香港長跑網 - 長跑長友

標題: 同快過自己既師姐跑, 會唔會更激發起潛能? [打印本頁]

作者: ivanbaby    時間: 2008-12-24 11:10
標題: 同快過自己既師姐跑, 會唔會更激發起潛能?
男仔一向唔鍾意輸比女仔,
有時我諗, 假如同個快過自己既師姐操練,
效果會否比跟同性跑更有效?

作者: kenneth    時間: 2008-12-24 11:11
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-24 11:15
原帖由 kenneth 於 2008-12-24 11:11 發表

會﹗但都會有機會令到自己更快自卑。

作者: 法蘭    時間: 2008-12-24 11:16
原帖由 kenneth 於 2008-12-24 11:11 發表

Kenneth 兄,好似有0的往事!" />" />
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-24 11:17
原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-24 11:15 發表

" />" />

梁兄呢個回應...是否意味暫時未搵到跑得快過自己既師姐呢?
作者: ivanbaby    時間: 2008-12-24 11:18
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-24 11:17 發表

梁兄呢個回應...是否意味暫時未搵到跑得快過自己既師姐呢?" />" />

睇到佢簽名檔...相信都幾難搵到...
作者: 亞平    時間: 2008-12-24 11:19
ivanbaby師兄,下次搵次機會同COOKIE師姐跑轉,就會明白晒啦
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-24 11:24
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-24 11:17 發表

梁兄呢個回應...是否意味暫時未搵到跑得快過自己既師姐呢?" />" />

比賽常常見到d女子組前列~~真係唔輸得
作者: kenneth    時間: 2008-12-24 11:34
作者: kenneth    時間: 2008-12-24 11:35
作者: 亞平    時間: 2008-12-24 11:40
原帖由 kenneth 於 2008-12-24 11:35 發表

是....曲奇姐,小弟唔想提了。提起又開始有自卑" />" />

哈哈..往事不堪回味...
作者: 小鴻    時間: 2008-12-24 11:45
一定會帶快, 不過小心 '爆'
作者: pwong5618    時間: 2008-12-24 11:48
記得N年前學人跑吓半馬,係香港長跑會第1屆香港半馬拉松,跑到一半路程,有個Ctse由后跑上,見到Ctse 追到上呢,好似大家話唔輸得的心態,緊係唔比佢過,而且又識得,咁咪拍住一齊跑,跑咗3-4里,佢從有力去,而自已就..........最后就爆咗,係第一次上岸,感覺非常不好,但係果次后便學識咗,以后應該按自已的步速跑,獲益良多!

果個Ctse知唔知係邊個,佢就係過人(chings)無數的 ------" 珠女 "

作者: 法蘭    時間: 2008-12-24 12:45
原帖由 kenneth 於 2008-12-24 11:35 發表

是....曲奇姐,小弟唔想提了。提起又開始有自卑" />" />

久仰曲奇姐名!都好怕見到佢~~

記得我係黃金15k 係最尾10米俾個女仔過左自己,幾唔開心呀

所以後尾係石門10k 過番佢
作者: 法蘭    時間: 2008-12-24 12:46
原帖由 亞平 於 2008-12-24 11:40 發表

哈哈..往事不堪回味...

想必也是!
作者: 曲奇    時間: 2008-12-24 13:15
原帖由 亞平 於 2008-12-24 11:19 發表
ivanbaby師兄,下次搵次機會同COOKIE師姐跑轉,就會明白晒啦

其實我唔係跑得如亞平ching講得咁快呀...
不過有次試過在跑圈時隔離的跑手在臨尾比我快衝線..
下一個圈時就加速過番佢...
結果大家加快哂d步速,互相過頭...

