香港長跑網 - 長跑長友

標題: 冠軍/黃色晶片 [打印本頁]

作者: 齋老味    時間: 2009-8-31 15:37
標題: 冠軍/黃色晶片
大家有冇買 冠軍/黃色晶片 架?
好似係 $3xx
邊度有得賣架?  
作者: econecon    時間: 2009-8-31 15:39
原帖由 齋老味 於 2009-8-31 15:37 發表
大家有冇買 冠軍/黃色晶片 架?
好似係 $3xx
邊度有得賣架?  

咩黎架? 恕小弟唔識
作者: Parco爸    時間: 2009-8-31 15:42
請看看啦...好唔好可爬下文..之前都有師兄姐討論過..
http://www.championchiphk.com/cctechnology_chi.html
作者: 齋老味    時間: 2009-8-31 16:16
原帖由 Parco爸 於 2009-8-31 15:42 發表
請看看啦...好唔好可爬下文..之前都有師兄姐討論過..
http://www.championchiphk.com/cctechnology_chi.html

Sorry Parco 爸
我之前都搵到尼個 website
但係張 application form 係一年前既
唔知間公司仲係唔係度
所以想問下有冇門市
爬左文得一篇
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1761
作者: running-sue    時間: 2009-8-31 16:26
齋ching, 入依個睇睇幫唔幫到你
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4051&highlight=%B4%B9%A4%F9
作者: Parco爸    時間: 2009-8-31 16:38
原帖由 齋老味 於 2009-8-31 16:16 發表

Sorry Parco 爸
我之前都搵到尼個 website
但係張 application form 係一年前既
唔知間公司仲係唔係度
所以想問下有冇門市
爬左文得一篇
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1761

有門市嫁...係油麻地.廣東道..
我試過悶悶地想找人傾下計..打去問..
上去俾錢..半小時左右就俾得你..即帶走...
作者: 齋老味    時間: 2009-8-31 16:54
原帖由 running-sue 於 2009-8-31 16:26 發表
齋ching, 入依個睇睇幫唔幫到你
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4051&highlight=%B4%B9%A4%F9

睇哂
睇黎買返個都好
唔該哂!!

原帖由 Parco爸 於 2009-8-31 16:38 發表

有門市嫁...係油麻地.廣東道..
我試過悶悶地想找人傾下計..打去問..
上去俾錢..半小時左右就俾得你..即帶走...  

地址係尼個 "香港 旺角 廣東道 1155號 日昇廣場 1103室"?
等我星期六日上去睇睇先...........  
作者: josam    時間: 2009-8-31 17:16
如果冇記錯星期六開半日, 星期日休息
作者: 齋老味    時間: 2009-8-31 17:39
原帖由 josam 於 2009-8-31 17:16 發表
如果冇記錯星期六開半日, 星期日休息

噢......... 開 office hour..........  
作者: wlau    時間: 2009-9-2 03:18
我都買左... 上到去... 入去... 話買冠軍晶片(間野門口要估..)
有個男人理我(d 姐姐仔唔理我), 俾張表我填...未填完就帶埋個chip 過來, 填埋個chip 號碼係個表到, 俾錢, 佢俾番張單我, 走人...
全程十分鐘都無....
作者: pakcb    時間: 2009-9-2 09:36
我一年先跑個一次渣打...留三百幾黎買跑鞋好過
作者: 齋老味    時間: 2009-9-2 10:48
原帖由 wlau 於 2009-9-2 03:18 發表
我都買左... 上到去... 入去... 話買冠軍晶片(間野門口要估..)
有個男人理我(d 姐姐仔唔理我), 俾張表我填...未填完就帶埋個chip 過來, 填埋個chip 號碼係個表到, 俾錢, 佢俾番張單我, 走人...
全程十分鐘都無... ...

wlau 兄
知唔知 office hour 收幾點架??  
作者: 齋老味    時間: 2009-9-2 10:49
原帖由 pakcb 於 2009-9-2 09:36 發表
我一年先跑個一次渣打...留三百幾黎買跑鞋好過

其他賽事唔跑呀?  
作者: wlau    時間: 2009-9-2 12:15
原帖由 齋老味 於 2009-9-2 10:48 發表

wlau 兄

detail 唔記得啦..我果時係旺角返工, lunch 閃過去攪....

http://www.championchiphk.com/contactus_chi.html

有個網頁, 你可以打去問下
作者: 齋老味    時間: 2009-9-2 12:23
原帖由 wlau 於 2009-9-2 12:15 發表

detail 唔記得啦..我果時係旺角返工, lunch 閃過去攪....

http://www.championchiphk.com/contactus_chi.html

有個網頁, 你可以打去問下

唯有五點前上去撞撞
下次例假去先............  
作者: pakcb    時間: 2009-9-2 13:30
原帖由 齋老味 於 2009-9-2 10:49 發表
其他賽事唔跑呀?  

自問...未有咁好能力...
就算係報...自己頂多咪一年...咪只係...兩三個項目...晶唔晶片...睇下自己手上隻錶就算...成績都係自己睇
又唔係真係去贏...又唔會話理個一兩分鐘既事
所以我就無諗過會花呢幾百蚊
人人要求唔同...又唔使話一唔一定要買...如果覺有用...咁就去買啦

作者: 齋老味    時間: 2009-9-2 13:44
原帖由 pakcb 於 2009-9-2 13:30 發表

自問...未有咁好能力...
就算係報...自己頂多咪一年...咪只係...兩三個項目...晶唔晶片...睇下自己手上隻錶就算...成績都係自己睇
又唔係真係去贏...又唔會話理個一兩分鐘既事
所以我就無諗過會花 ...

