香港長跑網 - 長跑長友

標題: 大家對D對鞋有咩評價呀?? [打印本頁]

作者: RX1    時間: 2009-4-23 09:57
標題: 大家對D對鞋有咩評價呀??

登錄/註冊後可看大圖

作者: Bmtc    時間: 2009-4-24 04:41
Where do you buy it
作者: RX1    時間: 2009-4-24 08:31
波鞋街AND荃灣CITY<壽司斜對面個間運動鋪頭>
作者: Gills    時間: 2009-4-24 09:56
原帖由 RX1 於 24-4-2009 08:31 發表
波鞋街AND荃灣CITY

RX1 C兄, 荃灣CITY, 即係唔係 荃灣City Walk? 買左幾多$ ? Aero 7係一對價性比相當高既鞋, 定價$5xx, 折實一般$4xx有交易, 鞋身有一定既緩震, 但重量又唔會去到Rider咁重, 幾適合中距離使用.
作者: 高佬    時間: 2009-4-24 10:27
原帖由 Gills 於 2009-4-24 09:56 發表

RX1 C兄, 荃灣CITY, 即係唔係 荃灣City Walk? 買左幾多$ ? Aero 7係一對價性比相當高既鞋, 定價$5xx, 折實一般$4xx有交易, 鞋身有一定既緩震, 但重量又唔會去到Rider咁重, 幾適合中距離使用.

我估係眾安街荃灣城市廣場1樓元肉壽司斜對面
作者: Gills    時間: 2009-4-24 15:03
原帖由 高佬 於 24-4-2009 10:27 發表

我估係眾安街荃灣城市廣場1樓元肉壽司斜對面

唔該C兄, 好幾年冇著過Aero 7,得閒去荃灣睇睇先.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-24 15:17
小妹都有著Aero7, 幾好跑.
男女裝都係得白色底色, 未見過咁深色, 幾靚同冇呾容易dirty.
作者: Gills    時間: 2009-4-24 16:03
原帖由 叮叮噹 於 24-4-2009 15:17 發表
小妹都有著Aero7, 幾好跑.
男女裝都係得白色底色, 未見過咁深色, 幾靚同冇呾容易dirty.

上次去太子東京見過該款, 特價做緊$390, 但只有26.5以下Size, 白色底色係今年款, 如果買唔到藍色呢對, 退而求其次都買對試吓. 叮叮噹C姐幾$入貨架?
作者: spmho    時間: 2009-4-24 16:14
我自己本有呢對藍色aero,買左差唔多1年
初跑步時經常用佢
佢保護其實唔差,又未去到rider咁重
做長課、慢跑、練習也可以
不過如果對速度有要求的話,aero幫唔到你啦

作者: Gills    時間: 2009-4-24 16:42
原帖由 stanleyhpm 於 24-4-2009 16:14 發表
我自己本有呢對藍色aero,買左差唔多1年
初跑步時經常用佢
佢保護其實唔差,又未去到rider咁重
做長課、慢跑、練習也可以
不過如果對速度有要求的話,aero幫唔到你啦

多謝Stanley分享, 正在考慮 呢對或者 今年深藍色對 Spacer. 睇吓兩對差幾多$.
作者: spmho    時間: 2009-4-24 17:22
原帖由 Gills 於 2009-4-24 16:42 發表

多謝Stanley分享, 正在考慮 呢對或者 今年深藍色對 Spacer. 睇吓兩對差幾多$.

你講o個對深色spacer係國產.....正價無記錯應該係720
aero正價應該560

選邊一對.......就睇下嬌兄用黎點用.....
如果係比賽...就SPACER好D....因為反應好D
如果係練習、JOG跑、長課....就AERO.....

作者: spmho    時間: 2009-4-24 17:29
嬌兄:

你咁近愛迪outlet,其實除左boston之外,你亦可以考慮adidos
佢係全馬世界紀錄保持者基比斯拉斯比做而家呢個世界紀錄著既
之前miller著過評價唔錯....我都識有幾個跑手著過評價都係好正.....