作者: ChARsoN    時間: 2008-12-24 14:50
唔知幾時先有機會呢?
作者: kenneth    時間: 2008-12-24 14:53
作者: di692    時間: 2008-12-24 14:55

我覺得輸比ctse無所謂,女中豪傑多的是嘛
但輸比一個體重超過二百磅,加上一個大肚腩的ching/ctse,就一定自卑死了
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-24 15:00
原帖由 kenneth 於 2008-12-24 14:53 發表 有機會做乜?閣下响苡X買了跑褲未?
搵唔到.....
唔知係咪因為季節唔啱@@
不過之後我又去新都地下果層入面一間體育用品店找到
但貴得多.....a 記要$160
m 記好似要$170 或$180....
不過見佢一個夾夾住兩條
唔知係咪可以兩條一齊買
可能過多幾日就拿d 利是錢出來....
作者: 曲奇    時間: 2008-12-24 15:01
原帖由 di692 於 2008-12-24 14:55 發表

我覺得輸比ctse無所謂,女中豪傑多的是嘛
但輸比一個體重超過二百磅,加上一個大肚腩的ching/ctse,就一定自卑死了

咁o既機會應該較少..
不過你也應該佩服人地身型咁重,但都跑得快過你呀... @@
作者: di692    時間: 2008-12-24 15:04
原帖由 cookie97 於 2008-12-24 15:01 發表

咁o既機會應該較少..
不過你也應該佩服人地身型咁重,但都跑得快過你呀... @@

所以咪話會自卑死囉!!
作者: Gills    時間: 2008-12-24 15:04
原帖由 pwong5618 於 24-12-2008 11:48 發表
記得N年前學人跑吓半馬,係香港長跑會第1屆香港半馬拉松,跑到一半路程,有個Ctse由后跑上,見到Ctse 追到上呢,好似大家話唔輸得的心態,緊係唔比佢過,而且又識得,咁咪拍住一齊跑,跑咗3-4里,佢從有 ...

pwong蛇, 小妹都遇過"麗珠"姐, 以前也曾同場作賽, C姐既跑勁比好多C兄還好, 特別係10K可以跑到33'分左右, 真係好多C兄都要食塵, 當今跑壇近年都少左好多尼類星級C姐.
作者: kenneth    時間: 2008-12-24 15:07
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-24 15:08
原帖由 kenneth 於 2008-12-24 15:07 發表 元朗大馬路,元朗廣場後,都有間活X的,有空圦嗰度看看,可能會平一點呢。
thanks 咁我下個禮拜入去睇睇先....
作者: pwong5618    時間: 2008-12-24 15:26
原帖由 Gills 於 2008-12-24 15:04 發表

pwong蛇, 小妹都遇過"麗珠"姐, 以前也曾同場作賽, C姐既跑勁比好多C兄還好, 特別係10K可以跑到33'分左右, 真係好多C兄都要食塵, 當今跑壇近年都少左好多尼類星級C姐.

想唔到嬌妹跑齡日子都唔淺,功力深厚,唔怪得都唔係点認真操,
時間都差唔多!

我識 "珠女" 嗰時未有咁勁,唔係点會一半路程至過,但嗰時女子組就已無敵手啦!

作者: 亞平    時間: 2008-12-24 15:28
原帖由 Gills 於 2008-12-24 15:04 發表

嬌妹師兄,我地長跑網既曲奇姐,或有機會架..
作者: kenneth    時間: 2008-12-24 15:33
作者: 曲奇    時間: 2008-12-24 15:51
原帖由 亞平 於 2008-12-24 15:28 發表

嬌妹師兄,我地長跑網既曲奇姐,或有機會架..

平兄實在太睇得起我啦....
我哪有咁勁...

作者: 亞平    時間: 2008-12-24 15:55
原帖由 cookie97 於 2008-12-24 15:51 發表

平兄實在太睇得起我啦....
我哪有咁勁...
j" />" />jk

嘻嘻,你好年輕,來日方長,肯用心去做既,就一定要機會.
作者: 711MF    時間: 2008-12-24 15:57
作者: ivanbaby    時間: 2008-12-24 16:09

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2