香港長跑網 - 長跑長友

標題: 發現新運動雜誌 - Sportsoho [打印本頁]

作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-2 23:32
標題: 發現新運動雜誌 - Sportsoho
今早圖書館收到一本新雜誌贈閱 ~ Sportsoho

見幾好睇, 拎左回家慢慢睇 .....

如果館長肯訂就好了....

網上版
  http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/page2.php
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-2 23:39
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-2 23:32 發表
今早圖書館收到一本新雜誌贈閱 ~ Sportsoho
見幾好睇, 拎左回家慢慢睇 .....如果館長肯訂就好了....
網上版   http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/page2.php

渣打果日, 維園門外有免費派發, 可以上網搵相.
作者: 力    時間: 2009-3-2 23:46
Facebook入面都有个Sportsoho, 唔知係咪一樣?
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-3 10:17
原帖由 Alex 於 2009-3-2 23:46 發表
Facebook入面都有个Sportsoho, 唔知係咪一樣?

應該係啦 !!
作者: cu83    時間: 2009-3-3 10:23
上次睇過, 本刊物都算ok, 但唔係局限在跑步行山, 而係全方位運動雜誌
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-3 10:25
作者: kenneth    時間: 2009-3-3 10:49
作者: 興記J-run    時間: 2009-3-3 12:30
此雜誌每月逢5號出版, 由第二期(3月)起, 零售價調低至$12一本。
作者: kenneth    時間: 2009-3-3 12:55
作者: cu83    時間: 2009-3-3 14:38
原帖由 Jrun2009 於 3-3-2009 12:30 發表
此雜誌每月逢5號出版, 由第二期(3月)起, 零售價調低至$12一本。

如果 $12一本我就會留意吓, $25 就嫌貴咗少少!
作者: ginnywong    時間: 2009-3-3 15:08
本野摺唔摺都好靠我地呢班運動愛好者支持, 12蚊真係好低, 我地真係要支持下,等佢比d好野我地睇

瘋狂坦克車c兄,你識個創辦人咩?

第2期出左啦喎, 快d去各大書報攤買啦!
作者: didianna    時間: 2009-3-3 22:15
原帖由 ginnywong 於 2009/3/3 15:08 發表
本野摺唔摺都好靠我地呢班運動愛好者支持, 12蚊真係好低, 我地真係要支持下,等佢比d好野我地睇

我今日問咗幾間報攤,包括7記同o記都話冇啊,,,直頭話冇入呢書...
作者: 駿3    時間: 2009-3-3 23:54
where can buy?
作者: Alfred    時間: 2009-3-4 08:27
原帖由 ginnywong 於 3/3/2009 15:08 發表

Web edition : $10.0
作者: 駿3    時間: 2009-3-4 14:06
買本書好似好睇d, 又可借人睇
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-4 14:09
作者: 興記J-run    時間: 2009-3-4 15:56
C-hing, 此雜誌每月逢5號出版。等多一日....
作者: Ringo    時間: 2009-3-4 18:05
頭先去好多間7-11同ok睇...都未見到有
作者: 興記J-run    時間: 2009-3-4 21:03
OK便利店有得買啦!有驚喜呀!
堅堅C-hing, 在P.63出現。
作者: blurmax    時間: 2009-3-4 21:21

Thanks - will buy the mag tomorrow!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-4 21:29
原帖由 kenneth 於 2009-3-3 10:49 發表
其實一年十二期都是hk$120,一本十元,都幾便宜,但因為通常出呢類刊物的,都好似好快摺,小弟都唔敢訂住。

屈ching  ~ 我都有呢d經歷呀 ! 所以小型雜誌/出版社好需要我地支持 ! 特別係有心個d !

學校訂價 只係半價 ~ 好抵 ! $72 一年 !
學生集體(一間學校訂夠30本)只係 $6 本,  唔知長跑網齊齊訂有冇甘抵?

作者: 力    時間: 2009-3-4 21:34
原帖由 Jrun2009 於 2009-3-4 21:03 發表
OK便利店有得買啦!有驚喜呀!
堅堅C-hing, 在P.63出現

明天買本睇睇先!

