香港長跑網 - 長跑長友

標題: Casio SGW-200 [打印本頁]

作者: hijk    時間: 2009-5-14 10:27
標題: Casio SGW-200

登錄/註冊後可看大圖
SGW-200-1VR

登錄/註冊後可看大圖
SGW-2002VR

登錄/註冊後可看大圖
SGW-200B-1VER

SGW-200 體能訓練運動男錶。本款特色為支援體能訓練的慢跑功能,藉由加速度傳感器偵測使用者的步數來計算出跑步距離、燃燒熱量等資訊,並提供高達150組的圈數記錄功能。大型的LCD表面分割成三個區塊,讓這些訓練資訊更加清晰易讀。另外還有世界時間、倒數計時器、馬錶、以及鬧鈴等實用功能。

•防震設計  
•防水200米  
•EL背光照明  
•世界時間:48個城市(31個時區)+協定國際時間、城市代碼顯示、夏令時間開關  
•倒數計時器:倒數測量單位:秒、輸入範圍:1分鐘~100小時(可以分鐘或小時為單位)  
跑步測量工具:距離、熱量消耗、平均步伐、步數  
•1/100秒秒錶:測量範圍:99:59'59.99"、圈數上限/分割:999、距離計算累積範圍:0~999.9 km(0~99.9 mile)、熱量消耗累積範圍:0~23,900.5 kcal(0~99,999.9 kJ)、平均步伐上限:220、步數累積範圍:0~999,999、圈數記憶上限/分割:150  
•記憶功能:訓練資料-每次馬錶使用的紀錄:總共經過時間、圈數資料(最佳圈數)、平均一圈時間、總距離、總熱量消耗、總計步數、平均步伐、月份資料:每月距離&熱量消耗總計(上限16個月份資料) 、累積資料:距離&熱量消耗  
•目標值輸入:目標類型選擇距離:1 km~100 km / 0.6 mile~62.1 mile、熱量消耗:10 kcal~23,880 kcal / 50 kJ~99,950 kJ、經過時間:10分鐘~24小時  
•個人資訊輸入:步距:30 cm~300 cm / 12 in~118 in、體重:20 kg~120 kg / 44 lb~264 lb、年齡:16~99、性別、單位換算:熱量消耗、體重、步距用  
•5組每日鬧鈴  
•整點報時  
•全自動日曆 (~2099年)  
•時間顯示:時、分、秒、pm、月、週、日  
•12/24小時時制切換  
•精確度:每月±15秒內  
•橡膠錶帶  
•鏡面:52mm  
•錶殼:44mm   
•厚度:14mm  
•重量:47g  

官塘入手 $340 , 尼龍帶果隻要$360

作者: kenneth    時間: 2009-5-14 10:38
作者: 炒炒    時間: 2009-5-14 14:52
原帖由 kenneth 於 2009-5-14 10:38 發表

CHING 閣下所提及觀塘價,是觀塘那間店?

如無意外, 應該係指觀塘廣場一樓
作者: hijk    時間: 2009-5-14 17:01
原帖由 炒炒 於 2009-5-14 14:52 發表

如無意外, 應該係指觀塘廣場一樓

全中
作者: kenneth    時間: 2009-5-15 09:31
作者: Gills    時間: 2009-5-15 10:01
原帖由 kenneth 於 15-5-2009 09:31 發表

ching 知唔知仲有冇得講吓價咁?

Kenneth兄想買錶? 圓形又幾好睇, 不泥龍帶好少少, 膠帶易斷.
作者: ee_tpk    時間: 2009-5-15 10:12
原帖由 Gills 於 2009-5-15 10:01 發表

Kenneth兄想買錶? 圓形又幾好睇, 不泥龍帶好少少, 膠帶易斷.

尼龍如果浸得水多會有異味...

