香港長跑網 - 長跑長友

標題: Yuen Long District Young Festival (Y.L.D.Y.F.) Distance Run - 09/6/14 [打印本頁]

作者: blurmax    時間: 2009-5-6 15:26
標題: Yuen Long District Young Festival (Y.L.D.Y.F.) Distance Run - 09/6/14
Thanks Peter of hkrunners.com for the race info :

Yuen Long District Young Festival (Y.L.D.Y.F.) Distance Run
Yuen Long District Council and Yuen Long Town Hall (Y.L.T.H.) will hold a Y.L.D.Y.F. Distance Run on 14 June 09 (Sun).
Starting Time: 7:30am.
Race Route: Tin Ying Road -> Hung Tin Road and Return (Race Route is similar to Nike 10km Race but the captioned race distance is not 10km)
Racing Distance: 3km for Junior Group, 8km for Other Group
(Number of participants is limited, on first come first served base)
Entry Fee: HK$50
Souvenirs: A souvenir for each participant
Deadline: 20 May 09 (By Post)
Enquiry: 2476-7771

http://www.hkrunners.com/files/Application%20Form.pdf

http://www.hkrunners.com/?q=node/2493#comment-16723
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-6 15:48
原帖由 blurmax 於 2009-5-6 15:26 發表
Thanks Peter of hkrunners.com for the race info :

http://www.hkrunners.com/files/Application%20Form.pdf

http://www.hkrunners.com/?q=node/2493#comment-16723

唔該blurmax兄,呢個比賽啱使大西北既跑手啦,其實我都有d興趣....諗諗佢先~
作者: B    時間: 2009-5-6 16:24
[元朗長跑比賽]名單 (最新善款數字):

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6. 神童威威(E組)
7. 亞平 (F組)
8. 平嫂 (F組)
9. 興記J-run (今日寄出)
10. Blurmax (enrollment form mailed on 09/5/12)
11. 蘭莤•韋
12. cfchan
13. BeeFing (早起身就早起身啦!!! 一於報埋佢!!! )
14. 大圍新跑手
15. mymarathon (E組)
16. 笨蕉 (我係F組)
17. OSCAR
18. but
19. seven
20. 花子阿DEE (E組)
21. Kenny Choi(Y組)
22. sealion (E組)
23. Kuk11840
24. gary_wong333 (C 組)
25. rockiec (F組)
26. laputa99

攝影義工
1. scchu
Y組=最後生組,各位努力再創高峯攞獎.

作者: kenneth    時間: 2009-5-6 17:37
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-5-6 17:48
睇怕除左小華之外無人近得過小弟~~

積極考慮中~~
作者: 亞平    時間: 2009-5-6 18:23
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-6 16:24 發表
呢個比賽我有興趣喎~
一來近啦~ 二來六月無比賽~ 參加埋呢個就可以每月一賽事了~

準備報名!
作者: oscar    時間: 2009-5-6 19:41
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-6 19:53
呢個比賽我有興趣喎~
準備報名

作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-6 19:53
多謝 blurmax兄提供資料
作者: 高佬    時間: 2009-5-6 20:04
請問咖哩ching,荃灣去濕地公園最直接可以坐那種交通工具?
作者: blurmax    時間: 2009-5-6 21:05

荃灣去濕地公園最直接可以坐那種交通工具?

West Rail + LRT
作者: martin25    時間: 2009-5-6 21:09
thanks for information.
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-6 21:26
原帖由 高佬 於 2009-5-6 20:04 發表
請問咖哩ching,荃灣去濕地公園最直接可以坐那種交通工具?

