香港長跑網 - 長跑長友

標題: 有玩壁球的跑友請揮手 [打印本頁]

作者: 最強幻像    時間: 2009-5-29 08:03
標題: 有玩壁球的跑友請揮手
小弟有時都會玩squash,大約一星期一次,唔知有無跑友得閒都會玩下呢?
不過小弟玩得唔叻架,接到三四球已經好好!
作者: 小平    時間: 2009-5-29 08:53
我呀,
不過係超級新丁, 有野就玩下果種
作者: stanwong    時間: 2009-5-29 09:03
以前壁球是我最喜愛的運動,但已經冇打十幾年啦,因為好難搵人一齊打。香港越來越少人鐘意玩,搞到而家D壁球場好多都冇人book,比人打乒乓波...
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-29 12:47
原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 08:03 發表
小弟有時都會玩squash,大約一星期一次,唔知有無跑友得閒都會玩下呢?
不過小弟玩得唔叻架,接到三四球已經好好!

壁球我都鐘意玩架,我覺得如果識打係仲好玩過羽毛球,不過而家真係唔係咁多人玩,如果想約打壁球就簡單好多,因為d場好易book...哈哈~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-29 12:51
原帖由 stanwong 於 2009-5-29 09:03 發表
以前壁球是我最喜愛的運動,但已經冇打十幾年啦,因為好難搵人一齊打。香港越來越少人鐘意玩,搞到而家D壁球場好多都冇人book,比人打乒乓波...

原來stan兄係壁球高手.....我都同意壁球係比較難搵對手,自己一個人對wall打又好鬼悶,所以真係好少打~
作者: 最強幻像    時間: 2009-5-29 13:32
原帖由 小平 於 2009-5-29 08:53 發表
我呀,
不過係超級新丁, 有野就玩下果種hgj091" />" />hj

小弟玩左都有兩年啦,不過技術都仲係新仔階段 ,小平兄平時打邊區多呢?
作者: 最強幻像    時間: 2009-5-29 13:48
原帖由 stanwong 於 2009-5-29 09:03 發表

stan兄你以前有打過league嗎?
我好認同壁球係好少人玩,除左難搵對手之外,
其中原因都係政府推廣不足,
令人對壁球呢項運動產生唔到興趣....
作者: 最強幻像    時間: 2009-5-29 13:59
原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-29 12:47 發表

壁球我都鐘意玩架,我覺得如果識打係仲好玩過羽毛球...
.

同意呀大圍兄,只要搵到一個同級數的對手,打壁球就係一項好刺激的運動
唔知大圍兄打左幾耐??
作者: batigoal    時間: 2009-5-29 14:06
我都有玩~~~  但係好耐冇打啦~~
作者: stanwong    時間: 2009-5-29 14:55
原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 13:48 發表

stan兄你以前有打過league嗎?
我好認同壁球係好少人玩,除左難搵對手之外,
其中原因都係政府推廣不足,
令人對壁球呢項運動產生唔到興趣....
小弟並不是高手呀,更加冇打league啦,我的球技馬馬虎虎咋,冇打十幾年,而家都可能唔識打添
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-29 14:58
原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 13:59 發表
.

同意呀大圍兄,只要搵到一個同級數的對手,打壁球就係一項好刺激的運動" />" />
唔知大圍兄打左幾耐??

幻像兄,我都係出來做野先開始跟人玩下玩下咁打,計計埋埋都超過10年以上,不過而家真係好少打啦,間唔中先打一兩次咋,有興趣可以搵日打返場,反正隨時想打都book到場~
作者: 鬼影    時間: 2009-5-29 22:23
我跑步的原因就是為咗 keep fit 打壁球,一星期打兩三次。
e+跑步多咗、打壁球少咗。不過 summer league 開後就打多D壁球。
我最鍾意就係跑到死死下、打到 Bump Bump 聲!