死火..又想買錶 tim~... $150 果隻個 backlight 好難睇 (搵藉口中)
作者: 炒炒    時間: 2009-5-15 11:06
原帖由 hijk 於 2009-5-14 17:01 發表

全中

我都係個度買開錶
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-15 23:13
今日經過麗晶睇吓, 個款唔錯, 可計150lap, $360咁抵玩.
作者: 熱鬥小馬    時間: 2009-5-19 02:07
不過佢麗晶有個規矩要俾左$先有得拎上手....
我都唔知點解
作者: 熱鬥小馬    時間: 2009-5-19 02:09
3百幾可以接受wor
我之前隻casio都戴左差唔多5年
作者: 柔詠    時間: 2009-6-18 23:43
有無師兄用過?好唔好用?
小弟2008年渣打果日....唔見左這隻
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

現在用緊casio str-800黑色
http://www.casio.com/products/Timepiece/Sports/STR800-1V/

不過最想買隻計到跑步距離的錶.
作者: tomcat    時間: 2009-6-19 01:07
原帖由 熱鬥小馬 於 2009-5-19 02:07 發表
不過佢麗晶有個規矩要俾左$先有得拎上手....
我都唔知點解

C/HING我6月初下午在觀塘麗晶買過錶禍,
當時選款後叫售貨員取錶看,其間仲問吓飾櫃中其他錶款功能,
我左試右試,足足玩左15分鐘,都冇燥我最後才成交比$.
我見其他客都係吟!

是否與錶的價錢有關?
我消費咗$2xx
作者: Cyrus    時間: 2009-6-22 01:43
有得計速度好似唔錯...但個速度傳感器係乜原理??計距離準唔準架
作者: bryant0722    時間: 2009-6-22 01:53
如果計距離準...有150個lap..認真抵玩
作者: bryant0722    時間: 2009-6-22 01:59
各位ching..想買隻玩下呢...有冇師兄用過呢~~係咪只係觀塘先有得買架~~?

作者: josam    時間: 2009-6-24 12:04
尋日忍唔住走去買左隻呢 , 個老闆話膠帶得番藍色, 唔理啦, 照買.
作者: bryant0722    時間: 2009-6-25 01:50
原帖由 josam 於 2009-6-24 12:04 發表
尋日忍唔住走去買左隻呢 , 個老闆話膠帶得番藍色, 唔理啦, 照買.

after try...please tell us^^
作者: Gary    時間: 2009-6-27 19:56
I go to Kwun tong and City Chain to see this watch.  However, I think this watch set many personal thing to calculate the distance.  the function of distance is not okay. If you are willing to pay a high price, GPS watch is acceptable (you do not need to input many personal data)
作者: josam    時間: 2009-6-29 15:54
有D唔係咁岩手形...
作者: dreamusic    時間: 2009-8-1 16:40
原帖由 Gary 於 2009-6-27 19:56 發表
I go to Kwun tong and City Chain to see this watch.  However, I think this watch set many personal thing to calculate the distance.  the function of distance is not okay. If you are willing to pay a h ...

我同過一個帶哩隻錶既人一齊跑過,
距離我就唔知啦, 不過計速都幾算準

PS, 好似出左SGW300???
作者: keroro709394    時間: 2009-8-2 00:34
3百幾都唔算貴,諗得過
作者: econecon    時間: 2009-8-2 04:29
原帖由 keroro709394 於 2009-8-2 00:34 發表
3百幾都唔算貴,諗得過

等大家報告

隻隻錶都好似好好, 都唔知買邊隻好
作者: dreamusic    時間: 2009-8-3 19:19
買左= =
功能都OK, 個款都幾好, 但係個步速一定要SET好左個步幅, 唔係會唔準 =.=
作者: Chocolate    時間: 2009-8-3 20:08
係未冇女裝??
作者: dreamusic    時間: 2009-8-3 21:54
應該算係中性錶, 得一個款
作者: Tak    時間: 2009-8-11 09:42
請問有無師兄姐知道官塘區現時售賣此錶的售價是多少呢?
thx.
作者: pakcb    時間: 2009-8-11 10:50
收工或行開幫你看看吧
作者: Tak    時間: 2009-8-11 11:25
原帖由 pakcb 於 2009-8-11 10:50 發表
收工或行開幫你看看吧

謝謝, 師兄.
作者: pakcb    時間: 2009-8-12 15:53
原帖由 Tak 於 2009-8-11 09:42 發表
請問有無師兄姐知道官塘區現時售賣此錶的售價是多少呢?
thx.

