香港長跑網 - 長跑長友

標題: iPhone 3.0 [打印本頁]

作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-16 12:05
作者: wongc    時間: 2009-6-16 12:15
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-16 12:05 發表
剛剛收到3短訊, iPhone3.0將於6.18正式登陸.
3.0有咩咁勁呢.

睇睇呢度....... http://www.apple.com/iphone/softwareupdate/

不過我有個朋友早排試左個Beta Version, 結果死埋機, 要換過部.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-16 12:18
作者: billy_yau    時間: 2009-6-16 12:19
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-16 12:05 發表
剛剛收到3短訊, iPhone3.0將於6.18正式登陸.
3.0有咩咁勁呢.

好心急呢...
作者: billy_yau    時間: 2009-6-16 12:20
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-16 12:18 發表

有得免費換都好呀....
都係等人地試過冇問題, 先至upgrade上去, 穩陣d.
wong ctse,
不如你都換iphone啦...可以GPS紀錄跑步呀" />" />

wm phone 都有軟件可以做到架....(搶客中.....)
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-16 12:23
作者: billy_yau    時間: 2009-6-16 12:26
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-16 12:23 發表

用左iphone, 咁精彩仲會轉?" />" />
用開wmphone, 唔覺悶咩? come on....(掉返轉搶客" />" />)

部i-phone係老婆既..而且無jb到...所以其實無咩玩...gps又無地圖(google map要連線先用到)...打死都唔會用i-phone
作者: wongc    時間: 2009-6-16 12:30
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-16 12:18 發表

有得免費換都好呀....
都係等人地試過冇問題, 先至upgrade上去, 穩陣d.
wong ctse,
不如你都換iphone啦...可以GPS紀錄跑步呀" />" />

換左啦.

不過未搵到個啱用嘅armbag.  而且上次係gym跑, D汗整濕左個earphone, 緊住打電話人地聽到我沙沙聲, 之後乾返先無事.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-16 12:32
作者: billy_yau    時間: 2009-6-16 12:34
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-16 12:32 發表

小心呀ctse,
叉電個接駁位濕左冇得保養架, 點解你唔等出左iphone 3GS先轉呀..." />" />

s 貴丫嘛...又要簽長約....(代答...嘻嘻)
作者: wongc    時間: 2009-6-16 12:35
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-16 12:32 發表

小心呀ctse,
叉電個接駁位濕左冇得保養架, 點解你唔等出左iphone 3GS先轉呀..." />" />

我呢D貪平嘅C9, 早排3出左D平plan先捨得換.  都明知佢好快會出新model, 好彩個3G S無咩好野........
作者: billy_yau    時間: 2009-6-16 12:39
原帖由 wongc 於 2009-6-16 12:35 發表

我呢D貪平嘅C9, 早排3出左D平plan先捨得換.  都明知佢好快會出新model, 好彩個3G S無咩好野........" />" />

咁快收到料....
作者: wongc    時間: 2009-6-16 12:42
原帖由 billy_yau 於 2009-6-16 12:39 發表

咁快收到料....

都講左好幾日啦喎......ching無睇新聞???
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-16 13:24
作者: laputa99    時間: 2009-6-16 16:55
有無ching, ctse jailbreak OS 3.0? 有什麼唔同
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-16 16:56
作者: wongc    時間: 2009-6-16 18:38
我無JB, 但D野都未玩得哂.  玩厭左咪又上iTune搵下有咩好玩囉.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-17 09:22
作者: billy_yau    時間: 2009-6-17 12:18
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-17 09:22 發表

小弟之前JB主要係貪可以直接在IPHONE 下載MP3來聽, 但之後發覺IPOD出發左問題, 播歌時出現經常性中斷的情形....懷疑是JB之後的後果, 所以依家RESTORE返 唔再JB了.

咁即係唔好jb? 我重諗住試下添....
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-17 12:21
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-17 12:22
作者: wongc    時間: 2009-6-17 12:28
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-17 12:22 發表
iphone3.0 今晚深夜一點鐘正式上市....." />" />

你試左無事話我知.........
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-17 12:32
作者: wongc    時間: 2009-6-17 12:34
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-17 12:32 發表

....有壓力.....
不過我不嬲都有冒險精神....

無有怕, 死左機可以換部新嘅.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-17 12:37
作者: billy_yau    時間: 2009-6-17 12:43
原帖由 wongc 於 2009-6-17 12:28 發表

你試左無事話我知........." />" />

應該會無事下嘛....

係喎..和記 SD 左個 SMS 比我話要乜鬼SETTING...有無人知係要攪D乜架.....(註.電話卡我用...I-PHONE老婆用, 洗唔洗插返張卡落去先升到級架?)
作者: wongc    時間: 2009-6-17 12:49
原帖由 billy_yau 於 2009-6-17 12:43 發表

應該會無事下嘛....

係喎..和記 SD 左個 SMS 比我話要乜鬼SETTING...有無人知係要攪D乜架.....(註.電話卡我用...I-PHONE老婆用, 洗唔洗插返張卡落去先升到級架?)

應該唔洗.  家陣係Apple同你upgrade, 即係去iTune度upgrade, 唔關3事.

你等瘋瘋upgrade完上嚟報告左你先做啦.
作者: billy_yau    時間: 2009-6-18 08:28
原帖由 wongc 於 2009-6-17 12:49 發表

應該唔洗.  家陣係Apple同你upgrade, 即係去iTune度upgrade, 唔關3事.

你等瘋瘋upgrade完上嚟報告左你先做啦.