1. 由荃灣西坐西鐵到天水圍站後轉輕鐵到濕地公園

2. 巴士 - 69P 或 69X 到天瑞巴士總站轉輕鐵 706 (天水圍循環線) 到濕地公園

作者: 高佬    時間: 2009-5-6 22:10
原帖由 blurmax 於 2009-5-6 21:05 發表

West Rail + LRT

blurmax ching, thanks for information
作者: 高佬    時間: 2009-5-6 22:13
原帖由 咖哩 於 2009-5-6 21:26 發表

1. 由荃灣西坐西鐵到天水圍站後轉輕鐵到濕地公園

2. 巴士 - 69P 或 69X 到天瑞巴士總站轉輕鐵 761P 到濕地公園

唔該晒咖哩兄,小弟已填表參加,明天寄表
作者: Anthony    時間: 2009-5-6 22:16
我明天報名。
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-6 22:19
明日報名
各 ching / ctse 到時見
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-6 22:21
同上年 NIKE 一樣, 只是少 2 公里??
作者: laputa99    時間: 2009-5-6 22:35
原帖由 高佬 於 2009-5-6 20:04 發表

搭265M總站落行過去10分鐘, 我上次撘輕鐡706很久
而且濕地公園離輕鐡站成5分鐘
作者: 蘭西•韋    時間: 2009-5-6 22:42
各位ching & ctse,
想問問,我無跑過 Nike10km,係全平路?6月跑,辛苦嗎?
作者: billy_yau    時間: 2009-5-6 22:53
原帖由 蘭茜•韋 於 2009-5-6 22:42 發表
各位ching & ctse,
想問問,我無跑過 Nike10km,係全平路?6月跑,辛苦嗎?

如果講nike就有兩次上落斜既機會...但係今次元朗就唔知喎...等我睇清錯d先
作者: billy_yau    時間: 2009-5-6 22:54
原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-6 17:48 發表
睇怕除左小華之外無人近得過小弟~~

積極考慮中~~hgjD115" />" />hj

咁我呢師兄/街坊....
作者: coolmanlai    時間: 2009-5-6 22:54
由取號碼布,比賽,取成績証書,前後要到元朗3次,交通使費過百元,費時失事,不玩了
作者: billy_yau    時間: 2009-5-6 23:01
無地圖..唔知佢地會cut左邊段..如果照我估計..應該係cut近天恆邨果邊..會保留跑上天穚再落返黎....
作者: Parco爸    時間: 2009-5-6 23:20
天水圍...都算近..打鑼咁早..岩我口味...

但6月中...除非落雨....
否則早上天氣...估計27-30度...宿敵....
作者: billy_yau    時間: 2009-5-6 23:28
荃灣黃昏跑要七月....睇黎六月要報呢個喇喎....
作者: scchu    時間: 2009-5-6 23:45
六月會好熱 , 熱到你唔想跑 .
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-6 23:54
如果冇睇錯,呢個比賽每組都有10個獎,快腳ching ctse們不妨考慮參加,而且個比賽因為有贊助,紀念品可能會好唔錯架。
作者: Peter    時間: 2009-5-7 00:02
原帖由 billy_yau 於 2009-5-6 23:01 發表 無地圖..唔知佢地會cut左邊段..如果照我估計..應該係cut近天恆邨果邊..會保留跑上天穚再落返黎....

Billy,

你估對了.
作者: 興記J-run    時間: 2009-5-7 09:55
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-6 16:24 發表
呢個比賽我有興趣喎~
一來近啦~ 二來六月無比賽~ 參加埋呢個就可以每月一賽事了~

x2....好想報名。
有冇ching, ctse知道 九巴269D 可唔可以到濕地公園附近?
作者: kenneth    時間: 2009-5-7 11:45
作者: billy_yau    時間: 2009-5-7 12:07
原帖由 興記J-run 於 2009-5-7 09:55 發表

x2....好想報名。
有冇ching, ctse知道 九巴269D 可唔可以到濕地公園附近?

