香港長跑網 - 長跑長友

標題: 從元朗公園跑入大棠 (8KM) [打印本頁]

作者: watsoncheung    時間: 2009-1-18 22:29
標題: 從元朗公園跑入大棠 (8KM)
從元朗公園起步,跑一個圈,入大棠。大約8KM左右。
有D路段因行人路有車停放,需要跑出馬路。整體來講
都算Okay。如果Ching & Ctse 跑慣o左元朗公園,覺得
太乏味,可以一試此路線。  

https://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=617985

作者: xomeone    時間: 2009-1-30 20:29
跑大棠路既時候要小心D 紅VAN 上落客 & 紅VAN 既車速.
作者: watsoncheung    時間: 2009-1-31 18:09
原帖由 xomeone 於 2009-1-30 20:29 發表 跑大棠路既時候要小心D 紅VAN 上落客 & 紅VAN 既車速.
係呀.   都有好多車嫁。不過我想應該唔係好多師兄師姊對LEE條路冇興趣。第一係無風景睇,  而最重要既係條路線太短,  得8K左右。我發現LEE度D人大部份都係勁人。
作者: cfchan    時間: 2009-1-31 21:30
我正是住大棠道附近,經常响呢段路出沒!
作者: 亞平    時間: 2009-1-31 21:49
原帖由 watsoncheung 於 2009-1-31 18:09 發表
係呀.   都有好多車嫁。不過我想應該唔係好多師兄師姊對LEE條路冇興趣。第一係無風景睇,  而最重要既係條路線太短,  得8K左右。我發現LEE度D人大部份都係勁人。

唔該晒watson師兄相片及路線分享,小弟下次搵機會入去跑番轉.
作者: nc    時間: 2009-1-31 21:57
住新界真好, 咁多靚地方可以跑, 謝謝watson ching的分享.
作者: 亞平    時間: 2009-1-31 22:15
原帖由 obaanc 於 2009-1-31 21:57 發表
住新界真好, 咁多靚地方可以跑, 謝謝watson ching的分享.

NC姐,新界地方大,放假可以四圍跑,係九龍放工又可以跑返屋企..行山都得,我屋企就係波羅山附近..
嘻嘻...考慮下搬入新界住...屯門幾好架..有好多師兄/姐可以一齊跑.
作者: watsoncheung    時間: 2009-1-31 22:15
原帖由 watsoncheung 於 2009-1-31 18:09 發表 第一係無風景睇,  而最重要既係條路線太短,  得8K左右。
有機會真的要認識一下各位師兄, 同大家 跑一跑。

作者: nc    時間: 2009-1-31 22:20
原帖由 亞平 於 2009-1-31 22:15 發表

NC姐,新界地方大,放假可以四圍跑,係九龍放工又可以跑返屋企..行山都得,我屋企就係波羅山附近..
嘻嘻...考慮下搬入新界住...屯門幾好架..有好多師兄/姐可以一齊跑.

平兄, 好提議, 退休後搬入新界住都係不錯的選擇

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2