香港長跑網 - 長跑長友

標題: 持續腳痛,老渣又臨近,點搞!? [打印本頁]

作者: stanwong    時間: 2009-1-16 14:31
標題: 持續腳痛,老渣又臨近,點搞!?
自上次腳痛後,已復操兩三個星期,其實都唔敢操得太勁,每星期約30K,同埋只係跑運動場的track,而家右腳慢慢又痛番。

老渣半馬臨近,又唔想停操,每次跑順後都ok,所以仲操到,但操完後又痛過。痛楚程度冇上一次咁勁,但發力就成隻腳隱隱作痛,又講唔出邊度痛,好似內傷咁。唯有隔日練習,希望堅持到落去。

最擔心係仲未操過長課,唔知到時跑唔跑得晒全程。

作者: daniel0415    時間: 2009-1-16 15:13
ching,想長跑長有的話,還是謹謓些為好。就是因為去年10月份的固執(忍著腳痛跑了大尾督半馬), 我已不得不放棄了此次渣打全馬餐,祗能寄望明年了。
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-16 15:18
作者: stanwong    時間: 2009-1-16 15:28
原帖由 daniel0415 於 2009-1-16 15:13 發表
ching,想長跑長有的話,還是謹謓些為好。就是因為去年10月份的固執(忍著腳痛跑了大尾督半馬)," />" />hj" />" /> 我已不得不放棄了此次渣打全馬餐,祗能寄望明年了。
所以唯有操練時謹謓些,希望跑得到渣打半馬,寧願跑完渣打半馬後再慢慢抖。
作者: pwong5618    時間: 2009-1-16 16:03
原帖由 daniel0415 於 2009-1-16 15:13 發表
ching,想長跑長有的話,還是謹謓些為好。就是因為去年10月份的固執(忍著腳痛跑了大尾督半馬)," />" />hj" />" /> 我已不得不放棄了此次渣打全馬餐,祗能寄望明年了。

怪唔知得你掛起對鞋!
但係果對唔係跑鞋喎,即係好快復出啦!
祝早日康復!

作者: daniel0415    時間: 2009-1-20 14:26
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-16 15:18 發表

daniel兄, 最近腳傷情況如何? 期待跑道上再遇.
上次大圍兄已將閣下的power gel俾左小弟同batigoal兄. 多謝先!

瘋兄:
反正今年渣打全馬都泡湯的了,現祗能靜心養好傷,等待全愈。希望很快可以和各位在跑道上相遇。
祝在來緊的全馬中跑出理想的成績。
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-20 16:21
Stan兄 take care!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2