香港長跑網 - 長跑長友

標題: New Balance RT965 [打印本頁]

作者: 法蘭    時間: 2009-1-17 10:43
標題: New Balance RT965
各位師兄/師姐,

有無人有買左呢對鞋,唔知好唔好? 個款幾靚呀!鞋又輕!
我係運動城賣緊,$399
好似好底!又有個鞋袋等野送!
作者: micscso    時間: 2009-1-17 12:39
This one is goro midfoot striking
I bought one pair of RC1000 from Tsuen Wans city centre for 399 (original price is 850) light and comfort
作者: drexler    時間: 2009-1-17 13:30
CHing, where is 運動城?
作者: MJ576    時間: 2009-1-17 19:33
小弟2個月前買咗對, $630.  重大概240g, 幾好着, 用黎比賽或練習, 都OK
作者: Paullam    時間: 2009-1-17 22:02
原帖由 drexler 於 2009-1-17 13:30 發表

MegaBox?
作者: 占基利    時間: 2009-1-17 22:40
$400都算抵呢~~~~
不過...現家行出街好多野都大特價!!!
要真正喜歡先好買喔~~唔係買左之後又有另外心頭好呢~~hehe

今日係荔枝角香工B座7/f 都有見到呢一對.價錢都係咁上下.當中還有RC800 ,RT800 及RT 965!!!
但美記既Rider 12 代藍色都有~~賣$506....我只留意有43號鞋.
仲有其他美記跑鞋及跑褲(但價錢可能同出面8折差不多)
作者: 法蘭    時間: 2009-1-17 23:37
原帖由 drexler 於 2009-1-17 13:30 發表

呵呵!唔好意思! 我記錯左間舖名,應該係體運城!

即旺角火車站行人天橋個頭,旺角街市對面

作者: 最后的神    時間: 2009-1-18 19:24
哇,这双跑鞋属于比赛训练鞋,超级赞。日本版的,重量只有240g,和美国版的904,asics的ds trainer,mizuno的 wave lsd是同一个类型的。可惜深圳没有卖。哪位老兄方便帮我带双27CM(美国码9码,欧洲码42.5码),4E宽度的?在深圳快递给我即可。可恶,我的签证过期了,近期没法去香港了。
作者: drexler    時間: 2009-1-19 14:46
原帖由 法蘭 於 2009-1-17 23:37 發表

呵呵!唔好意思! 我記錯左間舖名,應該係體運城!

即旺角火車站行人天橋個頭,旺角街市對面

收到收到...
作者: 卓卓    時間: 2009-1-19 23:17
原帖由 法蘭 於 2009-1-17 10:43 發表
各位師兄/師姐,

嘩,抵玩波師兄 ~
穿後感覺如何?
作者: 法蘭    時間: 2009-1-21 12:08
原帖由 卓卓 於 2009-1-19 23:17 發表

嘩,抵玩波師兄 ~
穿後感覺如何?

小弟,
都空試著黎跑!因為買了另一對美記!

不過試著感覺很好!鞋真的很輕!

我都第一次著NB跑鞋!
作者: drexler    時間: 2009-1-21 14:03
我就無NB鞋, 但朋友說鞋低較硬, 要等CHing report
作者: MJ576    時間: 2009-1-21 22:11
原帖由 法蘭 於 2009-1-17 10:43 發表
各位師兄/師姐,

Lee對鞋僅係抵喇 $399, 六折到, 小弟着黎跑 10K, 15K 半馬比賽都 OK, 重PB過兩次tim.

至於用黎走30K以上(我試過), 對腳開始有小小反應(個人感覺), 如果用黎走全馬, 我林Spacer 會好D (最輕身嘅全馬跑鞋 ~190g)
作者: eddiebuzz    時間: 2009-1-23 16:22
RT965 is for under-pronated runners.  The light grey colored part, in the sole, is harder than other area.  Hence, neutral pronated runners may find this model 鞋低較硬.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2