作者: 小參孫    時間: 2009-3-4 21:36
等我都買本睇下先@@
作者: 駿3    時間: 2009-3-4 23:16
now go to OK see see sin, bye
作者: 駿3    時間: 2009-3-5 00:38
cant see it on tseung kwan O ar
作者: superimac    時間: 2009-3-5 03:23
走了半個天水圍都見不到。。。灰心。。。
作者: 臭男人    時間: 2009-3-5 11:31
我睇了[香港跑手]已經有四年,除了人物和產品介紹之外,發現它的內容,例如:練習跑步的資料會(interval,tempo)番炒,睇到我都全部識晒

樓主所介紹的書我都有啲興趣,希望唔好番炒資料啦
作者: 力    時間: 2009-3-5 14:06
Kinkin
作者: kenneth    時間: 2009-3-5 14:08
作者: 喪Ken    時間: 2009-3-5 14:14
尋日望過2間7仔都冇...
今朝返工時見到元朗有間書報攤有售,即係買咗
作者: Gills    時間: 2009-3-5 14:15
嘩...堅堅係正張相正中, 著住長跑網T, 好Sharp呀.
作者: 力    時間: 2009-3-5 14:16
原帖由 kenneth 於 2009-3-5 14:08 發表

吓,出咗了?是否7仔有售?

報攤
作者: kenneth    時間: 2009-3-5 14:18
作者: didianna    時間: 2009-3-5 14:20
係...一陣去睇醫生時去買本先,,,
作者: 喪Ken    時間: 2009-3-5 14:20
原帖由 Gills 於 2009-3-5 14:15 發表
嘩...堅堅係正張相正中, 著住長跑網T, 好Sharp呀.

嗰幾隻鯊魚都只係配角ja
作者: didianna    時間: 2009-3-5 17:20
我買到啦,,,,果然冇介紹錯,,,幾好睇呀...
作者: 晴朗    時間: 2009-3-5 17:26
嘩! 即刻早d走人去買番本先。
作者: kenneth    時間: 2009-3-5 17:29
作者: 街坊鄭    時間: 2009-3-5 17:34
原帖由 Gills 於 2009-3-5 14:15 發表

KIN KIN
              好靚仔
作者: saki    時間: 2009-3-5 17:51
原帖由 Alex 於 2009-3-5 14:06 發表
Kinkin " />" />  

另米拿ching 同阿梁 ching 都上左鏡 (P.94)
作者: 卓卓    時間: 2009-3-5 19:16
原帖由 鄭國柱 於 2009-3-5 17:34 發表

KIN KIN
              好靚仔

X 2 !

作者: 力    時間: 2009-3-5 19:25
阿梁, 米拿
作者: cu83    時間: 2009-3-5 19:54
太過份啦, 重有一位c-hing 係阿梁後面,
但竟然俾人遮住咗睇唔到!!
今個星期日 (3.08) 一於全部「香港長跑網」
擔凳仔,霸頭位,企哂係
兩個起步點嘅第一行搏上鏡先!

作者: wilson    時間: 2009-3-5 20:51
長跑網又上鏡啦!
繼續努力!
作者: running-sue    時間: 2009-3-5 21:57
原帖由 cu83 於 2009-3-5 19:54 發表
太過份啦, 重有一位c-hing 係阿梁後面,
但竟然俾人遮住咗睇唔到!!

果個應該係 Kennychoi ching
作者: running-sue    時間: 2009-3-5 22:00
仲有一張, 睇下估唔估到係邊個
[attach]5468[/attach][attach]5469[/attach]
作者: 力    時間: 2009-3-5 22:19
原帖由 running-sue 於 2009-3-5 22:00 發表
仲有一張, 睇下估唔估到係邊個

應該係 "花子阿DEE" ching!

作者: running-sue    時間: 2009-3-5 22:21
原帖由 Alex 於 2009-3-5 22:19 發表

應該係 "花子阿DEE" ching!

作者: 力    時間: 2009-3-5 22:52
原帖由 running-sue 於 2009-3-5 22:21 發表

sue ctse你都好好眼力, 連蔡師兄都認到!

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 09:58
Sue ctse 真係眼利~~   

睇黎大家化左灰都會俾妳認到~~
作者: running-sue    時間: 2009-3-6 10:09
o采o采o采, 使唔使化灰至認真呀
其實個個都有個跑look,  正如你地認我一樣之麻,
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 10:31
原帖由 running-sue 於 2009-3-6 10:09 發表
o采o采o采, 使唔使化灰至認真呀
其實個個都有個跑look,  正如你地認我一樣之麻,

跑全馬時發覺唔駛用眼睇都知Sue 師姐黎緊...因為有一股好強既氣~~
作者: running-sue    時間: 2009-3-6 10:35
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-6 10:31 發表

跑全馬時發覺唔駛用眼睇都知Sue 師姐黎緊...因為有一股好強既氣~~

(臭汗味???)  唔係化.......
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 10:45
原帖由 running-sue 於 2009-3-6 10:35 發表

(臭汗味???)  唔係化.......