有機會一齊出來玩!
作者: peter6565652003    時間: 2009-5-29 22:35
我都有打,以前一個禮拜打一兩次,但都係十幾廿年前嘅事了。
作者: 迪迪仔    時間: 2009-5-29 22:39
原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-29 14:58 發表

幻像兄,我都係出來做野先開始跟人玩下玩下咁打,計計埋埋都超過10年以上,不過而家真係好少打啦,間唔中先打一兩次咋,有興趣可以搵日打返場,反正隨時想打都book到場~

我以前都有打,不過已經無打好耐了,改為打羽毛球.
因為約人打SQUASH比較麻煩,人太多太少都唔好.
羽毛球相對彈性會大d,2個人至8個人輪流打都得.
作者: stanwong    時間: 2009-5-29 22:57
我覺得打壁球一個場只適宜兩、三個人打,人多就要book多個場了。另外,我記得壁球個波有藍、紅、白、黃之分,我以前打開係「黃點」,係咪現在比賽都係用「黃點」 ?
作者: stanwong    時間: 2009-5-29 22:59
原帖由 鬼影 於 2009-5-29 22:23 發表
我跑步的原因就是為咗 keep fit 打壁球,一星期打兩三次。
e+跑步多咗、打壁球少咗。不過 summer league 開後就打多D壁球。

有機會一齊出來玩! ...
原來鬼影兄才是高手,有機會真係要指教下...
作者: 鬼影    時間: 2009-5-29 23:00
原帖由 stanwong 於 2009-5-29 22:57 發表 我覺得打壁球一個場只適宜兩、三個人打,人多就要book多個場了。另外,我記得壁球個波有藍、紅、白、黃之分,我以前打開係「黃點」,係咪現在比賽都係用「黃點」 ?
The official ball is double yellow now
作者: 亞平    時間: 2009-5-29 23:04
我以前都有打,不過自從發生過一次意外就冇打了,支球拍都塵封了有10年啦~~
作者: 鬼影    時間: 2009-5-29 23:06
原帖由 stanwong 於 2009-5-29 22:59 發表
原來鬼影兄才是高手,有機會真係要指教下...

老啦 唔夠D後生玩, e+ 玩就得,比賽就瓜得
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-29 23:07
原帖由 鬼影 於 2009-5-29 23:00 發表
The official ball is double yellow now

我呢d低手...自己玩通常打藍點~
作者: 最強幻像    時間: 2009-5-29 23:10
原帖由 stanwong 於 2009-5-29 14:55 發表
我的球技馬馬虎虎咋,冇打十幾年,而家都可能唔識打添

stan兄,話唔定下次再攞起球拍,10幾年前的功力就會返嚟呢!

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-29 14:58 發表
有興趣可以搵日打返場,反正隨時想打都book到場~

好呀大圍兄,到時可以一齊玩下,順道指點一下小弟啲技術~
間間體育館都有場,想去邊間都得

原帖由 鬼影 於 2009-5-29 22:23 發表
有機會一齊出來玩! ...

鬼影兄,小弟而家都係跑步+壁球,都發覺跑步對打波好有幫助,
起碼可以走全場都唔會咁快腳軟先
ching有無跟球會打呢?小弟的目標都想打league...
作者: 鬼影    時間: 2009-5-29 23:22
"鬼影兄,小弟而家都係跑步+壁球,都發覺跑步對打波好有幫助,
起碼可以走全場都唔會咁快腳軟先
ching有無跟球會打呢?小弟的目標都想打league..."

我冇入球會,其實打league好容易、搵到 6 個 friend 就得。Summer league 3 個 friend 就得。
作者: 最強幻像    時間: 2009-5-29 23:27
原帖由 亞平 於 2009-5-29 23:04 發表
我以前都有打,不過自從發生過一次意外就冇打了,支球拍都塵封了有10年啦~~

平兄,意外既然已經過去,有想過再開封嗎?
作者: chinkw    時間: 2009-5-30 00:01
This is not easy to book court during peak hours, i.e. 18:00 - 21:00. The only way is to book and pay 30 days in advance. However, both your partner and you need a commitment in advance. Squash court is good for 2 players only.  If there are more players, you have to wait and share. Don't expect that you can have an additional court  at the spot.
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-30 00:11
原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 23:10 發表

stan兄,話唔定下次再攞起球拍,10幾年前的功力就會返嚟呢!