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3419&extra=page%3D5
作者: 喪Ken    時間: 2009-4-24 17:37
原帖由 Gills 於 2009-4-24 16:42 發表

聽花子ching 平兄講 藍色Spacer 新威有折,搞到我都心郁郁...

作者: Gills    時間: 2009-4-24 17:44
原帖由 stanleyhpm 於 24-4-2009 17:29 發表
嬌兄:

你咁近愛迪outlet,其實除左boston之外,你亦可以考慮adidos
之前miller著過評價唔錯....我都識有幾個跑手著過評價都係好正.....

http:/ ...

多謝資料, 其實想搵對練習鞋, 不過兩用(比賽 + 練習)可能Spacer較優勝, adidos果對係outlet未見, 聽聞街貨已經比人掃哂, outlet只有Boston, Tempo, Mana 同 RC. 暫時睇Mana最熟意.
作者: spmho    時間: 2009-4-24 17:50
原帖由 Gills 於 2009-4-24 17:44 發表

多謝資料, 其實想搵對練習鞋, 不過兩用(比賽 + 練習)可能Spacer較優勝, adidos果對係outlet未見, 聽聞街貨已經比人掃哂, outlet只有Boston, Tempo, Mana 同 RC. 暫時睇Mana最熟意.

其實好似嬌兄你有著開薄鞋或者唔太厚既鞋...跑步年資同技術有咁上下的話...
都應該會鍾意spacer多d....(包括我自己)
aero其實都唔輕....同有少少苯
作者: Gills    時間: 2009-4-24 18:04
原帖由 stanleyhpm 於 24-4-2009 17:50 發表

其實好似嬌兄你有著開薄鞋或者唔太厚既鞋...跑步年資同技術有咁上下的話...
都應該會鍾意spacer多d....(包括我自己)
aero其實都唔輕....同有少少苯

N年前曾經著過對厚底New Balance, 自始之後唔敢再著, 真係跑唔"育", Stanley兄而家減左磅加上速度快左, 就明白某D太厚底或者會係負累, 所以明白你既選擇會同我差唔多.
作者: RX1    時間: 2009-4-24 22:40
標題: 回復 9# 的帖子
我重拎呢對鞋黎練速度..搵左自己笨TIM..
作者: spmho    時間: 2009-4-24 22:50
原帖由 RX1 於 2009-4-24 22:40 發表
我重拎呢對鞋黎練速度..搵左自己笨TIM..

其實唔係好緊要既o者.....
都係自己覺得舒服咪得囉.....
無話搵唔搵笨既......
作者: RX1    時間: 2009-4-24 22:53
甘又係..
不過最緊要都係自己實力..唔好比藉口自己
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-24 23:53
原帖由 Gills 於 2009-4-24 16:03 發表

上次去太子東京見過該款, 特價做緊$390, 但只有26.5以下Size, 白色底色係今年款, 如果買唔到藍色呢對, 退而求其次都買對試吓. 叮叮噹C姐幾$入貨架?

哇! $390, 好抵喎, 呢款我著23.5. 我買$4xx, 係屯門新威買架!
今日係荃灣轉車前, 走左去中興同city landmark果間, 唔見有藍色Aero7喎!
中興有唔少特價鞋$390, Idanten...... Precision9女裝橙色同男裝螢光黃色好靚, 冇我碼.
嬌妹係高手, 唔洗買咁厚底鞋嘛?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-25 00:02
原帖由 stanleyhpm 於 2009-4-24 17:22 發表

你講o個對深色spacer係國產.....正價無記錯應該係720
aero正價應該560

選邊一對.......就睇下嬌兄用黎點用.....
如果係比賽...就SPACER好D....因為反應好D
如果係練習、JOG跑、長課....就AERO.....

Aero7 正價$620, 係練習同比賽兩用鞋, 底比較厚, 比Rider薄同輕身.
Spacer係全馬鞋, 底薄同輕身過Aero7許多.
作者: 力    時間: 2009-4-25 10:54
原帖由 stanleyhpm 於 2009-4-24 17:29 發表
嬌兄:

http:/ ...

Adios好似失左踪一样, 到到都見唔到,
早知新出時有8折買,
現在買唔到了。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2