咁都好...瘋瘋而可能重攪緊部機...成晚未訓過....
作者: wongc    時間: 2009-6-18 09:33
原帖由 billy_yau 於 2009-6-18 08:28 發表

咁都好...瘋瘋而可能重攪緊部機...成晚未訓過....

仲未現身,  睇嚟佢部電話已經係城門河游緊水.......................
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-18 10:17
作者: wongc    時間: 2009-6-18 10:37
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-18 10:17 發表
報告:

話說尋晚一早訓左 , 準備一點鐘起身upgrade, 點不知醒個時已經3點喇, 遲左喇.....  
上facebook見到個friend已經報喜話成功upgrade上左3.0. 咁我喇喇林上itunes, 原來個itu ...

你令我諗起我另一個Apple迷friend.  可以的話佢想契左Steve Jobs做老豆.  Apple 有咩新野發佈, 佢會唔瞓等到半夜三更睇完先.  呢個係病嚟架, 而且係不治之症.

咁個3.0係咪真係好野嚟呀??  等我今晚返去攪攪先.
作者: wongc    時間: 2009-6-18 10:38
點解出唔哂.......

你令我諗起我另一個Apple痴的friend.  可以的話佢想契左Steve Jobs做老豆.  Apple 有咩新野發佈, 佢會唔瞓等到半夜三更睇完先.  呢個係病嚟架, 而且係不治之症.

咁個3.0係咪真係好野嚟呀??  等我今晚返去攪攪先.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-18 10:41
作者: blurmax    時間: 2009-6-18 11:18
我已經習慣訓教時將佢放在枕頭質邊....
多左幾個功能囉. 你都知架.

Stephen Ching,

U mean "Category III" function?  Not suitable to discuss here wor!
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-18 11:30
作者: billy_yau    時間: 2009-6-18 12:08
我要等到星期日有時間先攪到喎.....可以睇你地用多兩日既報告....
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-18 12:14
作者: billy_yau    時間: 2009-6-18 12:32
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-18 12:14 發表

睇定來食...." />" />

係我無時間姐...我都好心急..
作者: lvrunner    時間: 2009-6-18 14:11
I just downloaded 3.0.  The only difference I'd noticed so far is the extra "Voice Memos" icon on the display screen.
作者: wongc    時間: 2009-6-18 22:00
剛剛攪掂. 都攪左成大半個鐘.  可能依家人多塞車, download得好慢.

除左個voice memo同多左個search之外, 無咩特別.  唔多覺個Safari有快到喎.
作者: billy_yau    時間: 2009-6-18 22:57
UP to 3.0 進行中.....................
作者: billy_yau    時間: 2009-6-18 23:59
攪掂....我重以為up左可以影到影片添...原來都係無既......
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 09:24
作者: wongc    時間: 2009-6-19 09:32
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-19 09:24 發表

都唔知iphone3GS有冇添呀...

3.0只係有錄音, 無錄影, 3GS就有.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 09:46
作者: wongc    時間: 2009-6-19 09:55
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-19 09:46 發表

蘋果有d奸乍, d野逐d加... .

我細債主話, 你睇個蘋果, 比人咬左啖............我地比錢買一個蘋果, 不過比佢扣起一啖.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 10:06
作者: billy_yau    時間: 2009-6-19 12:15
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-19 10:06 發表

好奸...永遠都買唔到完整的一個蘋果....

哈哈....好彩我唔係APPLE既支持者啫.....

所以又要賣廣告, 轉用 WM Phone 啦
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 12:36
作者: billy_yau    時間: 2009-6-19 12:38
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-19 12:36 發表

回頭太難, 明知故犯.......賤...
就好似我剛剛推介隻歌既歌詞:

誰也知  apple iphone那內情 可惜我瞎了眼睛
真相 那須說明 而我卻哼不出半聲  

i-phone係比我老婆用既...

我自己就依然鍾情 wm phone - HTC Diamond 呵呵呵
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 12:40
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 12:42
作者: billy_yau    時間: 2009-6-19 12:43
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-19 12:40 發表

HTC Diamond都好多人compliant BOR聽講..

老實講一句啦...其實而家暫時黎講係因為 wm 個system比較大路啫...所以多人用廠出...我都知wm其實唔係咁好架...只係用慣左啫...用左咁多部...可以咁講...根本無一間廠真係可以出到部wm phone係百份百夾wm既....
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 12:55
作者: wongc    時間: 2009-6-19 13:06
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-19 12:55 發表

但係諗到越來越多programmer排住隊幫iphone寫app, 就會繼續用佢....

咁你有無係App Store買過野?  我到依家都只係download D唔洗錢嘅野玩.  有無咩好介紹??  

Tourism Board 有個HK 720幾好玩.  同一個位置可以睇到720度的風景.

BigOven 可以shake下部機就會random出個recipe俾你, 啱C9玩.

仲有好多呀.....................
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 13:19
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-19 16:34
作者: wongc    時間: 2009-6-19 21:11
原帖由 瘋瘋 於 2009-6-19 16:34 發表
wong ctse,
平時有冇買六合彩, 咁Mark6你絕對要下載呀...

啱啱今日先發現公司隔離有個投注站好近, 仲有今日先啱啱發現原來你係我隔離座返工. (我係圓轆轆窗個座)
作者: billy_yau    時間: 2009-6-20 08:38
原帖由 wongc 於 2009-6-19 21:11 發表

啱啱今日先發現公司隔離有個投注站好近, 仲有今日先啱啱發現原來你係我隔離座返工.hgjD115" />" />hj (我係圓轆轆窗個座)

咁你有乜唔掂就去隔離搵瘋瘋攪攪佢咪得囉....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2