睇黎加左價...平個隻 $360
作者: econecon    時間: 2009-8-12 16:13
原帖由 pakcb 於 2009-8-12 15:53 發表

想問Ching, 呢隻比起隔離post 170元果隻多左咩功能呀, 貴成倍喎 thanks
作者: Tak    時間: 2009-8-12 16:57
原帖由 pakcb 於 2009-8-12 15:53 發表

即膠帶的 $360, 哪知否尼龍帶的多少錢呢? thx.
作者: pakcb    時間: 2009-8-12 17:44
原帖由 Tak 於 2009-8-12 16:57 發表

即膠帶的 $360, 哪知否尼龍帶的多少錢呢? thx.

貴十蚊定廿蚊...但好似得一款
因為佢係櫃入面...我都唔知貴乜...返黎見呢個post 就明
原來係條帶
作者: pakcb    時間: 2009-8-12 17:50
原帖由 econecon 於 2009-8-12 16:13 發表

想問Ching, 呢隻比起隔離post 170元果隻多左咩功能呀, 貴成倍喎 thanks

論功能...呢隻多好多
貴一倍...值唔值呢d只有你自己先有答案

我會咁諗...個隻...個款...我諗我只係會跑步時先會用...主要平...夠用就買

呢一隻...功能多好多...但個款我都係只會跑步時先會用...呢隻去旅行都會用既
兩隻比...呢隻就好少少...不過就似係d小朋友款多dd...呢d人個人口味黎

如果只係一般跑步...$170夠
作者: Tak    時間: 2009-8-12 18:16
原帖由 pakcb 於 2009-8-12 17:44 發表

貴十蚊定廿蚊...但好似得一款
因為佢係櫃入面...我都唔知貴乜...返黎見呢個post 就明
原來係條帶

明白了, 謝謝.
作者: econecon    時間: 2009-8-12 22:48
原帖由 pakcb 於 2009-8-12 17:50 發表

論功能...呢隻多好多
貴一倍...值唔值呢d只有你自己先有答案

我會咁諗...個隻...個款...我諗我只係會跑步時先會用...主要平...夠用就買

呢一隻...功能多好多...但個款我都係只會跑步時先會用...呢隻去旅行都 ...

原來係咁, 咁Ching買左邊隻呀? 我覺得有得計跑步距離係最好, 但唔知點用先可以準, 果隻170好似冇呢個功能
作者: pakcb    時間: 2009-8-13 00:03
原帖由 econecon 於 2009-8-12 22:48 發表

原來係咁, 咁Ching買左邊隻呀? 我覺得有得計跑步距離係最好, 但唔知點用先可以準, 果隻170好似冇呢個功能

一分錢一分貨...你要計埋跑過去邊幾遠既
係隔離既 post
  Garmin
作者: econecon    時間: 2009-8-13 00:07
原帖由 pakcb 於 2009-8-13 00:03 發表

一分錢一分貨...你要計埋跑過去邊幾遠既
係隔離既 post
  Garmin  

呢隻係咪冇呢個功能??
作者: pakcb    時間: 2009-8-13 00:22
原帖由 econecon 於 2009-8-13 00:07 發表

呢隻係咪冇呢個功能??