好呀大圍兄,到時可以一齊玩下,順道指點一下小弟啲技術~
間間體育館都有場,想去邊間都得

鬼影兄,小弟而家 ...

幻像ching唔好講笑啦,小弟咁少打邊有技術可言,反而你有打開一定有返咁上下,如果你唔怕冇引一於度度搵日出來打返場~
作者: 亞平    時間: 2009-5-30 00:25
原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 23:27 發表

平兄,意外既然已經過去,有想過再開封嗎?

冇呀,而家大部份時間要來跑步...長網近排又多其他非跑步活動,已經再冇多餘時間啦...
作者: 最強幻像    時間: 2009-5-30 23:40
原帖由 鬼影 於 2009-5-29 23:22 發表
我冇入球會,其實打league好容易、搵到 6 個 friend 就得。S ...

鬼影兄,我見到打league的都有分division,其實用什麼準則去分組呢?
小弟身邊好少人會打,恐怕搵齊腳有困難呢...

原帖由 chinkw 於 2009-5-30 00:01 發表
Thisis not easy to book court during peak hours, i.e. 18:00 - 21:00. Theonly way is to book and pay 30 days in advance. However, both yourpartner and you need a commitment in advance. Squash court  ...

chinkw兄,小弟有時都會預早上網BOOK定先,可以的話會book多幾日,
咁就可以避免有拍無場打呢個問題

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-30 00:11 發表
反而你有打開一定有返咁上下,如果你唔怕冇引一於度度搵日出來打返場~

大圍兄你有所不知,小弟個啲都係睇人打學番嚟,係唔係ok真係好難講...
最緊要玩得開心就得啦

原帖由 亞平 於 2009-5-30 00:25 發表
冇呀,而家大部份時間要來跑步...長網近排又多其他非跑步活動,已經再冇多餘時間啦...

唔緊要平兄,只要閣下ok,幾時打唔係問題!
反正好多地方都有場, hehe
作者: 鬼影    時間: 2009-5-31 17:49
"鬼影兄,我見到打league的都有分division,其實用什麼準則去分組呢?"

新手應該試下打 summer league lower division 先、最少三個人、一星期一晚。大約 6月至 8 月。不過今年過咗、出年先有。
Information from: http://www.hksquash.org.hk/league_index.html

"小弟身邊好少人會打,恐怕搵齊腳有困難呢..."
你住邊區、睇下有冇球會介紹比你。或者參加康體D班、好平!

作者: 鬼影    時間: 2009-5-31 17:57
原帖由 亞平 於 2009-5-29 23:04 發表

意外 認識咗平嫂
作者: 亞平    時間: 2009-5-31 19:29
原帖由 鬼影 於 2009-5-31 17:57 發表

意外 認識咗平嫂

意外.....同......平嫂有關!

作者: =chairman=    時間: 2009-5-31 19:34
原帖由 亞平 於 2009-5-31 19:29 發表

意外.....同......平嫂有關!

你打親平嫂 ?
作者: 亞平    時間: 2009-5-31 19:36
原帖由 =chairman= 於 2009-5-31 19:34 發表

你打親平嫂 ? hgjD088" />" />hj

接近啦..角色調轉左....繼續估啦
作者: 鬼影    時間: 2009-5-31 19:55
原帖由 亞平 於 2009-5-31 19:36 發表

你調轉左平嫂來打 or 巴黎鐵塔反轉再反轉
作者: =chairman=    時間: 2009-5-31 19:55
原帖由 亞平 於 2009-5-31 19:36 發表