因為覺得好型
所以先想買

可能本身個人唔夠型
所以好想買d野令自己型d......... 病態............  
作者: josam    時間: 2009-9-2 15:18
標題: 回復 17# 的帖子
呵呵, CHING我都係咁既心態, 不過如果佢可以SAVE晒跑過既比賽時間紀錄就更加好~
作者: 齋老味    時間: 2009-9-3 10:38
原帖由 josam 於 2009-9-2 15:18 發表
呵呵, CHING我都係咁既心態, 不過如果佢可以SAVE晒跑過既比賽時間紀錄就更加好~

上晶片公司個 website 唔係睇到既咩???
作者: watsoncheung    時間: 2009-9-3 13:36
原帖由 wlau 於 2009-9-2 03:18 發表 我都買左... 上到去... 入去... 話買冠軍晶片(間野門口要估..)有個男人理我(d 姐姐仔唔理我), 俾張表我填...未填完就帶埋個chip 過來, 填埋個chip 號碼係個表到, 俾錢, 佢俾番張單我, 走人... 全程十分鐘都無... ...

小弟填左張FORM, 連埋張支票寄去。差唔多有3個月啦。一D回音都無!!  張FORM 係唔係假野呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
作者: spmho    時間: 2009-9-3 14:24
原帖由 watsoncheung 於 2009-9-3 13:36 發表

小弟填左張FORM, 連埋張支票寄去。差唔多有3個月啦。一D回音都無!!  張FORM 係唔係假野呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

佢地會用email通知你去攞晶片

你check左張票過左數未先......
你再check下會唔會你個email當個通知當左垃圾.......
作者: 齋老味    時間: 2009-9-4 11:33
原帖由 spmho 於 2009-9-3 14:24 發表

佢地會用email通知你去攞晶片

你check左張票過左數未先......
你再check下會唔會你個email當個通知當左垃圾.......

橫掂 email 左都要上去拎貨
咁不如直接上去買囉...........
作者: pakcb    時間: 2009-9-4 12:38
另外..我仲見過之前有 CHing post 左一d...比賽用既...新出計時紙圈
跑完都唔使還了
跑完可留黎紀念

唔知登記左有個人晶片...我估可能就無呢d計時紙圈環
作者: wlau    時間: 2009-9-4 14:01
原帖由 pakcb 於 2009-9-4 12:38 發表 另外..我仲見過之前有 CHing post 左一d...比賽用既...新出計時紙圈跑完都唔使還了跑完可留黎紀念唔知登記左有個人晶片...我估可能就無呢d計時紙圈環

無衝突, 因為用果d  , 就即係果場唔用冠軍晶片...... 到時你係唔係都一定要用果個紙圈
作者: wlau    時間: 2009-9-4 14:19
原帖由 watsoncheung 於 2009-9-3 13:36 發表 小弟填左張FORM, 連埋張支票寄去。差唔多有3個月啦。一D回音都無!!  張FORM 係唔係假野呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

我係自己上去佢地公司申請, 所以唔清楚你個寄上去申請既情況, 不過好似之前的師兄有講過等好耐, 所以我先上去申請, 但我覺得你最好都係打上去問下..... 無謂原來寄失左都唔知.....
作者: 齋老味    時間: 2009-9-4 17:43
原帖由 pakcb 於 2009-9-4 12:38 發表
另外..我仲見過之前有 CHing post 左一d...比賽用既...新出計時紙圈
跑完都唔使還了
跑完可留黎紀念

唔知登記左有個人晶片...我估可能就無呢d計時紙圈環

好似話計時紙圈有 barcode 要 scan 喎.............  
作者: 炒炒    時間: 2009-9-10 13:35
原帖由 齋老味 於 2009-9-2 10:48 發表

wlau 兄

辦公時間星期一至五早上9:30至下午6:30, 星期六早上9:30至下午1:00
作者: 齋老味    時間: 2009-9-11 10:23
原帖由 炒炒 於 2009-9-10 13:35 發表

辦公時間星期一至五早上9:30至下午6:30, 星期六早上9:30至下午1:00

搵日例假先上去買............  
作者: wlau    時間: 2009-9-12 10:57
原帖由 齋老味 於 2009-9-11 10:23 發表

搵日例假先上去買............  

你係邊頭返工? lunch 閃上去囉
作者: 齋老味    時間: 2009-9-15 23:22
原帖由 wlau 於 2009-9-12 10:57 發表

你係邊頭返工? lunch 閃上去囉

佢地有冇 lunch hour 既呢?
我怕我 lunch 去到 close 左............

作者: watsoncheung    時間: 2009-9-16 10:52
原帖由 spmho 於 2009-9-3 14:24 發表 佢地會用email通知你去攞晶片你check左張票過左數未先......你再check下會唔會你個email當個通知當左垃圾.......

Thanks Ching ... Finally I made a phone call.  I will go to get the chip personally.
作者: watsoncheung    時間: 2009-9-16 10:54
原帖由 齋老味 於 2009-9-15 23:22 發表 佢地有冇 lunch hour 既呢?我怕我 lunch 去到 close 左............

I have made the phone call. Their lunch hours is from 1:00pm to 2:00pm
作者: 齋老味    時間: 2009-9-16 22:20
原帖由 watsoncheung 於 2009-9-16 10:54 發表

I have made the phone call. Their lunch hours is from 1:00pm to 2:00pm

今日好好彩
我一點九去到
d職員冇出去食飯
我攪掂走既時候
見到接待處有兩袋外賣................  

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2