咪就係囉...跑出個"味"來~~
作者: running-sue    時間: 2009-3-6 10:46
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-6 10:45 發表

咪就係囉...跑出個"味"來~~

話時話, 你拋離我好遠果喎
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 10:49
原帖由 running-sue 於 2009-3-6 10:46 發表

話時話, 你拋離我好遠果喎

迎面撞到兩次丫馬~~

人地話妳跑得好有氣勢果個氣,妳又要話有臭汗味,咁妳話係咪係囉~~
作者: running-sue    時間: 2009-3-6 10:54
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-6 10:49 發表

迎面撞到兩次丫馬~~

人地話妳跑得好有氣勢果個氣,妳又要話有臭汗味,咁妳話係咪係囉~~

唏, 山草藥, up 得就 up呀麻, 哈哈
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 10:58
原帖由 running-sue 於 2009-3-6 10:54 發表

唏, 山草藥, up 得就 up呀麻, 哈哈

Sue 師姐幾時可以同妳同場競技呀~~
作者: oscar    時間: 2009-3-6 11:22
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 11:44
原帖由 oscar 於 2009-3-6 11:22 發表
阿dee兄,你要小心啲呀,否則,下一個被界的會係......." />" />

我就係驚...所以要不斷搵機會同Sue 師姐跑,警惕自己要進步,唔俾佢界~~
作者: running-sue    時間: 2009-3-6 11:48

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 11:52
原帖由 running-sue 於 2009-3-6 11:48 發表

路過都跑得咁快...
作者: oscar    時間: 2009-3-6 11:57
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-6 12:11
原帖由 oscar 於 2009-3-6 11:57 發表
就係咁........路過一聲.......界你一嘢..........問你驚唔驚﹖" />" />

係囉~~
作者: blurmax    時間: 2009-3-6 12:38

Sue Ctse has all the potential to become one of the top gal runners in HK mah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: running-sue    時間: 2009-3-6 12:49
原帖由 blurmax 於 2009-3-6 12:38 發表

Sue Ctse has all the potential to become one of the top gal runners in HK mah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

blurmax ching, 你又玩我喇
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-6 14:10
收工睇下買唔買到先~~~不過應該唔係間間報紙檔都有~~~ok7仔唔知有冇呢
作者: kenneth    時間: 2009-3-6 14:16
作者: drexler    時間: 2009-3-6 14:23
啱啱買左, 都支持下本地體育雜誌
作者: leefs    時間: 2009-3-6 14:52
其實上期已經有師兄出過鏡,
不過領獎時換咗衫之嗎!

登錄/註冊後可看大圖

作者: cu83    時間: 2009-3-6 15:02
如果 Sportsoho 知道幫「香港長跑網」跑友影相有助銷情, 可能以後期期都有我地嘅相!!
作者: Alfred    時間: 2009-3-6 15:38
原帖由 cu83 於 6/3/2009 15:02 發表
如果 Sportsoho 知道幫「香港長跑網」跑友影相有助銷情, 可能以後期期都有我地嘅相!!

X2.又或者我哋俾相佢哋咪重正。
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-7 00:44
原帖由 kenneth 於 2009-3-6 14:16 發表
我嗰本响卓爾居七仔買(當時得番兩本),另外昨晚回家時,小弟經過樓下書報檔,都有成疊,應該唔難買。

等我落樓下睇吓有冇呢?
作者: cc    時間: 2009-3-7 00:50
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-7 00:52
原帖由 cc 於 2009-3-7 00:50 發表

ctse仲未瞓?聽朝要早起喎!

死火, 俾cc捉到添!
天寒地凍早起身, 去訓囉.
作者: Fox    時間: 2009-3-7 01:46
剛在7仔買到,內容唔錯。
作者: 全馬    時間: 2009-3-10 16:08
中間大頁o個個係咪堅堅?
(原來已經post左~~)

作者: kenneth    時間: 2009-3-11 09:07
作者: nc    時間: 2009-3-11 09:11
標題: 回復 78# 的帖子
可能係Qoo ctse
作者: allanccl    時間: 2009-3-11 09:27
原帖由 cu83 於 2009-3-6 15:02 發表

咁搵人給他電郵讚吓佢,同時單聲,可能仲有實效喎!
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-11 09:59
咁咪變埋長跑網官方雜誌?
作者: 龜速行    時間: 2009-3-11 10:00
99%係Qoo ctse !!!!