嘻嘻,打在你身,痛在佢心
作者: =chairman=    時間: 2009-5-31 19:56
原帖由 鬼影 於 2009-5-31 19:55 發表

作者: 亞平    時間: 2009-5-31 20:11
原帖由 鬼影 於 2009-5-31 19:55 發表

小弟對女人係唔會出手,只會出口....
作者: 亞平    時間: 2009-5-31 20:12
原帖由 =chairman= 於 2009-5-31 19:55 發表

嘻嘻,打在你身,痛在佢心

至幣佢唔係打在我身...而係打在.....唉
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-1 22:23
原帖由 鬼影 於 2009-5-31 17:49 發表
你住邊區、睇下有冇球會介紹比你。或者參加康體D班、好平!

多謝鬼影兄,小弟住藍田區,觀塘或將軍澳都ok架!
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-1 22:26
原帖由 亞平 於 2009-5-31 20:12 發表

至幣佢唔係打在我身...而係打在.....唉

平兄,打者愛也呢!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-2 12:45
幻像 & 鬼影 ching:
平時你地打咩時間多呀? 睇下就唔就到搵日打返場啦。
作者: 鬼影    時間: 2009-6-2 22:51
原帖由 最強幻像 於 2009-6-1 22:23 發表

多謝鬼影兄,小弟住藍田區,觀塘或將軍澳都ok架!

試下這個球會:
Flash Squash Club,
Home court am Tin (South) Sports Ctr
Contact Person: Anthony Mak Mobile: 90955581

作者: 鬼影    時間: 2009-6-2 22:57
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-2 12:45 發表

幾時都得,多D人好玩D。如果可以的話一D人打 squash,一D人打 羽毛球、一D人跑步。
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-3 22:05
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-2 12:45 發表

小弟現時打星期二或五夜晚,有時星期日下晝
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-3 22:16
原帖由 鬼影 於 2009-6-2 22:51 發表
試下這個球會:
Flash Squash Club....

多謝鬼影兄報料,呢間近小弟屋企!

原帖由 鬼影 於 2009-6-2 22:57 發表
幾時都得,多D人好玩D。如果可以的話一D人打 squash,一D人打 羽毛球、一D人跑步。

鬼影兄,呢間idea好好,可以滿足哂小弟三個願望!
作者: jason_cheng    時間: 2009-6-3 23:12
我都有玩開.
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-4 00:04
原帖由 鬼影 於 2009-6-2 22:57 發表

都有得諗WOR.....不如搵個星期日book定下晝場,上晝去完邪神分享會再去打波,會唔會太激呢?
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-4 23:04
原帖由 jason_cheng 於 2009-6-3 23:12 發表
我都有玩開.

歡迎,唔知jason兄玩左幾耐?

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-4 00:04 發表
都有得諗WOR.....不如搵個星期日book定下晝場,上晝去完邪神分享會再去打波,會唔會太激呢?

大圍兄,只要休息夠應該無問題的,上年我玩東區10k之後下晝再打波,好彩對腳未有投訴
不過之後都未試過咁玩啦....
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-10 17:06
如果book場打壁球有冇人冇興趣,有興趣既請用人工智能報名啦,夠人參加小弟就book場~

日期 : 2009.6.21 星期日
時間 : 13:00 ~ 15:00 (視參加人數而定)
地點 : 沙田區壁球場 (首選源禾路體育館、次選沙田賽馬會公眾壁球場)
人數 : 4-6人

人工智能報名:
1. 大圍新跑手
2.
3.
4.
5.
6.
作者: waynekkw    時間: 2009-6-12 01:14
我又要打番場

登錄/註冊後可看大圖

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-12 11:25
原帖由 waynekkw 於 2009-6-12 01:14 發表
我又要打番場

登錄/註冊後可看大圖

壞人兄:
咁你仲唔報名?
仲有冇其他ching有興趣呀快d報名呀,夠4個人我就會book場。
作者: waynekkw    時間: 2009-6-12 13:36
如果book場打壁球有冇人冇興趣,有興趣既請用人工智能報名啦,夠人參加小弟就book場~

地點 : 沙田區壁球場 (首選源禾路體育館、次選沙田賽馬會公眾壁球場)

人工智能報名:
1. 大圍新跑手
2. Wayne

(喂!冇人La, D友仔又話打?)

