香港長跑網 - 長跑長友

標題: ......... [打印本頁]

作者: piyrag    時間: 2009-4-2 11:55
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-2 12:03
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-4-2 12:10
日期:4月23日 星期四
時間:7:00 p.m. - 11:00 p.m. ( 連飯局 )
地點:樂富摩士公園街場 ( 大家可再提供地點 ) 或 新浦崗東啟德街場

( Book場視乎人數多少 )

人工高智能自動報名系統:

1. piyrag ( 提供籃球一個 )
2. 瘋瘋 (著綠戰衣)  -  到!
3. kcchu - 到!
作者: 兆聰    時間: 2009-4-2 14:08
時間:7:00 p.m. - 11:00 p.m. ( 連飯局 )
地點:樂富摩士公園街場 ( 大家可再提供地點 ) 或 新浦崗東啟德街場

4. kwoksiu- (要遲30分鐘左右)
作者: piyrag    時間: 2009-4-2 14:14
作者: desmond    時間: 2009-4-2 14:29
原帖由 piyrag 於 2009-4-2 14:14 發表
無問題架,我地可以射住key等大家的,或者玩O.U.T
我成年無打過波,得唔得?
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-2 14:30
作者: daniel0415    時間: 2009-4-2 14:30
我好想來呀! but 這排有事連跑步都冇機會 ,真希望當日可以來到。
作者: desmond    時間: 2009-4-2 14:32
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-2 14:30 發表

歡迎之至喇, 煒兄!
好呀,久違了的活動,不過我當日都係行行企企,射下波仔為主
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-2 14:32
作者: piyrag    時間: 2009-4-2 14:34
作者: daniel0415    時間: 2009-4-2 14:35
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-2 14:30 發表

歡迎之至喇, 煒兄!

Desmond ching腳傷仲打籃球l?還是小心為好。籃球對腳的傷害更大,如果我打完一場球後,起碼要休息幾天才能恢復,對籃球真是又愛又恨。
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-2 14:36
作者: piyrag    時間: 2009-4-2 14:37
作者: desmond    時間: 2009-4-2 14:59
原帖由 daniel0415 於 2009-4-2 14:35 發表

Desmond ching腳傷仲打籃球l?還是小心為好。籃球對腳的傷害更大,如果我打完一場球後,起碼要休息幾天才能恢復,對籃球真是又愛又恨。
多謝米高兄擔心,我個身形打籃球都係傳下波個d多,今次至在會下好耐無見的網友,射下波仔咁姐。我唔會係籃底同d坦克車硬碰的
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-2 15:01
作者: desmond    時間: 2009-4-2 15:08
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-2 15:01 發表

就算硬碰, 坦克車都未必有半分優勢!
你太歉喇,我估你到時花道上身,稱霸籃底
作者: 兆聰    時間: 2009-4-2 15:15
嗯~我都係身型單簿.主要在外圍射下波

到時要睇瘋兄稱霸籃底好了
作者: 兆聰    時間: 2009-4-2 15:16
原帖由 piyrag 於 2009-4-2 14:14 發表
無問題架,我地可以射住key等大家的,或者玩O.U.T

放工後我會盡量趕到,因為我都心急打波的
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-2 15:17
作者: shogikin    時間: 2009-4-2 15:20

5. desmond (行行企企 & 射下波仔)
6. Kin (10幾20年無打過)
作者: piyrag    時間: 2009-4-2 15:24
作者: piyrag    時間: 2009-4-2 17:26
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-4-2 23:06

執波仔:
大圍新跑手

放工可以過來襯下熱鬧。
作者: Mr.Bus    時間: 2009-4-2 23:09

7. Bus(希望到時手指好返)

執波仔:
大圍新跑手

放工可以過來襯下熱鬧。
作者: onon    時間: 2009-4-2 23:12

7. onon (當年練跑為練氣打波, 而家...要拿拿林揾番d裝備出嚟先! )

執波仔:
大圍新跑手

作者: Mr.Bus    時間: 2009-4-2 23:16

7. Bus (希望到時手指好返)
8. onon (當年練跑為練氣打波, 而家...要拿拿林揾番d裝備出嚟先! )

執波仔:
大圍新跑手

作者: 龍龍    時間: 2009-4-2 23:39
原帖由 Mr.Bus 於 2009-4-2 23:16 發表

7. Bus (希望 ...

8. 龍龍 ( book到場就點玩都得啦)
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-2 23:47

8. onon (當年練跑為練氣打波, 而家...要拿拿林揾番d裝備出嚟先!  )
9.龍龍
10.小華

作者: piyrag    時間: 2009-4-2 23:48
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-2 23:56
快D到23號就好啦!
好期待呢!
系呢···假如個日要打全場的話?
洗吾洗分倆隊?叫定人着2只吾同色既衫呢?

