香港長跑網 - 長跑長友

標題: Banana [打印本頁]

作者: dick810    時間: 2009-2-4 18:24
標題: Banana
Will you eat the banana and chocolate supply by the organizer during the marathon? Cause this is my first marathon. Thanks.
作者: slack    時間: 2009-2-4 20:16
banana --> 綠到好似長跑網件衫咁,  食佢吾到
chocolate --> 要手快先拿到D,  還吾係好易C得開佢
(可能自已使同慢, 所以拿吾到好野 )
作者: hobbywet    時間: 2009-2-4 20:22
睇情形,如果綠個草,梗係唔食,朱古力就要
作者: dick810    時間: 2009-2-4 21:13
Thanks slack and hobbywet C Hings!
So I should  prepare the energy-gel for safe.
作者: 鄭永忠    時間: 2009-2-5 00:29
比賽中,我最多是吃一條大會的香蕉,記得不要吃太多,半路上一號就很辛苦,也不懂有沒有位? 哈哈

而朱古力,我不會吃,我怕吃了難消化,可能不適合我的腸胃。
作者: awyh    時間: 2009-2-5 00:40
我記得舊年的舊係綠色的,見到都唔敢攞黎食。

而D朱古力,見都見唔到,因為我跑得慢,俾其他高手攞晒。同埋,今年咁鬼熱,就算有都可能熔鬼晒。

所以,我都係希望大會能夠提供足夠的清水,就已經好好了。
作者: 鄭永忠    時間: 2009-2-5 00:42
是,水最重要,不要重演我在檳城的惡夢。

渣打有品牌,應該想到很週到。
作者: awyh    時間: 2009-2-5 06:41
渣打有品牌,應該想到很週到。

咪咁老定,渣打早幾年俾人鬧到阿媽都唔認得,係舊年先有D改善。
作者: oscar    時間: 2009-2-5 09:39
作者: 鄭永忠    時間: 2009-2-5 10:15
標題: 回復 8# 的帖子
若是主辦當局也是馬友(馬拉松跑友),加上市民也是跑友,贊助商也是跑友,那我們參賽者就有福啦!氣氛可以像世界十大馬拉松那樣!想停下都不好意思。
作者: spmho    時間: 2009-2-5 11:03
原帖由 oscar 於 2009-2-5 09:39 發表
香港渣打品牌比較唔掂,希望今年有意外驚喜!

渣唔渣打都唔係問題......佢都係出錢o者

最重要係個主辦單位掂唔掂.......
咁多年啦.......有眼睇啦

人地新加坡、杜拜都係呢個品牌做贊助....
但比賽氣氛、路線設計等都不知好幾多
作者: spmho    時間: 2009-2-5 11:05
原帖由 dick810 於 2009-2-4 18:24 發表
Will you eat the banana and chocolate supply by the organizer during the marathon? Cause this is my first marathon. Thanks.

其實問自己一句:平時跑步練習時有冇食蕉或者朱古力做補充?
作者: oscar    時間: 2009-2-5 11:09
作者: shogikin    時間: 2009-2-5 11:15
帶濕紙巾.d香蕉好生,食完全手穢.抹在衣上洗不去

Kin in Running
作者: spmho    時間: 2009-2-5 11:16
原帖由 oscar 於 2009-2-5 11:09 發表
哈哈!我多數練跑都係以空氣黎做補充!

呢個正呀....
不過空氣係必須品....唔係補充品啊
作者: 鄭永忠    時間: 2009-2-5 11:23
標題: 回復 11# 的帖子
新加坡就很好。今年吉隆坡也是渣打,所以很期待。
作者: 瘋瘋    時間: 2009-2-5 11:26
作者: oscar    時間: 2009-2-5 11:33
作者: spmho    時間: 2009-2-5 11:36
原帖由 鄭永忠 於 2009-2-5 11:23 發表
新加坡就很好。今年吉隆坡也是渣打,所以很期待。

星馬最唔好就係熱.....
如果唔係都真係好完美
作者: spmho    時間: 2009-2-5 11:37
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-5 11:26 發表
聽講流汗太多已致鹽份去會引至抽根, 駛唔駛帶D鹽在腰包在半路補充?

如果瘋兄係用power gel既.....就唔駛帶多野樣啦
作者: 瘋瘋    時間: 2009-2-5 11:45
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-5 11:53
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-5 11:45 發表

明白, 小弟想食五包.會唔會太多呢

驚抽筋就行過水站飲用大會提供既 sports drink 啦~
gel 帶定好 d... 每 10k 一包差不多啦...

btw.. 瘋兄之前練係大約幾多 k 需要食 gel?

作者: oscar    時間: 2009-2-5 11:55
作者: 瘋瘋    時間: 2009-2-5 11:57
作者: spmho    時間: 2009-2-5 12:01
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-5 11:45 發表

明白, 小弟想食五包.會唔會太多呢

唔多....不過成本就高囉.....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2