登錄/註冊後可看大圖

作者: 鬼影    時間: 2009-6-12 21:17
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-10 17:06 發表

地點 : 沙田區壁球場 (首選源禾路體育館、次選沙田賽馬會 ...

大圍兄係唔係想玩完分享會之後打squash呀?會唔唔冇力?
如果平兄去就一定多人去,佢D仇家唔指可以介佢、重可以劈、啪、打、督,好似去咗羅馬鬥獸塲

作者: 鬼影    時間: 2009-6-12 21:20
原帖由 waynekkw 於 2009-6-12 13:36 發表

地點 : 沙田區壁球場 (首選源禾路體育館、次選沙田賽馬會 ...

嘩!壞人兄咁大力!會唔會表演打爆波!
作者: 鬼影    時間: 2009-6-12 21:33

好少咁早報名、大圍兄叫就冇所為

人工智能報名:
1. 大圍新跑手
2. Wayne
3. 鬼影
作者: waynekkw    時間: 2009-6-12 22:36
原帖由 鬼影 於 2009-6-12 21:20 發表

嘩!壞人兄咁大力!會唔會表演打爆波!

哈哈, 我以前响壁場上既"朶"就係:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

奔雷手

登錄/註冊後可看大圖

作者: 鬼影    時間: 2009-6-12 22:53
原帖由 waynekkw 於 2009-6-12 22:36 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

http: ...

咁打爆玻璃定係你

壞人兄有冇玩過 訓teen,嘅係書咗就訓係前塲、勝者就大力打波去前塲 (唔係打人),你咁大力訓teen個個都會好京京
作者: 鬼影    時間: 2009-6-12 22:57
你地試過幾多人一齊入塲玩?

我試過 7 8 個 一齊玩、好開心
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-13 12:45
原帖由 鬼影 於 2009-6-12 21:17 發表

大圍兄係唔係想玩完分享會之後打squash呀?會唔唔冇力?
如果平兄去就一定多人去,佢D仇家唔指可以介佢、重可以劈、啪、打、督,好似去咗羅馬鬥獸塲

正是啦,如果有返四個人輪住打冇問題既。

最強幻像ching:你果日得唔得閒一齊打呀?
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-14 16:05

人工智能報名:
1. 大圍新跑手
2. Wayne
3. 鬼影
4. 最強幻像

無問題呀大圍兄,多啲人玩開心啲
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-14 16:22
原帖由 waynekkw 於 2009-6-12 22:36 發表

奔雷手

似乎除左護眼鏡,睇怕到時都要著定鐵甲威龍裝備先擋得住wayne兄啲波

原帖由 鬼影 於 2009-6-12 22:57 發表

我試過三個,7 8 個會唔會好易打親?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-15 21:43

人工智能報名:
1. 大圍新跑手
2. Wayne
3. 鬼影
4. 最強幻像

好嘢! 夠4個人可以book場啦,雖然星期日冇左邪神分亨會,如果時間地點照舊大家有冇問題,如果聽日下晝5:00p.m.收唔到意見就當冇意見,我就book場啦~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-15 21:45
原帖由 鬼影 於 2009-6-12 22:57 發表

我仲以為係話輪住打tim...7,8個人一齊係間房仔入面點打呀?
作者: peter6565652003    時間: 2009-6-15 22:23
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-15 21:43 發表

大圍兄,你都幾係嘢喎
乜運動都掂,好嘢!!!
打摔角你又繞唔繞呀?嘻嘻...