作者: kenneth    時間: 2009-3-11 15:57
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-11 16:05
hongkongrunner係屯門有冇得買
作者: kenneth    時間: 2009-3-11 16:07
作者: saki    時間: 2009-3-11 16:07
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-11 16:05 發表
hongkongrunner係屯門有冇得買

試試去商務找找
作者: shogikin    時間: 2009-3-11 17:02
+1%係Qoo ctse !!!!

Kin in Running

作者: 龜速行    時間: 2009-3-11 17:08
港島西區

"OK" 有得買
作者: cu83    時間: 2009-3-11 17:21
今午於上環報攤買到, 但只得兩本!!
作者: 興記J-run    時間: 2009-3-11 17:48
大家的興趣除了長跑, 現在伸延到追雜誌啦
作者: cu83    時間: 2009-3-11 17:50
原帖由 Jrun2009 於 11-3-2009 17:48 發表
大家的興趣除了長跑, 現在伸延到追雜誌啦

長追長友
作者: blurmax    時間: 2009-3-11 17:54
   Failed to locate the magazine in Quarry Bay

作者: ginnywong    時間: 2009-3-11 23:10
原帖由 blurmax 於 2009-3-11 17:54 發表
   Failed to locate the magazine in Quarry Bay

唔係喎, 上星期下午開始有啦wor
作者: Fishtail    時間: 2009-3-18 22:47
標題: 訂閱Sportsoho的風險
訂閱Sportsoho的確有一定風險!
我是Sportsoho老闆的20多年好友,說盡千言萬語叫佢唔好攪,但佢真係好有心及理想,現在則怕他連棺材本都蝕埋!
以20多年好友保証.....他是不會騙大家錢,不過不代表他一定能捱過首年!但我還是希望大家支持,大家最多損失幾十元,就當支助他們吧!
HK$12一本是沒錢賺的,只係收回印刷及發行成本。最後希望大家多多支持,多叫朋友買,他們才有成功機會。先代他們謝過。
作者: superimac    時間: 2009-3-18 23:30
原帖由 Fishtail 於 2009-3-18 22:47 發表 訂閱Sportsoho的確有一定風險!我是Sportsoho老闆的20多年好友,說盡千言萬語叫佢唔好攪,但佢真係好有心及理想,現在則怕他連棺材本都蝕埋!以20多年好友保証.....他是不會騙大家錢,不過不代表他一定能捱過首年 ...
相信長跑網上下每個人都非常支持這本雜誌!
新出版的sportsoho 與創刊號比較,的確進步了許多。版排改善,內容亦更充實了!
其中sportsoho 注重讀者意見的行為最令我印象深刻,這也是令我感到sportsoho 是一本有熱誠外,亦有質素的一本好雜誌。
雖然我只是一個學生,財政不充裕。。。
但請你轉告你的朋友,他做的很好,我一定會繼續支持!請努力加油!
作者: blurmax    時間: 2009-3-19 08:18
   I bought the magazine last week lah - not bad!

作者: allanccl    時間: 2009-3-19 08:26
我都買左,印刷精美! 值得支持!
作者: oscar    時間: 2009-3-19 09:29
作者: 力    時間: 2009-3-19 13:42
原帖由 Fishtail 於 2009-3-18 22:47 發表
我是Sportsoho老闆的20多年好友,說盡千言萬語叫佢唔好攪,但佢真係好有心及理想,現在則怕他連棺材本都蝕埋!
以20多年好友保証.....他是不會騙大家錢,不過不代表他一定能捱過首年!但我還是希望大家支持,大家最多損失幾十元,就當支助他們吧!
HK$12一本是沒錢賺的,只係收回印刷及發行成本。最後希望大家多多支持,多叫朋友買,他們才有成功機會。先代他們謝過。

Sportsoho will be in my magazine list. Hopefully she can survive after a year. Too much football & basketball magazine in the market, I like something different such as X-life or Sportsoho.
作者: Fox    時間: 2009-3-19 15:57
原帖由 Fishtail 於 2009-3-18 22:47 發表
以20多年好友保証.....他是不會騙大家錢,不過不代表他一定能捱過首年 ...

你朋友是一位肯為自己理想去付出、冒險的人,單是這種精神巳值得支持。何況雜誌內容豐富,本地報導多,有新意(如網上比賽照片),証明你朋友是用心用腦經營。我會購買他的雜誌以作支持。Sportsoho加油!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2