香港長跑網 - 長跑長友

標題: 有冇ching/ctse在粉嶺遊樂場跑過? [打印本頁]

作者: stanwong    時間: 2009-1-12 21:33
標題: 有冇ching/ctse在粉嶺遊樂場跑過?
小弟間唔中會繞果度球場跑圈, 康文署網站話一圈只有336米, 但感覺好似唔止, 因我在這裏跑圈和在北區運動場跑圈的時間差不多.

小弟住粉嶺, 如趕時間去粉嶺遊樂場沖圈比較方便, 但唔知實際距離計唔到成績. 請問有冇ching/ctse係果度跑過? 諗過搵把尺去度, 但唔知點度好
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-12 21:40
小弟都有晌果度跑過,仲試過用"雙腳"去量過

如果圍住草地足球場保持兩、三尺的距離跑的話,大約等如標準運動場的第六線道,即439點幾米
作者: stanwong    時間: 2009-1-12 22:35
原帖由 上水馬王 於 2009-1-12 21:40 發表
小弟都有晌果度跑過,仲試過用"雙腳"去量過

如果圍住草地足球場保持兩、三尺的距離跑的話,大約等如標準運動場的第六線道,即439點幾米
唔怪得係果度沖圈沖到死去活來, 早懷疑一圈只止400, 被康文康老點左添
作者: wing_detective    時間: 2009-2-5 06:02
用google map量度係超過400米的
作者: ntnhk    時間: 2009-2-5 08:54
Where? is it the playground near fanling swimming pool? i run at sheung shui playground usually.

ntnman
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-5 09:34
原帖由 ntnhk 於 2009-2-5 08:54 發表
Where? is it the playground near fanling swimming pool? i run at sheung shui playground usually.

ntnman

係呀,Ben兄~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2