香港長跑網 - 長跑長友

標題: ASICS展覽 [打印本頁]

作者: alex504992004    時間: 2008-12-8 20:30
標題: ASICS展覽
ASICS展覽資料:

日期:2008年12月9日至2009年1月31日
地點:銅鑼灣世貿中心 (S02)
內容:
1. 馬拉松運動的由來
2. 參賽前之準備,包括訓練和選購裝備
3. 介紹適合不同類型跑手和天氣之裝備,更首次展出2009東京馬拉松之限量產品系列
4. 專業跑手隨時現身親自教授跑步知識
5. 推介最新的馬拉松裝備,並可即時選購,同時獲得限量精品
6. 介紹由ASICS贊助的世界性大型馬拉松賽事
作者: 曲奇    時間: 2008-12-8 20:37
唔知即場買鞋有冇折扣呢?..
作者: drexler    時間: 2008-12-8 22:06
mmm..睇黎又要破財...
作者: cu83    時間: 2008-12-8 22:16
唔知使唔使收入場費?
作者: 占基利    時間: 2008-12-8 23:48
原帖由 drexler 於 2008-12-8 22:06 發表

X2

作者: uncleyuet    時間: 2008-12-9 09:59
原帖由 drexler 於 2008-12-8 22:06 發表

X3
作者: desmond    時間: 2008-12-9 10:07
無記錯的話今年年中佢係CWB都有個類似的展覽,當時有得免費幫人做foot scan,即場買鞋好似有九折(唔sure),唔駛入場費
作者: 曲奇    時間: 2008-12-9 10:09
原帖由 desmond 於 2008-12-9 10:07 發表
無記錯的話今年年中佢係CWB都有個類似的展覽,當時有得免費幫人做foot scan,即場買鞋好似有九折(唔sure),唔駛入場費

有得做foot scan咁正,我睇日要去睇下先得~~
作者: desmond    時間: 2008-12-9 10:18
原帖由 cookie97 於 2008-12-9 10:09 發表

有得做foot scan咁正,我睇日要去睇下先得~~
cookie師姐,我唔知今次有無得做foot scan,上次就有,如果今次無講可能就未必有喇.............
作者: SantoriniIsland    時間: 2008-12-9 14:25
標題: 回復 9# 的帖子
Just came back from the scene after lunch but it is not open yet.  The shop is under "The Sports House".
作者: cu83    時間: 2008-12-9 15:39
I really wanna know if they provide "Foot Scan" service this time.
Of course, I'm only interested in FREE "Foot Scan" service.
作者: wah    時間: 2008-12-10 13:48
冇free foot scan=唔洗去
作者: lewischan    時間: 2008-12-11 23:09
don't go la, nothing there.  Only some photos and banners.  The sales is also v. unprofessional
作者: 占基利    時間: 2008-12-11 23:51
有冇野買架??
日版跑鞋有冇呢????
作者: eddiebuzz    時間: 2008-12-15 10:45
原帖由 占基利 於 2008-12-11 23:51 發表
有冇野買架??
日版跑鞋有冇呢????

Yes, there are 日版 skysensor and tarther... at ~1.3 and 1.4k...
作者: nissan    時間: 2008-12-20 18:17
asics 东莞PY产! 正啊!
作者: Bmtc    時間: 2008-12-21 03:40
原帖由 nissan 於 2008-12-20 18:17 發表
asics 东莞PY产! 正啊!

What is PY?
作者: headcoach    時間: 2008-12-22 01:06
其實波鞋街運動家賣的asics訓練鞋信心如何???
作者: spa    時間: 2008-12-23 12:02
冇野睇,唔洗去
作者: musclehead    時間: 2008-12-24 12:16
其實旺角波鞋街運動家賣的asics訓練鞋信心如何???
作者: hongata    時間: 2009-1-5 00:52
我去0左, 真係無乜野睇, 無foot scan. 係咁而有少少馬拉松知識ge展板睇睇.
作者: 最后的神    時間: 2009-1-6 09:46
我是asics死忠,深圳万象城4楼运动100店内asics经常6折,如无6折,可能讲价也能讲到6折,就说是胖子的好朋友。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2