香港長跑網 - 長跑長友

標題: 大家好, 青衣新手報到~~ [打印本頁]

作者: 不停向前    時間: 2008-12-17 21:35
標題: 大家好, 青衣新手報到~~
大家好, 小弟家住青衣, 亦在青衣跑下步
目的是以減肥keep fit為主, 也希望在練習後多參加比賽
但可惜miss左渣打馬拉松既報名....
已報名出年一月的公益金十公里賽跑, 希望現在多練習, 到時唔好咁辛苦啦
多多指教
作者: cywcyw1118    時間: 2008-12-17 21:49
不知到你之前有冇跑過公益金條路  因為比賽條路有2條斜路 第一條斜路不算太斜 但都好長
第二條 係回返轉頭上斜 過條斜d 不過短d 但都有4-5百到  所以唔係跑得多的人會好身苦
  所以要練多d 有機過練下斜路
作者: cu83    時間: 2008-12-17 22:44
歡迎! 歡迎 不停向前 c-hing
歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
我都係第一次參加渣打 10k,大家一齊努力呀!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場龜速跑,歡迎指教
長跑長友
作者: 不停向前    時間: 2008-12-17 23:05
標題: 回復 2# 的帖子
ya, 我跑過兩次(我過去兩年僅參加過的比賽)
第一年跑58分左右, 第二年跑一小時十幾分
今年都係好懶, 開始跑步減肥一個月左右
作者: 不停向前    時間: 2008-12-17 23:08
標題: 回復 3# 的帖子
cu83 c hing你好, 我未參加過渣打呀...今年miss左報名...
不過我會繼續練跑的
現在一星期跑2-4天, 6時起身去跑...超慢的...
加油
作者: 亞平    時間: 2008-12-17 23:08
原帖由 不停向前 於 2008-12-17 23:05 發表
ya, 我跑過兩次(我過去兩年僅參加過的比賽)
第一年跑58分左右, 第二年跑一小時十幾分
今年都係好懶, 開始跑步減肥一個月左右

歡迎加入長跑網,祝閣下跑步成績同閣下姓名一樣不停向前
作者: cywcyw1118    時間: 2008-12-17 23:10
我本來想報 但遲左找人幫我報 本身自己又唔可以報  
我上個2年都有報 果時 跑44分到 依加進步左 40-42都應該冇問題
作者: Harvey    時間: 2008-12-17 23:19
歡迎! 不停向前 c-hing!
我也是住在青衣,很多時朝早在青衣海濱公園練跑,有機會可以約埋一齊練跑。
作者: Mr.Bus    時間: 2008-12-17 23:30
歡迎歡迎
作者: 曲奇    時間: 2008-12-17 23:59
原帖由 不停向前 於 2008-12-17 23:08 發表
cu83 c hing你好, 我未參加過渣打呀...今年miss左報名...
不過我會繼續練跑的
現在一星期跑2-4天, 6時起身去跑...超慢的...
加油

歡迎歡迎...
ching你都好勤力...
可以keep住一星期2-4天晨咁早起身去跑步~~
今年報唔到渣打..
留待下一年吧..
或者可以報名參加其他賽事~~
作者: 不停向前    時間: 2008-12-18 23:34
哇...cyw ching你跑得好快....四十幾分就跑完十k....唔知我幾時先得呢

harvey ching, 我多數在運動場跑, 有機會一齊跑 , 其實由翠怡到灝景灣有幾長呢?

cookie97 ching, 我只係剛跑左個幾月, 每次咁樣持續2-3個月....又會懶1-2個月
所以都希望借長跑鍛鍊自己既毅力
作者: cywcyw1118    時間: 2008-12-18 23:38
40幾分 不是快 這個網有很多人都快過我
      你練左幾個月   咁你依加要練多小小 因為公益金條路都有小小難跑
作者: 不停向前    時間: 2008-12-19 00:24
yes ar, 一開始上斜...已經無晒力跑...
不過我目的係希望keep住練, keep住跑, 可以試下將來慢慢完成更多比賽
正如呢度個名 - 長跑長友(有)
作者: 龜速行    時間: 2008-12-19 09:56
welcome welcome

不停向前 c hing

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

長跑長友 ar

作者: Harvey    時間: 2008-12-20 07:21
原帖由 不停向前 於 2008-12-18 23:34 發表
哇...cyw ching你跑得好快....四十幾分就跑完十k....唔知我幾時先得呢

harvey ching, 我多數在運動場跑, 有機會一齊跑 , 其實由翠怡到灝景灣有幾長呢?

cookie97 ching, 我只係剛跑左個幾月, 每次咁樣持續 ...

Hi 不停向前  ching,

我計過由翠怡到灝景灣1期(近燕京書院)約1.3km,來回便有2.6km.

明天早約7:00am我很可能會到青衣運動場慢 jog,如果碰巧到時大家也在那邊練跑的話,可以打個招呼。我帶黑色眼鏡,穿藍色短T。
作者: 不停向前    時間: 2008-12-20 11:08
harvey ching
明天是指星期日嗎?
我應該會去慢跑的, 到時和ching你打招呼啊  我帶眼鏡, 藍色波褲的
作者: Harvey    時間: 2008-12-20 13:03
原帖由 不停向前 於 2008-12-20 11:08 發表
harvey ching
明天是指星期日嗎?
我應該會去慢跑的, 到時和ching你打招呼啊  我帶眼鏡, 藍色波褲的

對啊,是星期日。
帶眼鏡,藍色波褲,收到!如無意外,到時見!
作者: 不停向前    時間: 2008-12-22 22:14
好高興尋日朝跑步見到harvey ching
等我下次都試下跑海旁, 跑長d

keke, 希望聽朝戰勝懶魔, 起到身跑步, 超凍
作者: Harvey    時間: 2008-12-23 13:27
不停向前兄,今天6:00am小第在海旁快跑了10km,雖然有點凍,但感覺非常正
好像聽你說跑步時隻脚有些痛,長跑網內有一"運動受傷治療區"專題,不知道你有沒有在那裏可找到一些有用的資料?
順祝 前兄能在公益金十公里賽創造佳績,長跑長有!
作者: 新軍人生活    時間: 2008-12-23 14:51
歡迎你啦,我都成日係青衣海濱公園跑架,多數中午跑囉
作者: 不停向前    時間: 2008-12-23 20:56
標題: 回復 19# 的帖子
harvey兄, 我今朝六點都去左運動場跑, 但只跑左4km, 感覺都唔錯, 只係前小腿有d痛
你一早就跑10km真勁呀, 如果我想跑長d, 要夜晚跑lu, 如果唔係返工會遲到>_<
作者: 不停向前    時間: 2008-12-23 21:01
標題: 回復 20# 的帖子
hehe, 海濱公園真係好多ching, ctse跑步
今日我睇運動場既告示, 25-28跑4日, 海濱公園會全日都有function(到10pm)
咁呢幾日假期就唔可以跑lu
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-23 21:53
聽講青衣都幾好跑~~風景又唔錯~~有機會都入去跑下先
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-23 22:02
歡迎! 歡迎! 不停向前 ching
小弟是天水圍跑友
請多多指教

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2