計埋距離...跑過邊到個d...好似隻隻都過二千...留意...我見咁貴都無睇...只係印象中係過二千
請其他 CHing / CTse 報料
作者: econecon    時間: 2009-8-13 01:21
原帖由 pakcb 於 2009-8-13 00:22 發表

計埋距離...跑過邊到個d...好似隻隻都過二千...留意...我見咁貴都無睇...只係印象中係過二千
請其他 CHing / CTse 報料

咁點都只係會買隻平平地玩下架啦
作者: pakcb    時間: 2009-8-13 09:56
原帖由 econecon 於 2009-8-13 01:21 發表
咁點都只係會買隻平平地玩下架啦

CHing隔離個post百七銀買多個一隻話貴...呢邊二千銀就點都買隻玩下...有趣
作者: econecon    時間: 2009-8-13 14:39
原帖由 pakcb 於 2009-8-13 09:56 發表

CHing隔離個post百七銀買多個一隻話貴...呢邊二千銀就點都買隻玩下...有趣

Ching 我既平平地係指隔離個post 3百幾或以下呀
作者: 齋老味    時間: 2009-8-24 10:07
各 Ching
想問尼隻錶仲有冇貨呀?
我今日放工想去睇睇
希望有貨啦...............  yrty04yty
作者: pakcb    時間: 2009-8-24 11:03
原帖由 齋老味 於 2009-8-24 10:07 發表
各 Ching
想問尼隻錶仲有冇貨呀?
我今日放工想去睇睇
希望有貨啦...............  yrty04yty

如果你問觀塘的我食晏可去睇睇
你想問邊個型號
作者: 亞平    時間: 2009-8-24 11:11
原帖由 pakcb 於 2009-8-24 11:03 發表

你想問邊個型號

上星期去過,黑,藍都只淨得陣列品..麗晶都沒有新貨.
作者: 齋老味    時間: 2009-8-24 11:49
原帖由 pakcb 於 2009-8-24 11:03 發表

你想問邊個型號

SGW-200
STR-600
W-752-1AVDF-2925
尼三隻我都有興趣
如果係離龍帶就仲好!!!

唔該哂 pakcb 兄  rtr08rytr
作者: 齋老味    時間: 2009-8-24 11:50
原帖由 亞平 於 2009-8-24 11:11 發表
上星期去過,黑,藍都只淨得陣列品..麗晶都沒有新貨.

得返陳列品?
慘..............  yrty17yty
作者: pakcb    時間: 2009-8-24 12:20
觀塘你唔俾錢都無得拎貨你睇的
所以都問題不大

離龍帶....唔怕佢臭d咩..(我唔知只係我唔會選離龍帶)

同上次一樣啦...你邊有會有打算黎...咁我個日先睇
因為你今日問完...原來要過幾日先黎的話...我睇黎都無用

作者: 齋老味    時間: 2009-8-24 14:44
原帖由 pakcb 於 2009-8-24 12:20 發表
觀塘你唔俾錢都無得拎貨你睇的
所以都問題不大

離龍帶....唔怕佢臭d咩..(我唔知只係我唔會選離龍帶)

同上次一樣啦...你邊有會有打算黎...咁我個日先睇
因為你今日問完...原來要過幾日先黎的話...我睇黎都無用 ...

岩岩跑完跑返黎
跑左半個鐘
熱死焗死............ rtr16rytr

我今晚會黎睇
睇得岩會買埋添....... rtr08rytr

因為想順便行埋 n記, a記 同 m記
睇下有冇跑衫同跑褲賣..........  rtr06rytr
作者: pakcb    時間: 2009-8-24 17:36
n記, a記... 隔離有間...王家...再隔離...睇個款係開多間 p記
作者: 齋老味    時間: 2009-8-25 01:00
今日去睇過
麗X玩具公司放大假
要 八月廿七日 先開返................  rtr10rytr

行左 a記 n記
冇乜野岩
反而去左 m記 買左條跑褲
$137..........  rtr15rytr
作者: bos1001    時間: 2010-4-23 00:04
Just bought this watch today .... but after entering into the program setting page, the manual doesn't show me how to adjust that.......

Any c hing can help about this?

Thanks a lot!!
作者: bos1001    時間: 2010-4-23 00:06
Just bought this watch today .... but after entering into the program setting page, the manual doesn't show me how to adjust that.......

Any c hing can help about this?

Thanks a lot!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2