香港長跑網 - 長跑長友

標題: 鄧肇堅有賊 [打印本頁]

作者: 晴朗    時間: 2008-12-8 22:33
標題: 鄧肇堅有賊
上星期五下午五時,有田家炳中學的學生到球場練跑後發現書包被偷走,據目擊者透露竊匪為約五尺六吋高,中等身材金色短髮的中國藉男子。警方亦說這人是慣犯,請各Ching Ctse注意,留意個人財物。
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-8 22:36
原帖由 ChingLong 於 2008-12-8 22:33 發表
上星期五下午五時,有田家炳中學的學生到球場練跑後發現書包被偷走,據目擊者透露竊匪為約五尺六吋高,中等身材金色短髮的中國藉男子。警方亦說這人是慣犯,請各Ching Ctse注意,留意個人財物。

係邊區鄧記呀?
作者: 晴朗    時間: 2008-12-9 06:00
屯門鄧肇堅
作者: kenneth    時間: 2008-12-9 09:12
作者: B    時間: 2008-12-9 11:00
鄧肇堅自備鎖0既儲物櫃有 d 係壞壞地0架~
鎖完都可以開到櫃!! 勁恐佈!!
作者: kenneth    時間: 2008-12-9 11:09
作者: 亞平    時間: 2008-12-9 11:18
小弟通常喜歡將行李放係外面既locker,唔怕比人撬.
作者: 晴朗    時間: 2008-12-9 13:54
原帖由 kenneth 於 2008-12-9 09:12 發表

ching 學生的財物,知不知是放那裏被偷?看台還是儲物櫃?

其實d學生都有責任,因為佢地就咁將d書包放係近澤豐看台上面,又唔搵人看住,所以賊人先至有機可乘。
作者: kenneth    時間: 2008-12-9 14:37
作者: redred    時間: 2008-12-10 12:13
oh..真係要小心好好保管自己財物
作者: Whitewalker    時間: 2008-12-10 20:06
我有時會用更衣室裏的LOCKER唔知安唔安全呢???
作者: 晴朗    時間: 2008-12-11 07:58
應該都ok,不過自備掛鎖會更好。
作者: ram    時間: 2008-12-11 09:11
原帖由 Whitewalker 於 2008-12-10 20:06 發表

有得選擇都是用更衣室外面的比較好,起碼在當眼的地方嘛~
作者: B    時間: 2008-12-11 12:01
原帖由 Whitewalker 於 2008-12-10 20:06 發表
我麻麻地敢用0架~ 因為驚上手複製0左你條鎖匙, 咁就可以輕易地開你0個格偷0野了~
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-11 18:35
竟然有d 咁ge 事...
等我都小心d 先....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2