作者: 上水馬王    時間: 2009-6-15 23:54
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-15 21:45 發表

我仲以為係話輪住打tim...7,8個人一齊係間房仔入面點打呀?" />" />

我最多試過三個人一齊打,已覺好逼...
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-16 00:25
原帖由 peter6565652003 於 2009-6-15 22:23 發表

大圍兄,你都幾係嘢喎
乜運動都掂,好嘢!!!
打摔角你又繞唔繞呀?嘻嘻...

peter兄:
我好屎波咋,諗住大家開心一齊玩咋,你有冇興趣呀?
我咁既身形打摔角...想笑死人咩~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-16 00:27
原帖由 上水馬王 於 2009-6-15 23:54 發表

我最多試過三個人一齊打,已覺好逼..." />" />

馬王兄星期日得唔得閒一齊玩下呀?
作者: 上水馬王    時間: 2009-6-16 13:01
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-16 00:27 發表

馬王兄星期日得唔得閒一齊玩下呀?" />" />

小弟星期日比較難就時間,反而星期六全日都得
下次星期六有場的話可以預埋我
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-16 14:16
原帖由 上水馬王 於 2009-6-16 13:01 發表

小弟星期日比較難就時間,反而星期六全日都得hgjD115" />" />hj
下次星期六有場的話可以預埋我

冇問題,下次再打一於book星期六啦~
作者: mo9394    時間: 2009-6-16 15:09
有打開, 不過未同大家跑過的 cdrom
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-16 15:15
原帖由 mo9394 於 2009-6-16 15:09 發表
有打開, 不過未同大家跑過的 cdrom

9394師兄, 而家咪唔係cdrom啦, 以後多d發言或者join下我地d約跑大家交流下啦~
再唔係呢個星期日打波預埋你有冇興趣?
作者: mo9394    時間: 2009-6-16 15:24
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-16 15:15 發表

9394師兄, 而家咪唔係cdrom啦, 以後多d發言或者join下我地d約跑大家交流下啦~
再唔係呢個星期日打波預埋你有冇興趣?

父親節安排唔到喇
作者: 鬼影    時間: 2009-6-16 18:00
大圍兄,因為 21/6 冇分享會,我又唔想 1:30 p.m. 打,昨晚同壞人 ching 講過,佢個日OK,時間冇問題。
如果你沒有 Book 塲、不如改 9:30 a.m,地點可以沙田或荃灣。

如果馬王星期六得,我都冇問題。

請問有冇其它意見?
作者: peter6565652003    時間: 2009-6-16 18:48
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-16 00:25 發表

peter兄:
我好屎波咋,諗住大家開心一齊玩咋,你有冇興趣呀?
我咁既身形打摔角...想笑死人咩~

大圍兄,唔啦,冇打N年,セ都唔繞了
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-16 23:27
時間 : 13:00 ~ 15:00
地點 : 沙田源禾路體育館

人工智能報名:
1. 大圍新跑手
2. Wayne
3. 鬼影
4. 最強幻像

鬼影兄,真係唔好意思,睇到你個留言已經book左場啦。
兩個鐘可以多d人打,有興趣既繼續報名啦。
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-17 08:06
各位ching,你地會帶波嗎?小弟有單黃點同雙黃點可以比大家用。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-17 09:32
原帖由 最強幻像 於 2009-6-17 08:06 發表
各位ching,你地會帶波嗎?小弟有單黃點同雙黃點可以比大家用。

我係初級球手,淨係有藍點~
作者: 鬼影    時間: 2009-6-17 21:58
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-16 23:27 發表

鬼影兄,真係唔好意思,睇到你個留言已經book左場啦。" />" />
兩 ...

冇問題,當日早D去沙田行街。
作者: 鬼影    時間: 2009-6-17 22:01
原帖由 最強幻像 於 2009-6-17 08:06 發表

多謝最強幻像 ching,一個塲一個波便OK。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-19 13:25
時間 : 13:00 ~ 15:00
地點 : 沙田源禾路體育館

人工智能報名:
1. 大圍新跑手
2. Wayne
3. 鬼影
4. 最強幻像

大家到時見啦, 如有需要可pm小弟手提作聯絡~
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-20 22:54
標題: 回復 79# 的帖子
各位ching,聽日見!