作者: piyrag    時間: 2009-4-2 23:58
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-3 00:00
原帖由 piyrag 於 2009-4-2 23:58 發表
不是19號呀,係23號先真呀。小華師兄。

哈哈!改番啦!(我想快D到嘛)
^^"由今日起我要努力操一操先得!
吾系到時吾見得人……就吾系咁好意思啦~~
吾知會吾會有C姐玩呢?曲奇姐咁跑得!應該OK嫁喔·
洗吾洗邀請下佢呢?哈哈

作者: 龍龍    時間: 2009-4-3 00:07
原帖由 小華是也! 於 2009-4-2 23:56 發表
" />" />快D到23號就好啦!
好期待呢!
系呢···假如個日要打全場的話?
洗吾洗分倆隊?叫定人着2只吾同色既衫呢?

我唔識智能加名添...好在有你地幫我加...hehe

我諗唔需要唔同色...因為一隊可以唔著衫...
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-3 00:16
原帖由 龍龍 於 2009-4-3 00:07 發表

我唔識智能加名添...好在有你地幫我加...hehe

我諗唔需要唔同色...因為一隊可以唔著衫..." />" />" />" />

好多汗好滑···吾系咁好喇!
公平D好D!大家着衫啦^^
我要做長跑網的 09 篮球新人
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 10:02
作者: shogikin    時間: 2009-4-3 10:12
GREAT
SSP BOYS 龍龍, 小華是也! 都來
龍龍我同你一隊
等我MARK小華

Kin in Running
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 11:03
作者: 兆聰    時間: 2009-4-3 11:08
原帖由 piyrag 於 2009-4-3 11:03 發表
不如3on3有得跟隊好似好玩d。
打全場如果無默契得個周圍走,大家意下如何?

認同,雖然我地長跑網位位ching都跑得,
但打全場我都怕變左鬥走,
反而3on3會更好玩.

不過都要視乎大家的意見,
我有得打就可以了
作者: desmond    時間: 2009-4-3 12:52
原帖由 piyrag 於 2009-4-3 11:03 發表
不如3on3有得跟隊好似好玩d。
打全場如果無默契得個周圍走,大家意下如何?
其實都真係無所謂,我唸睇下跟著的報名人數啦,太多人打半場又可能等好耐;如果都係得10-12人到就打3-on-3好d,大家都唔駛走得太辛苦!
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 12:55
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-3 13:07
作者: desmond    時間: 2009-4-3 14:38
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-3 13:07 發表
依家d射術差晒, 因為開始跑步後, 連個籃球都送埋俾人, 到時唯有打天才波了.
我從來都無射術,一向都打天才波。
你唔怕啦,最多咪學櫻木拋波波射罰球囉!
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-3 14:40
作者: onon    時間: 2009-4-3 14:45
...尼排經過球場要射番幾嘢練下先.
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 14:47
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-3 14:49
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-4-3 14:50
睇黎呢度個個ching 都好勁, 小弟都要谷一谷先...
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-3 14:51
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 14:57
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 14:58
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-3 15:02
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 15:03
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-3 15:05
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 15:21
作者: piyrag    時間: 2009-4-3 15:22
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-3 19:40
不如3on3有得跟隊好似好玩d
全場如果無默契得個周圍走,大家意下如何?

我都覺的 3 ON 3 會好D喇!
但都系看當天的人數喇^^友宜第一嘛
作者: 龍龍    時間: 2009-4-3 23:07
聽日一早有湖人睇呀...一定要偷下師先...
到時就表現"飛呀威"比大家睇...呵呵...
作者: Mr.Bus    時間: 2009-4-6 22:44
請問c hing果日book左邊度場呀?
作者: piyrag    時間: 2009-4-7 09:53
作者: onon    時間: 2009-4-7 10:09
原帖由 piyrag 於 2009-4-7 09:53 發表
仲未book場呀,因為諗住打街場呀,所以無book呀。
不過我會問我d波友咩場係星期四無咁多人,我地就去果度打。
有咩新消息我會同大家跟進呀。

唔該哂gary兄.

