香港長跑網 - 長跑長友

標題: 樂施毅行者2009 改終點站 [打印本頁]

作者: batigoal    時間: 2009-2-23 11:12
標題: 樂施毅行者2009 改終點站
2009年毅行者將會改路,而且會長多大約2公里
http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/tc/news/detail.html?id=392
作者: kenneth    時間: 2009-2-23 11:18
作者: SimonFai    時間: 2009-2-23 11:35
唉! 最辛苦係最尾那段路, 仲要上斜路又加長咗, 真係考耐力

作者: hobbywet    時間: 2009-2-23 12:17
真係要毅力加魄力
作者: 興記J-run    時間: 2009-2-23 15:35
彼此也在崖.......
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-23 15:55
之前既路線係偷左雞,實際應該都係差約2,而家要還~~

影響都咪話唔大,雖然去到果度對腳已經唔係自己,唔知咩叫辛苦,但對一般人黎講又長左又斜左可以差成十幾分鐘,對要做時間既人黎講要付出多好多~~
作者: dannylun    時間: 2009-2-23 16:08
反正我冇本事跑,咪捱埋佢囉...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-23 16:16
如果唔太緊張時間問題不大,對玩左好多年既人黎講轉轉個終點仲無咁悶添,咪當"享受"多一陣囉~~
作者: cfchan    時間: 2009-2-23 21:19
本來過完大帽山就可以無難度走完全程,而家仲要捱多段上斜,真係考毅力!
作者: 埔荃    時間: 2009-2-23 22:13
請問全長幾多呀? 報名費用如何?
作者: 興記J-run    時間: 2009-2-24 09:40
最大問題是沒有巴士途經, 必須要乘大會提供的穿梭巴士or私家車, 多D唔方便。
作者: batigoal    時間: 2009-2-24 09:49
原帖由 埔荃 於 2009-2-23 22:13 發表
請問全長幾多呀? 報名費用如何?

呢個係隊際賽事,全程100KM,要入紙抽,主要係籌款活動,報名費2xx,每隊要籌6500,詳情4、5月留意網頁....
作者: cfchan    時間: 2009-2-25 01:45
我有一個問題,大棠位置偏僻(該終點位置尤甚),點安排交通接走毅行者
如要坐公共交通工具,必須多走一公里多路,還要下坡,毅行者可能應付不來
深夜又點走?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2