大圍兄,請問係幾多號場?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-20 23:26
原帖由 最強幻像 於 2009-6-20 22:54 發表
各位ching,聽日見!

大圍兄,請問係幾多號場?

係1號場呀,各位CHING明天見啦~
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-21 21:35
今日真係玩得好開心,兩個鐘雖然好似好長,不過四個人輪住打好快就過。

壞人兄:你的「奔雷手」果然名不虛傳,又快又勁,小弟食呢招都食得好飽
大圍兄:你唔多似好耐無打過喎,走哂四隻角都無氣喘,大圍兄的球感真係好利害
鬼影兄:唔知你幾時會開班授徒呢?多謝鬼影兄的經驗分享,又教我地點玩「猜皇帝」,好開心!

期待下一次聚會!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-21 22:55
原帖由 最強幻像 於 2009-6-21 21:35 發表
今日真係玩得好開心,兩個鐘雖然好似好長,不過四個人輪住打好快就過。

壞人兄:你的「奔雷手」果然名不虛傳,又快又勁,小弟食呢招都食得好飽" />" />
大圍兄:你唔多似好耐無打過喎,走哂四隻角都無氣喘,大 ...

幻像兄:我真係好耐無識打既人打壁球啦,所以今日打得真係幾過癮,本來都怕自己今日太攰打唔郁,不過咁難得一次過咁多高手陪我玩點都頂埋佢。
壞人兄既絕招"奔雷手"今日真係見識到......壁球拍打斷線我都係第一次見......勁!
鬼影兄打開壁球果然係唔同既,完全控制使個波既落點同速度,多d同佢打波球技一定好快進步。
期待下一次既壁球相會~
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-22 13:38
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-21 22:55 發表

鬼影兄打開壁球果然係唔同既,完全控制使個波既落點同速度,多d同佢打波球技一定好快進步。

小弟好同意,鬼影兄啲波落點好準確,好多時都差一兩步先救到,
最要命係救完後場就要衝去救前場,辛苦過玩interval
打開leaque的水平果然唔同,小弟會以鬼影兄為目標的
作者: 鬼影    時間: 2009-6-22 21:34
原帖由 最強幻像 於 2009-6-22 13:38 發表 小弟好同意,鬼影兄啲波落點好準確,好多時都差一兩步先救到,最要命係救完後場就要衝去救前場,辛苦過玩interval打開leaque的水平果然唔同,小弟會以鬼影兄為目標的

唔同係因為我打得多個你地,如你地打多D都會一樣。不過大圍兄真係有運動天份、反應好快!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-23 10:08
原帖由 鬼影 於 2009-6-22 21:34 發表

唔同係因為我打得多個你地,如你地打多D都會一樣。不過大圍兄真係有運動天份、反應好快!

壁球自己之前真係少機會打,今次難得幾住高手一齊切磋球技,好耐未試過打得咁過癮,以得都想打多d,睇下幾時大家又夾個時間book場打過啦~
作者: 最強幻像    時間: 2009-6-26 23:03
標題: 回復 86# 的帖子
大圍兄,難得有咁多位對手,想幾時打小弟都樂意奉陪。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-29 11:20
原帖由 最強幻像 於 2009-6-26 23:03 發表
大圍兄,難得有咁多位對手,想幾時打小弟都樂意奉陪。

幻像兄住邊頭架? 如果下次book青衣打方唔方便?
作者: 最強幻像    時間: 2009-7-1 00:25
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-29 11:20 發表

幻像兄住邊頭架? 如果下次book青衣打方唔方便?

