香港長跑網 - 長跑長友

標題: 有冇人跑過「大路之王」? [打印本頁]

作者: stanwong    時間: 2009-2-24 15:55
標題: 有冇人跑過「大路之王」?
呢個賽事歷史都好悠久,因小弟二十幾年前報過,但冇跑
記得當時體育新聞都有報道呢項賽事,點解後來冇左架?有冇師兄師姐跑過,可分享下嗎?
作者: 邪神    時間: 2009-2-24 16:09
當我入行時,已經無再舉辦了..........
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-24 16:21
我跑過一次亦都係最後一次~~好似係03年~個陣仲係機場搞
作者: stanwong    時間: 2009-2-24 16:28
search過最後一屆係2004年初,當年成績仲係度
http://www.hkaaa.com/hkaaa/result/local/KOR04/KOR04_result_top.htm

男子青年組第27果位係咪梁兄?
作者: 龜速行    時間: 2009-2-24 16:41
小弟猜是梁兄 ar!!!!
作者: running-sue    時間: 2009-2-24 16:43
原帖由 龜速行 於 2009-2-24 16:41 發表
小弟猜是梁兄 ar!!!!

小弟認為真情........係

作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-24 16:48
正是在下~~~咁都搵得返@@
大路之王係我長跑生涯頭幾場10k黎
作者: 711MF    時間: 2009-2-24 16:57
作者: spmho    時間: 2009-2-24 17:02
原帖由 711MF 於 2009-2-24 16:57 發表

梁兄,睇你年幾小小(對我呢講),,跑齡咁鬼死老架,

哈哈.....梁兄係「死老鬼」
劉廣文同梁兄都一齊比賽
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-2-24 17:07
小弟都認下老先,

我都應該由01-04年都有跑過的!

不過由於好似田總和贊助商傾不掂數先無再辦了!
作者: stanwong    時間: 2009-2-24 17:12
呢個賽事應該係「三條間」牌子贊助架喎,唔知點解傾唔掂數
而家呢個牌子好似冇再贊助任何一項長跑賽事!
作者: samsont    時間: 2009-2-25 00:04
我都跑過約五,六次,依稀記得一次十五週年
在沙田銀禧跑完重有自助歺食添,贊助商d衫
好靚又耐着,件祖紅色十五週年重着緊,最靚就
係件綠色
作者: henders    時間: 2009-2-25 00:09
我跑過2年。1年有件黑色T-shirt
1年有個米色backpack
作者: stanwong    時間: 2009-2-25 00:16
King of the Road !
呢個名好有氣勢
作者: chiuwaiwai    時間: 2009-2-25 12:17
我細個時跑過,好似係西貢跑,其後天水圍同機場都跑過。
都16年前了!!!
作者: Gills    時間: 2009-2-25 12:39
又要攞件衫出黎曬吓, 89年開始跑大路之王, 一直至到92年, 通常一年佢地搞3至4個實事, 全年計分, 係果時玩比賽你地各位C兄/C姐講果D名, 通通都未聽過, 經常上名既係鍾仁貴同王葉楚.

登錄/註冊後可看大圖

作者: stanwong    時間: 2009-2-25 12:48
原帖由 Gills 於 2009-2-25 12:39 發表
又要攞件衫出黎曬吓, 89年開始跑大路之王, 一直至到92年, 通常一年佢地搞3至4個實事, 全年計分, 係果時玩比賽你地各位C兄/C姐講果D名, 通通都未聽過, 經常上名既係鍾仁貴同王葉楚.

http://i189.photo ...
師兄,件衫好靚,睇落仲好新淨,有冇著過?
我諗件衫好有紀念價值,有錢都買唔番!
作者: samsont    時間: 2009-2-25 12:54
原帖由 Gills 於 2009-2-25 12:39 發表

http://i189.photo ...

郭漢桂和羅渣士兩個都是佢地冠亞之爭

作者: miller    時間: 2009-2-25 16:45
我又認下老鬼先!

話說我96年,仲係一個天真爛漫o既學生俾我同學拉左我去玩大路之王第三站,o個陣仲要係跑天水圍單車徑﹙邊度黎我都未知﹚,淨係知好多人,就係咁我就獻出左我第一次10km,時間唔知47min定幾多…

到我真係出黎跑已經係2001年o既事,見證菲律賓跑手跑29分幾…跑左兩年機場,最後一屆我都有報,不過由於渣打重傷結果無得送佢最後一程…
作者: sunrise    時間: 2009-2-25 17:11
一山不能藏二虎, 田總攪得"瀨茄", 當然容不下ADD弟啦! 希望遲D ADD弟好似NB咁, SPONSOR返D比賽, 咁我地D跑友就有靚跑衫着, 而梁兄, 米拿兄及GILL兄等就可以攞返D ADD 弟COUPON洗下
作者: samsont    時間: 2009-2-25 21:40
無記錯大路之王早期三站是
宝云道,山頂,沙田
作者: pwong5618    時間: 2009-2-25 23:10
原帖由 samsont 於 2009-2-25 12:54 發表

Samsont ching,

你跑步都好好資歷渦, 失敬 ! 失敬 !
長跑網 d ching 都唔係好多人讖呢兩位勁人,
請問以前跟邊間會跑既 ?

作者: samsont    時間: 2009-2-25 23:48
南區長跑會
作者: pwong5618    時間: 2009-2-25 23:58
哦 ! X 達 , 唔怪得喇,
小弟以前係 TWDSRA 我主項唔係長跑, 但也有跑下水塘杯咁。
作者: stanwong    時間: 2009-2-26 00:06
原帖由 samsont 於 2009-2-25 12:54 發表

女子組係咪長谷川遊子和伍麗珠兩人爭?
作者: kan0902    時間: 2009-2-26 00:35
我都聽過ar
果時好出名架
大路之王真係幾好聽
作者: samsont    時間: 2009-2-26 01:18
原帖由 stanwong 於 2009-2-26 00:06 發表

羅渣士同長谷川遊子畧為秤高d
跟住女子組又出左趙碧君及羅曼兒......
男子組有張文豪,吳輝揚..........等名將
作者: kwong_lc    時間: 2009-2-26 10:17
原帖由 stanwong 於 2009-2-26 00:06 發表

長谷川遊子和伍麗珠,呢兩個名連當年咁無知既我都識,
反而男跑手就真係一個都唔識。
作者: henders    時間: 2009-2-27 15:40
原帖由 kan0902 於 2009-2-26 00:35 發表
我都聽過ar
果時好出名架
大路之王真係幾好聽

大路之王真係幾好聽 - Yes Yes Yes

I ran "King of The Road" but I am "King of the Slow"
作者: samsont    時間: 2009-2-28 23:58
黄仲文是早过郭漢桂幾屆大路之王冠 軍 跑手之一
作者: samsont    時間: 2009-3-6 16:59
當年没有證書只成績單
作者: chinkw    時間: 2009-3-6 20:23
King of the Road Certificate

作者: blurmax    時間: 2009-3-6 21:03
The design of this cert is quite nice wor...............................

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2