香港長跑網 - 長跑長友

標題: 我是將軍澳的 [打印本頁]

作者: 昌    時間: 2009-4-1 13:10
標題: 我是將軍澳的
多多指教!搬來已半年了,我想問一下TKO有沒有一些長跑會可供參加?自問跑步基本功極差,想由低頭學起。
作者: 火仔11    時間: 2009-4-1 13:15
歡迎ching~
我都係TKO,我地逢星期六都有約跑,可以留意呢度~
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4330&extra=page%3D1&page=1

跑步基本功,可以留意呢度~
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4481&extra=page%3D1

作者: 昌    時間: 2009-4-1 13:24
原帖由 火仔11 於 2009-4-1 13:15 發表 歡迎ching~我都係TKO,我地逢星期六都有約跑,可以留意呢度~https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4330&extra=page%3D1&page=1跑步基本功,可以留意呢度~https://www.longrun.hk/forum/viewthread. ...

跑步基本功個個我都好想去,但好似好遠下,要唔要學費嫁?
作者: 火仔11    時間: 2009-4-1 13:38
原帖由 csc26 於 2009-4-1 13:24 發表

跑步基本功個個我都好想去,但好似好遠下,要唔要學費嫁?

呢個係邪神ching無私分享,不需學費~
但係記住要遵守邪神定下嘅規則~
作者: 亞平    時間: 2009-4-1 14:10
CSC26兄,歡迎啊!
作者: MT    時間: 2009-4-1 15:00
歡迎ching加入長跑網

請多多指教
作者: cu83    時間: 2009-4-1 15:03
歡迎 csc26 c-hing! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
有機會就來參加邪神 c-hing 免費基本功分享會啦,對你一定有幫助!!
長跑長友   
作者: 昌    時間: 2009-4-1 15:09
咁多位多多指教呀! tko去跑馬地方便嗎? 原來tko都有很多人跑步的, 我平日是跑開“未開的運動場“外的單車徑,真是希望運動場早日開幕
作者: 火仔11    時間: 2009-4-1 15:27
標題: 回復 8# 的帖子
運動場外單車徑,可以話係TKO熱門跑點~
不過ching間唔中可以試下條澳景路,風景好靚ga~
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-1 15:50
如ching 係初心者..除0左邪神分享班.. 仲可以考慮下工聯會跑步班.. 由最基本做起....
作者: 山比    時間: 2009-4-1 16:15
原帖由 csc26 於 2009-4-1 15:09 發表
咁多位多多指教呀! tko去跑馬地方便嗎? 原來tko都有很多人跑步的, 我平日是跑開“未開的運動場“外的單車徑,真是希望運動場早日開幕

ching 你好

由調景嶺地鐵站,去到銅鑼灣跑馬地...一粒鐘無走雞
作者: 昌    時間: 2009-4-1 16:26
原帖由 火仔11 於 2009-4-1 15:27 發表 運動場外單車徑,可以話係TKO熱門跑點~不過ching間唔中可以試下條澳景路,風景好靚ga~

有組隊跑的嗎?本身是超級路痴,又因跑步時不帶眼鏡,我怕會回不到家
作者: 昌    時間: 2009-4-1 16:29
原帖由 ee_tpk 於 2009-4-1 15:50 發表 如ching 係初心者..除0左邪神分享班.. 仲可以考慮下工聯會跑步班.. 由最基本做起....

我也有留意工聯會的跑步班,但地點不是跑馬地,就是九龍仔公園,相當不就腳(我),盼望將來運動場會開一班吧
作者: 昌    時間: 2009-4-1 16:30
原帖由 囧山比 於 2009-4-1 16:15 發表 ching 你好由調景嶺地鐵站,去到銅鑼灣跑馬地...一粒鐘無走雞

跑步後還要乘一小時車才可以回家,簡直是比跑一小時感覺更加苦。
作者: cc    時間: 2009-4-1 16:34
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-1 16:47
原帖由 csc26 於 2009-4-1 16:29 發表

我也有留意工聯會的跑步班,但地點不是跑馬地,就是九龍仔公園,相當不就腳(我),盼望將來運動場會開一班吧

不如你多 d 留意下其他區既約跑... 呢度既 ching ctse 好樂意為新人提出意見...
我地星期六早上都有約跑..跑番 tko 區..有興趣可以隨時報名....
運動場應該無咁快開放俾公眾....小妹估計最快都要下半年

再者.... 我兩個地方都唔就腳..其實不論遠近... 只要就到時間邊度都會去...
有一雙健全既腳俾自己去跑... 係一種福氣
作者: wadee    時間: 2009-4-1 19:17
CSC ching

歡迎ar
作者: Paulwat    時間: 2009-4-1 23:32
標題: 歡迎
ching,
歡迎你

作者: 龜速行    時間: 2009-4-1 23:44
welcome welcome

csc26 c hing

多多指教ar

小弟是港島西 hk island man

長跑長友 

作者: 駿3    時間: 2009-4-2 01:49
welcome, join 逍遙跑la, each saturday,

now 5k or 10 k

gd start on 5k la
作者: 昌    時間: 2009-4-2 09:13
多謝咁多位兄的歡迎
原帖由 駿駿駿 於 2009-4-2 01:49 發表 welcome, join 逍遙跑la, each saturday,now 5k or 10 k gd start on 5k la

乜each saturday都有逍遙跑?今個星期係幾多點呀?
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-2 10:03
原帖由 csc26 於 2009-4-2 09:13 發表
多謝咁多位兄的歡迎

乜each saturday都有逍遙跑?今個星期係幾多點呀?

