香港長跑網 - 長跑長友

標題: 港島西人報到 [打印本頁]

作者: 比因    時間: 2008-11-25 21:04
標題: 港島西人報到
我來到一段時間啦, 但係無正式報到!

我係2002年開始跑既港島西區人

登錄/註冊後可看大圖
各位好!
作者: 曲奇    時間: 2008-11-25 21:08
歡迎你的加盟呀..
你有冇參加什麼賽事?
作者: 比因    時間: 2008-11-25 21:13
暫時都係每年玩2個, 香港  同  澳門(2星期後) 既全馬, 平時練都係跑街為主, 過左賽季之後都會間中跑下越野 (自己練習形式咁跑)
作者: =chairman=    時間: 2008-11-25 21:19
歡迎閣下 ~~
作者: kenneth    時間: 2008-11-25 21:20
作者: running-sue    時間: 2008-11-25 22:04
welcome
作者: 龜速行    時間: 2008-11-25 22:11
welcome welcome

比因 c hing

多多指教ar

小弟都是港島西人 hk island man

跑開

域多利道口 > 碧瑤灣(近數碼港) > 域多利道口

域多利道口 > 碧瑤灣(近數碼港) > 田灣 > 域多利道口

堅尼地城公園繞圈

長跑長友

作者: blurmax    時間: 2008-11-25 22:50
Welcome to LongRun.HK

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 23:10
原帖由 比因 於 2008-11-25 21:13 發表
暫時都係每年玩2個, 香港  同  澳門(2星期後) 既全馬, 平時練都係跑街為主, 過左賽季之後都會間中跑下越野 (自己練習形式咁跑)

歡迎比因ching呀,我都報咗出年渣打全馬正在備戰中,唔知ching備戰澳馬如何呢?
出年跑完渣打我都計劃會試吓跑越野呀,到時一定要ching多多指教。
作者: 比因    時間: 2008-11-25 23:31
各位師兄師姐好!

話時話龜師兄, 你知由域多利道口入數碼港 (行貝沙灣個邊入) 再由沙灣徑出返域多利道口有幾多?

大圍新師兄, 你好快就要蔑走個 "新" 字架啦!

無乜

登錄/註冊後可看大圖
啦, 平時點做就做返同樣既野 (老人家無乜衝勁去博!)
作者: onon    時間: 2008-11-25 23:50
welcome 比因 c hing

小弟是港島西人
too

作者: 龜速行    時間: 2008-11-25 23:53
比因 c hing

試試以下

https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

好好用 好易計

比因 c hing

小弟猜大圍新師兄=大圍新(PB)師兄
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 23:55
原帖由 比因 於 2008-11-25 23:31 發表
各位師兄師姐好!

話時話龜師兄, 你知由域多利道口入數碼港 (行貝沙灣個邊入) 再由沙灣徑出返域多利道口有幾多?

大圍新師兄, 你好快就要蔑走個 "新" 字架啦!

無乜 https://www.longrun.hk/forum/images/smil ...

"新"人著數多o麻,等跑完個全馬應該會改名,唔知點改好呢~
作者: 龜速行    時間: 2008-11-25 23:58
大圍 c hing

"大圍新記錄師兄"

ok ar!!

作者: cu83    時間: 2008-11-26 06:38
歡迎 比因 c-hing 加盟 LongRun.HK
長跑長友
作者: samsont    時間: 2008-11-27 01:40
標題: 回復 10# 的帖子
hello 比因 ching 我都係西環跑友,平時由摩星領道口(红綠燈)起步,沿聖嘉勒中學落域多利道,經大口環去數碼港至貝沙灣上斜經狗房回程至5巴士站,上摩星領道起點完 .約13k
作者: onon    時間: 2008-11-27 08:53
原帖由 samsont 於 2008-11-27 01:40 發表
hello 比因 ching 我都係西環跑友,平時由摩星領道口(红綠燈)起步,沿聖嘉勒中學落域多利道,經大口環去數碼港至貝沙灣上斜經狗房回程至5巴士站,上摩星領道起點完 .約13k

西環跑友攪攪約跑這路線都好噃!
作者: allanccl    時間: 2008-11-27 09:26
原帖由 onon 於 2008-11-27 08:53 發表

西環跑友攪攪約跑這路線都好噃!

onon師兄
唔單止港島西人架,我係港島東人都想跑,不像沙田及馬鞍山有條咁正既跑道可以練,港島區比較難搵到有番咁上下長度的跑徑,時間得的話,我都好想參加練長課,唔該預埋我。

作者: 龜速行    時間: 2008-11-27 09:50
on on c hing

"西環跑友攪攪約跑這路線都好噃!"

贊同!!!!!

作者: onon    時間: 2008-11-27 10:59
原帖由 allanccl 於 2008-11-27 09:26 發表

onon師兄
唔單止港島西人架,我係港島東人都想跑,不像沙田及馬鞍山有條咁正既跑道可以練,港島區比較難搵到有番咁上下長度的跑徑,時間得的話,我都好想參加練長課,唔該預埋我。

歡迎! 一定預你!
作者: onon    時間: 2008-11-27 11:01
原帖由 龜速行 於 2008-11-27 09:50 發表
on on c hing

"西環跑友攪攪約跑這路線都好噃!"

贊同!!!!!

可以在港島版開個帖收集吓港島西跑友意見喎!
作者: pakcb    時間: 2008-11-29 16:57
歡迎..歡迎...
希望我都早日練習到一個好d既程度
跟大家一齊出發
作者: TerrySze    時間: 2008-12-1 11:27
標題: 回復 21# 的帖子
我係西環跑友,好有興趣這路線
作者: SimonFai    時間: 2008-12-1 12:31
歡迎..歡迎...
welcome
作者: samsont    時間: 2008-12-1 19:00
各位 ching 如果路程想短d,可以唔落cyber port,
由沙宣道上,都系經域多利道回至摩星令道口,约8k,
再想跑長d辛苦d,可走山頂或港岛徑.看看 ching意見
作者: 比因    時間: 2008-12-1 21:26
山頂係我條標準練跑線來既wor

登錄/註冊後可看大圖

作者: onon    時間: 2008-12-1 21:28
原帖由 比因 於 2008-12-1 21:26 發表
山頂係我條標準練跑線來既wor

登錄/註冊後可看大圖

揾次由師兄帶隊玩吓!
作者: 比因    時間: 2008-12-1 23:25
原帖由 onon 於 2008-12-1 21:28 發表

揾次由師兄帶隊玩吓!

都唔會係來緊2~3個星期既事啦 , 應該已經暫時摺埋左!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2