如果响九龍城區...就順便去打邊爐啦!

作者: piyrag    時間: 2009-4-7 12:17
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-7 12:34
作者: piyrag    時間: 2009-4-7 12:35
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-7 12:40
作者: 兆聰    時間: 2009-4-7 13:17
收到~不過我想問book場時間為8點-10點,
因為之前個集合時間為7點,
所以各位ching會係8點到定7點到呢?

ps 感謝gary ching幫手book場
作者: piyrag    時間: 2009-4-7 13:33
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-7 14:10
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-4-7 14:43
岩岩搵開點去, 呢度有講咩交通工具去到

http://www.lcsd.gov.hk/parks/kwcp/b5/access.php

不過個度係咪算做係賈炳達道公園?
作者: piyrag    時間: 2009-4-7 15:00
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-7 21:08
打全場?
作者: piyrag    時間: 2009-4-7 21:17
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-7 22:25
我地依家去個度多吾多人打嫁?
但我地成10人,我0念最好都系BOOK一BOOK場喇!
吾系去到先知比人BOOK左就會好無奈喇!(成班企系度

又或者我地稳D平時真系好小人去的場……但最小都要有2個場的地方!
作者: piyrag    時間: 2009-4-7 22:44
作者: Mr.Bus    時間: 2009-4-7 23:24
唔該晒gary c hing
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-7 23:25
真的太好了·吾該CHING啊^^
作者: 兆聰    時間: 2009-4-7 23:37
原帖由 piyrag 於 2009-4-7 13:33 發表
我約七點半會到球場。

咁我都應該可以7點半前到~
再次多謝ching先
作者: onon    時間: 2009-4-7 23:51
正正正!

唔該哂gary兄!

作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-8 01:04
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-7 12:34 發表

gary, 有冇籃網架

今晚我去巡視業務時[其實即係經過],
見到係有籃網架
作者: piyrag    時間: 2009-4-8 09:40
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-8 09:50
作者: piyrag    時間: 2009-4-8 09:52
作者: 兆聰    時間: 2009-4-8 15:52
原帖由 piyrag 於 2009-4-8 09:52 發表
睇黎瘋兄志在必穿咁款,小弟有d驚添.....

嗯~睇黎瘋兄志在必穿咁款,
到時有得要求同瘋兄一隊嗎?
果時就長勝長有
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-8 16:10
作者: 曲奇    時間: 2009-4-8 17:50
想問下你地當日係book了全場, right?
咁你地打3 on 3,咁另一面個籃框咪空左囉...
會唔會有人帶多個籃球淨係玩射波架?..
作者: 711MF    時間: 2009-4-8 18:03
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-8 23:25

8. onon (當年練跑為練氣打波, 而家...要拿拿林揾番d裝備出嚟先! )
9. 龍龍 ( book到場就點玩都得啦)
10. 小華是也!( 長跑網籃球新人王 )

執波仔:
大圍新跑手
迪迪仔 [應該唔鬥波了,但係可以過黎射下KEY啦]
作者: piyrag    時間: 2009-4-8 23:29
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-9 00:13
咁我帶喇^^!
我都系問人借·粒波吾系嘰好打!
作者: 小華是也!    時間: 2009-4-9 00:13
原帖由 711MF 於 2009-4-8 18:03 發表
星期四,又想跟操,又想呢玩下,唔知點好添....

黎啦!7兄~~^^
作者: 曲奇    時間: 2009-4-9 08:36
若然有得玩射key,我都有d興趣呀..
不過遲d才confirm你地...
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-9 09:19
作者: miller    時間: 2009-4-9 09:51
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-9 09:19 發表

之從一年決定棄籃投跑之後, 連個波波都送俾左人喇! 有邊個有波快d自動報上來.

雖然想黎打波波,但係撞左跟會操,下次有機會先join喇
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-9 09:57
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-4-9 09:59
原帖由 711MF 於 2009-4-8 18:03 發表
星期四,又想跟操,又想呢玩下,唔知點好添....

7兄過黎一齊玩下啦
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-9 10:01
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-9 11:11
作者: piyrag    時間: 2009-4-9 11:15
作者: piyrag    時間: 2009-4-9 11:16
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-9 11:18

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2