要行十五至二十分鐘度啦
作者: oscar    時間: 2009-5-7 12:56
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-7 13:01
原帖由 oscar 於 2009-5-7 12:56 發表

我唔係快腳,不過會玩,因為佢夠      平    夠    近!

oscar兄:
快唔快腳睇下點比啫,但係如果你參加,我睇好你一定攞獎。
作者: oscar    時間: 2009-5-7 13:08
作者: kenneth    時間: 2009-5-7 13:26
作者: billy_yau    時間: 2009-5-7 14:02
[元朗長跑比賽]名單 (人工智能自助系統):

1. Kenneth
2. Billy
3.
作者: 得得地    時間: 2009-5-7 15:10
嘩 ! 原來六月仲有比賽.
咁多人都報囉......

完成後有獎狀, 但係又要特登入返元朗攞 ?!     
作者: 高佬    時間: 2009-5-7 15:16

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
作者: Anthony    時間: 2009-5-7 18:00

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-7 21:56

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
作者: billy_yau    時間: 2009-5-7 22:21
收據編號 0007...呵呵
作者: 高佬    時間: 2009-5-7 22:27
billy 你即場報名??
作者: billy_yau    時間: 2009-5-7 22:28
原帖由 高佬 於 2009-5-7 22:27 發表
billy 你即場報名??

無錯...頭先返屋企前落左去報名.....
作者: 高佬    時間: 2009-5-7 22:29
哈.................仲怏過我!!
我已寄表
作者: 亞平    時間: 2009-5-7 22:34
原帖由 高佬 於 2009-5-7 22:29 發表
我已寄表

高兄,今次輸左俾你啦....表仲未填..明天至可以寄!

作者: billy_yau    時間: 2009-5-7 22:38
原帖由 高佬 於 2009-5-7 22:29 發表
我已寄表

我係主場...當然快架啦
作者: billy_yau    時間: 2009-5-7 22:39
原帖由 亞平 於 2009-5-7 22:34 發表

你頭先唔係話今日寄既咩
作者: 高佬    時間: 2009-5-7 22:44
原帖由 亞平 於 2009-5-7 22:34 發表

但係我估收據number吾會差好多
作者: billy_yau    時間: 2009-5-7 22:52
原帖由 高佬 於 2009-5-7 22:44 發表

但係我估收據number吾會差好多  

咁又係...唔係好多人會親自落去交表既....
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-5-8 01:28
原帖由 billy_yau 於 2009-5-6 22:54 發表

咁我呢師兄/街坊....

係喎~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-5-8 01:29
原帖由 oscar 於 2009-5-7 13:08 發表
大圍兄,上次名額五百,分組先至第十,呢次乘二應該有二十的!" />" />

上次Oscar 兄揸流灘都第十,今次仲要長2k 仲有利Oscar 兄,我估至少第八~~
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-5-8 08:45
..又撞日期....
去左camp...小妹在西貢大浪灣為各ching, ctse 打氣 !!
作者: oscar    時間: 2009-5-8 10:33
作者: 神童威威    時間: 2009-5-8 10:59
剛剛填左表,一陣寄出....

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6.神童威威
作者: 亞平    時間: 2009-5-8 11:02

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6.神童威威
7.亞平
8.平嫂
作者: 興記J-run    時間: 2009-5-8 15:13

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6.神童威威
7.亞平
8.平嫂
9.興記J-run (今日寄出)
作者: 華哥    時間: 2009-5-8 16:18
只得1000個名額,報名要鬥快。
收據編號 001一 006由我攞咗。
作者: kenneth    時間: 2009-5-8 16:31
作者: blurmax    時間: 2009-5-8 16:45
Still considering - it's a long journey from my home (Quarry Bay)

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-5-8 16:50
原帖由 blurmax 於 2009-5-8 16:45 發表
Still considering - it's a long journey from my home (Quarry Bay)

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

去銅鑼灣轉969 都唔係好耐~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-5-8 16:57
原帖由 oscar 於 2009-5-8 10:33 發表
dee兄︰上次都出盡力架啦!而今次參加人數眾多,個組別range又大咗,呢次無得執雞架啦!尋晚先諗住跑個陣又攞住部相機影吓相咁!諗起都有啲興奮!

講真,而家蚊型賽都咁多勁人玩,真係唔易偷雞~~

如果Oscar 兄諗住黎玩下,不如帶小弟跑丫~~

仲未得閒報天,話時話無咁快full 馬~~
作者: blurmax    時間: 2009-5-8 21:46
去銅鑼灣轉969 都唔係好耐~~

Fachi Ah Dee Ching,

Thanks for the advice.  I probably will take N969 if I will join the race.