小弟住藍田,不過青衣我都熟架!
大圍兄諗住都係星期日?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-7-3 09:48
原帖由 最強幻像 於 2009-7-1 00:25 發表

小弟住藍田,不過青衣我都熟架!
大圍兄諗住都係星期日?

唔知如果book 12/7星期日有冇人打呢? 因為果日係黃昏賽,我諗住可以打完波去幫手影相~
如果有人打可以book埋羽毛球多d人一齊玩~
作者: 最強幻像    時間: 2009-7-4 23:25
原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-3 09:48 發表

唔知如果book 12/7星期日有冇人打呢? 因為果日係黃昏賽,我諗住可以打完波去幫手影相~
如果有人打可以book埋羽毛球多d人一齊玩~" />" />

星期日我無問題,大圍兄想打幾多點?
唔知鬼影兄同壞人兄會唔會出席呢?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-7-5 20:24
原帖由 最強幻像 於 2009-7-4 23:25 發表

星期日我無問題,大圍兄想打幾多點?
唔知鬼影兄同壞人兄會唔會出席呢?

諗諗下如果打12/7都係book返沙田方便D,因為冇理由攞住咁多野去做攝記,如果係既可以打12:00-14:00,PM壞人同鬼影兄睇下佢地打唔打啦~
作者: 最強幻像    時間: 2009-7-6 23:35
原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-5 20:24 發表

諗諗下如果打12/7都係book返沙田方便D,因為冇理由攞住咁多野去做攝記,如果係既可以打12:00-14:00,PM壞人同鬼影兄睇下佢地打唔打啦~

大圍兄,當日你要做攝記,如果book荃灣的場會唔會方便一啲?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-7-7 00:55
原帖由 最強幻像 於 2009-7-6 23:35 發表

大圍兄,當日你要做攝記,如果book荃灣的場會唔會方便一啲?

幻像ching:
唔會呀...就係諗諗下唔想攞埋部相機出去打波~
不過果日鬼影兄唔得,壞人又未confirm,如果得我地兩個人打唔打?
作者: 最強幻像    時間: 2009-7-7 23:34
原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-7 00:55 發表

幻像ching:
唔會呀...就係諗諗下唔想攞埋部相機出去打波~
不過果日鬼影兄唔得,壞人又未confirm,如果得我地兩個人打唔打?

小弟無問題,如果得我地兩個可以book一個鐘,兩個鐘就太攞命啦
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-7-8 02:18
原帖由 最強幻像 於 2009-7-7 23:34 發表

小弟無問題,如果得我地兩個可以book一個鐘,兩個鐘就太攞命啦

幻像兄:
真係唔好意思呀~ 本來兩個人打一個鐘啱啱好,不過星期日有d野搞好難安排時間,我諗要等下星期先打得,會唔會考慮平時夜晚打?
作者: 最強幻像    時間: 2009-7-9 08:55
原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-8 02:18 發表

幻像兄:
真係唔好意思呀~ 本來兩個人打一個鐘啱啱好,不過星期日有d野搞好難安排時間,我諗要等下星期先打得,會唔會考慮平時夜晚打?

大圍兄,小弟除左星期二、四同六之外,其他時間都無問題。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-7-10 00:19
原帖由 最強幻像 於 2009-7-9 08:55 發表

大圍兄,小弟除左星期二、四同六之外,其他時間都無問題。" />" />

如果係咁就易啦,等我諗下下星期打邊晚好再confirm你...OK?
作者: 鬼影    時間: 2009-7-10 08:43
原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-10 00:19 發表 如果係咁就易啦,等我諗下下星期打邊晚好再confirm你...OK?

我逢星期三 7:00 to 9:00 pm 係哥和老行打 league. 如果你地係道打、我可以落呢吹下水。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-7-10 14:14
原帖由 鬼影 於 2009-7-10 08:43 發表

我逢星期三 7:00 to 9:00 pm 係哥和老行打 league. 如果你地係道打、我可以落呢吹下水。

鬼影兄,果日如果打league...會唔會冇場book架?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2