每個星期六早上都有....

今個星期六 10k 跑入日出康城.... 5k group 不入康城
七點九寶林站
詳情及報名
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4330&extra=page%3D1
作者: 昌    時間: 2009-4-2 11:43
我想問一下,你地唔係好多個星期五晚都會去跑馬地練習?星期六早上又跑第二場,真是令我佩服
作者: 火仔11    時間: 2009-4-2 11:50
就係因為星期五要克苦訓練,所以星期六更加要逍遙一番~
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-2 12:15
原帖由 csc26 於 2009-4-2 11:43 發表
我想問一下,你地唔係好多個星期五晚都會去跑馬地練習?星期六早上又跑第二場,真是令我佩服

留意..我們的主力是搶包山特訓
跑步是其中一個搶包山藉口

如果唔逍遙下..星期日乳酸出果陣....
作者: 昌    時間: 2009-4-2 12:42
我真係好想參加,但星期五晚約左人打波,又怕星期六會跟唔上大家,因為如果比你地放離左,我就會蕩失路。真係好大矛盾
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-2 12:56
原帖由 csc26 於 2009-4-2 12:42 發表
我真係好想參加,但星期五晚約左人打波,又怕星期六會跟唔上大家,因為如果比你地放離左,我就會蕩失路。真係好大矛盾

放心啦..我地會照顧新手..

何況我腳傷... 根本想快都唔得....

p.s. 預計 7mins/k... ching 應該無問題~ 可能覺得我地太慢 tim~
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-4-2 14:03
原帖由 ee_tpk 於 2009-4-2 12:56 發表

放心啦..我地會照顧新手..

何況我腳傷... 根本想快都唔得....
p.s. 預計 7mins/k... ching 應該無問題~ 可能覺得我地太慢 tim~ " />" />

ee_ctse, 我報咗名啦! 我玩5-6k短腳呀! 因為跑完再去拜山應該還有時間, 第一次參加長跑網活動, 請多多指教

我想問咩叫搶包山特訓呀!
作者: running-sue    時間: 2009-4-2 14:27
話明特訓, 你黎試下咪知囉

作者: ee_tpk    時間: 2009-4-2 15:29
原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-2 14:03 發表

ee_ctse, 我報咗名啦! 我玩5-6k短腳呀! 因為跑完再去拜山應該還有時間, 第一次參加長跑網活動, 請多多指教

我想問咩叫搶包山特訓呀!

你睇下約跑既第一版..見到我地既特訓地點就會明白...
可惜你來唔到搶包山....
作者: piyrag    時間: 2009-4-2 15:40
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-4-2 15:44
原帖由 ee_tpk 於 2009-4-2 15:29 發表

你睇下約跑既第一版..見到我地既特訓地點就會明白... " />" />
可惜你來唔到搶包山....

ee_ctse, 你唔好話給我知, 你地會叫成桌菜肉包, 壽包, 奶皇包, 义燒包, 小籠包, 大包, 水晶包, 一起去搶呀!
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-4-2 15:45
原帖由 running-sue 於 2009-4-2 14:27 發表
話明特訓, 你黎試下咪知囉

sue ctse, 唔好玩d細啦! 會嚇死的
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-2 15:51
原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-2 15:44 發表

ee_ctse, 你唔好話給我知, 你地會叫成桌菜肉包, 壽包, 奶皇包, 义燒包, 小籠包, 大包, 水晶包, 一起去搶呀!

酒樓有幾多包..我地點幾多包 ga wor~
仲有其他點心.. 唔駛驚
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-4-2 15:55
原帖由 piyrag 於 2009-4-2 15:40 發表
我老家也是在將軍澳,有機會我會join你地的約跑呀。

我之前都見你地咁開心都想join , 搵次有機會真係過黎跑下特訓下
作者: SimonFai    時間: 2009-4-2 16:12
歡迎, 師兄   
長跑長友  
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-4-4 12:29
歡迎 csc26 ching 加入香港長跑網

請多多指教
作者: 昌    時間: 2009-4-6 17:08
原帖由 garykwan 於 2009-4-4 12:29 發表 歡迎 csc26 ching 加入香港長跑網 請多多指教

多多指教

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2