作者: Anthony    時間: 2009-5-8 22:51
我今晚才交表,收據編號 22。
作者: wlau    時間: 2009-5-9 02:16
我係度諗緊跑唔跑?
北角去元朗...好大鑊......
如果佢好似國慶咁有專車坐提供埋, 我就一定會去, 雖然要俾錢,
但最少時間就到, 坐n 車, 又唔知班次同車程準唔準....
都真係幾蝦人玩
作者: scchu    時間: 2009-5-9 07:28
腳傷不能跑, 一個好機會為大家服務.

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6. 神童威威
7. 亞平
8. 平嫂

攝影義工
1. scchu
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-9 19:47
今日交表,收據編號 24
作者: kenneth    時間: 2009-5-11 09:55
作者: 得得地    時間: 2009-5-12 01:43
嘩 ! 乜原來要去攞號碼布同晶片,
第日跑完又要再入去攞證書...... 咁即係要特登入去三次喎 !!!     

(有冇得待領架 ? 不過, 就算有, 都搵唔到人幫手待領.)     
作者: blurmax    時間: 2009-5-12 10:34

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6. 神童威威
7. 亞平
8. 平嫂

10. Blurmax (enrollment form mailed on 09/5/12)

攝影義工
1. scchu

作者: cfchan    時間: 2009-5-12 16:59
呢場我會報,住元朗咁耐,一場元朗區比賽都未玩過,我都覺得有點兒那個
作者: kenneth    時間: 2009-5-12 17:41
作者: 蘭西•韋    時間: 2009-5-13 14:15

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6. 神童威威
7. 亞平
8. 平嫂
11. 蘭莤•韋

攝影義工
1. scchu
作者: cfchan    時間: 2009-5-13 21:39

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6. 神童威威
7. 亞平
8. 平嫂
11. 蘭莤•韋
12. cfchan

攝影義工
1. scchu
作者: gerryfung    時間: 2009-5-13 23:59
正在考慮中,小弟住在將軍澳,咪要五點起身
作者: 興記J-run    時間: 2009-5-14 09:44
ching, ctse..可否提供由上水火車站至元朗運動場的交通工具資料??
作者: 高佬    時間: 2009-5-14 10:39
原帖由 興記J-run 於 2009-5-14 09:44 發表
ching, ctse..可否提供由上水火車站至元朗運動場的交通工具資料??

J run ching, 今次元朗長跑在天水圍濕地公園附近集合而0730hrs起跑,火車站對面上水廣場地下276巴士(0540頭班車~車程約45min.)去天水圍,之後輕鉄705/706循環線,尼兩條線分別係一條順時針兜天水圍,另外就掉轉行。你問下人邊條線快到濕地公園站

總括而言..............時間好緊迫
ps  如果太早無火車去上水,新城市有N270(0545尾車)入上水廣場巴士總站

作者: kenneth    時間: 2009-5-14 10:57
作者: 高佬    時間: 2009-5-14 11:02
原帖由 kenneth 於 2009-5-14 10:57 發表

另外可以考慮 276a  於 彩園路 上水鐵路站對面 燈柱N1536 上車 ,離開上水後,第一個站聚星樓下車,此位置已是天水圍西鐵站。再轉 705 或 706 輕鐵都可以。

嘩~~搭276A 快喎,無需經元朗市。突然醒起同站有276B(班次疏16mins一班,0610頭班車)直接到了濕地公園對面落。

作者: B    時間: 2009-5-15 10:17

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6. 神童威威
7. 亞平
8. 平嫂
11. 蘭莤•韋
12. cfchan
13. BeeFing (早起身就早起身啦!!! 一於報埋佢!!! )

