香港長跑網 - 長跑長友

標題: 感冒肆虐,各位小心 [打印本頁]

作者: 最強幻像    時間: 2008-11-25 22:44
標題: 感冒肆虐,各位小心
最近天氣時冷時熱,身邊好多人中招,小弟今日亦被惡菌擊倒
喉痛鼻水齊來,睇嚟小弟想在unicef 10k做sub 50的目標要打折啦
各位ching / tse請多加小心!
作者: blurmax    時間: 2008-11-25 22:51
Thanks for reminding!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 亞平    時間: 2008-11-25 22:52
師兄保重.平時多做運動,抵抗力好d,冇咁容易中招,就算中左招,都好快好番.
仲有幾日,唔駛太擔心.
作者: 龜速行    時間: 2008-11-25 22:53
最強幻像 c hing

保重 保重

早日康復!!

作者: cu83    時間: 2008-11-25 22:56
最強幻像 c-hing,
take care, I've included your Nike result into the list.
作者: running-sue    時間: 2008-11-25 23:39
原帖由 最強幻像 於 2008-11-25 22:44 發表
最近天氣時冷時熱,身邊好多人中招,小弟今日亦被惡菌擊倒
喉痛鼻水齊來,睇嚟小弟想在unicef 10k做sub 50的目標要打折啦
各位ching / tse請多加小心!

ching保重呀, 你要用你最強幻像拳 , 將病菌激退,向UNICEF 做 SUB50 的目標出發
星期日要一齊加油呀!!
作者: kenneth    時間: 2008-11-26 08:17
作者: Gills    時間: 2008-11-26 09:36
最強幻像兄及Kenneth兄要多多保重, 迪士尼之戰唔可以少左兩位, Kenneth兄係咪Nike消耗左好多體力, 咁又係...Kenneth兄跑到目標時間46'附近,自然會特別起勁, 希望兩位早日痊癒, 迪士尼之戰一個都不能少.
作者: cu83    時間: 2008-11-26 09:48
原帖由 kenneth 於 26-11-2008 08:17 發表
小弟都中了招,今日有病假一天。

沉日我都係鼻水長流,晚上出去索番幾K,出咗身汗,今日好似好番d
不過,我唔建議大家學習
作者: chris    時間: 2008-11-26 09:55
各位師兄保重保重
作者: 亞平    時間: 2008-11-26 09:58
原帖由 cu83 於 2008-11-26 09:48 發表

沉日我都係鼻水長流,晚上出去索番幾K,出咗身汗,今日好似好番d
不過,我唔建議大家學習

CU師兄這個方法是沒有問題的,只要沒有發燒,是可以去跑步,但跑完後就要馬上保暖.
我都是用這個方式對付感冒,很有效.
作者: 亞平    時間: 2008-11-26 10:00
原帖由 kenneth 於 2008-11-26 08:17 發表
小弟都中了招,今日有病假一天。

Kenneth師兄,乜連你都中左招,師兄保重.保重!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-26 10:02
呢d天氣真係好易病,再加埋搭MTR鬼咁焗,搭巴士又好似入咗雪房咁,真係好易奶野。
跑手們真係要保重身體,間唔中食返d好野補補身。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-26 10:17
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-26 10:41
原帖由 Gills 於 2008-11-26 09:36 發表
最強幻像兄及Kenneth兄要多多保重, 迪士尼之戰唔可以少左兩位, Kenneth兄係咪Nike消耗左好多體力, 咁又係...Kenneth兄跑到目標時間46'附近,自然會特別起勁, 希望兩位早日痊癒, 迪士尼之戰一個都不能少.  

GILLS妹~諗住迪迪尼做咩時間丫??一齊丫
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-26 10:43
作者: ChARsoN    時間: 2008-11-26 12:51
我今朝都流了些鼻涕~
作者: redred    時間: 2008-11-26 13:52
各位真係要小心
尤奇跑個時小心吹一吹風
咁好易病
記得著夠衫同精神足先好跑
作者: cu83    時間: 2008-11-26 16:43
原帖由 瘋狂跑步機 於 26-11-2008 10:17 發表
多謝提點, 一陣加幾片高麗人參落d滾水度飲先得.

飲花旗參, 認住嗰隻 "鷹"??
作者: 細細個~    時間: 2008-11-26 19:13
原帖由 cu83 於 2008-11-26 16:43 發表

飲花旗參, 認住嗰隻 "鷹"??

CU 83 C 兄呢隻有效咩 ?
作者: 最強幻像    時間: 2008-11-26 21:36
多謝各位ching ctse關心,而家小弟只能多休息,希望趕及unicef前回復狀態,
點可以向惡菌認輸!
作者: =chairman=    時間: 2008-11-26 21:39
原帖由 ChARsoN 於 2008-11-26 12:51 發表
我今朝都流了些鼻涕~

我呢幾日都係咁咳嗽同埋流鼻水 ~~ 好辛苦 ~
作者: onionufo    時間: 2008-11-26 22:11
本人之前都中招,跑步之後生病頻率好似仲多過未跑前,無奈...
作者: cu83    時間: 2008-11-27 00:01
原帖由 細細個~ 於 26-11-2008 19:13 發表
CU 83 C 兄呢隻有效咩 ?

唔知 wor, 我無飲補品嘅習慣
一蘋果, 疾病遠離我
作者: =chairman=    時間: 2008-11-27 22:23
原帖由 cu83 於 2008-11-27 00:01 發表

唔知 wor, 我無飲補品既習慣
日日一蘋果, 疾病遠離我  

ar!小弟少吃蘋果 ~ 怪不得
作者: 神童威威    時間: 2008-11-28 00:23
唉!我都病左第五天,頭痛、鼻水、咳嗽一齊來,今日終於要睇第二次醫生,食藥都食到傻左,看來迪士尼都冇嘜狀態去應戰.....
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-28 00:30
原帖由 waiwaibrother 於 2008-11-28 00:23 發表
唉!我都病左第五天,頭痛、鼻水、咳嗽一齊來,今日終於要睇第二次醫生,食藥都食到傻左,看來迪士尼都冇嘜狀態去應戰.....

waiwai師兄,

好好休息,多飲水,飲vit.C.
當日比心機捉老鼠仔 .

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2