攝影義工
1. scchu

作者: 興記J-run    時間: 2009-5-15 10:26
原帖由 高佬 於 2009-5-14 11:02 發表

嘩~~搭276A 快喎,無需經元朗市。突然醒起同站有276B(班次疏16mins一班,0610頭班車)直接到了濕地公園對面落。

多謝 高佬 ching, Kenneth ching 詳盡資料, 我要好好計劃一吓!!
作者: blurmax    時間: 2009-5-16 17:04
Received the official receipt today (without the acceptance letter)
作者: colemen    時間: 2009-5-16 18:16
我都收到收據啦...
作者: 亞平    時間: 2009-5-16 20:24
小弟都收到收據啦..
大圍兄 or B哥哥不如幫忙係你地2 or 3帖加入已報名名單
作者: B    時間: 2009-5-16 20:30
原帖由 亞平 於 2009-5-16 20:24 發表
小弟都收到收據啦..
大圍兄 or B哥哥不如幫忙係你地2 or 3帖加入已報名名單

搞惦~
作者: ricch    時間: 2009-5-16 21:19
I got the receipt too and I think this is also the acceptance letter (to be used to collect the number and chip)
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-16 21:31
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-16 20:30 發表

搞惦~ " />" />

比B哥哥搶先一步添~
作者: 亞平    時間: 2009-5-16 21:37
原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-16 21:31 發表

比B哥哥搶先一步添~

你地真係快手啦...唔該晒,大圍兄&B哥哥!
記得時常更新..辛苦晒!
作者: B    時間: 2009-5-16 21:50
原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-16 21:31 發表

比B哥哥搶先一步添~

呵呵~ 聽日預0左比你界, 今日點都要界翻你一0野補數嘛~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-17 15:03
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-16 21:50 發表

呵呵~ 聽日預0左比你界, 今日點都要界翻你一0野補數嘛~

B哥哥今日跑得咁鬼快,前半程都仲望到你尾燈,後半程已經比你拋離啦。
所以我都決定報埋呢個比賽,報仇呀!
作者: B    時間: 2009-5-17 15:15
原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-17 15:03 發表

B哥哥今日跑得咁鬼快,前半程都仲望到你尾燈,後半程已經比你拋離啦。
所以我都決定報埋呢個比賽,報仇呀!

今日天氣打亂0左你0既節奏0者~

不過話時話, 跑完今日我都有少少後悔報0左 6.14 呀~ 因為太熱跑真係好惡頂呀~
作者: B    時間: 2009-5-17 15:16
[元朗長跑比賽]名單 (最新善款數字):

1. Kenneth
2. Billy
3. 高佬
4. Anthony
5. 咖哩
6. 神童威威
7. 亞平
8. 平嫂
11. 蘭莤•韋
12. cfchan
14. 大圍新跑手

攝影義工
1. scchu
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-17 18:52
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-17 15:15 發表

今日天氣打亂0左你0既節奏0者~

不過話時話, 跑完今日我都有少少後悔報0左 6.14 呀~ 因為太熱跑真係好惡頂呀~

唔關事啦,大家都係一樣咁既環境跑,有左今次經驗,6.14更加冇問題啦。
作者: cfchan    時間: 2009-5-17 19:39
原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-17 18:52 發表

唔關事啦,大家都係一樣咁既環境跑,有左今次經驗,6.14更加冇問題啦。" />" />

agree,你地有經驗駛乜怕,我仲未有熱天比賽經驗,咪仲慘!
作者: mymarathon    時間: 2009-5-17 20:00
已寄form一星期,支票未過數有冇問題?
作者: cfchan    時間: 2009-5-17 20:05
原帖由 mymarathon 於 2009-5-17 20:00 發表
已寄form一星期,支票未過數有冇問題?

可以打電話問!
作者: kenneth    時間: 2009-5-18 15:42
作者: mymarathon    時間: 2009-5-18 17:06
標題: 回復 95# 的帖子
已收到收據,雖然支票還未過數!
作者: 高佬    時間: 2009-5-18 20:54
我亦都收到收據
作者: 苯蕉    時間: 2009-5-19 10:06
我今年年初先開始練跑,考慮左好耐呀,決定報名參加我四十幾歲人第一次比賽(見笑),只係一星期四晚係運動場練跑咋,最長試過跑廿五圈.
今日打去問過重未滿額,趕緊寄票俾佢,咁想參加呢個比賽另一原因係個日撞正我生日,我諗會好有紀念價值,希望可以完成到呢個賽事.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2