香港長跑網 - 長跑長友

標題: 今年十二月好似比較少比賽.. [打印本頁]

作者: wlau    時間: 2009-9-12 18:12
標題: 今年十二月好似比較少比賽..
見到大部份比賽都集中係十一月,
唔知有無師兄師姐知道會唔會有d 乜野比賽來緊, 但未confirm 既尼?
作者: cfchan    時間: 2009-9-12 18:36
我估因為東亞運在十二月舉行,各主辦單位給民政局"河蟹"左,無咩比賽會進行!
作者: saki    時間: 2009-9-12 23:15
根據往年資料, 12月可能會有賽事如下

6日  石門10k (HKMP)
6日  水塘杯-大欖涌站 (AVOHK) (報名中)
13日  大埔體育會10k (大埔海濱公園)
20日  嘉道理紀念賽 (嘉道理農場)
26日  聖誕翌日賽 (灣仔峽) (HKLRRC)
27日  石崗10K/30K (HKMP)

日子待定: Coke run 2009 (大古汽水長跑會)
作者: wlau    時間: 2009-9-14 00:47
原帖由 saki 於 2009-9-12 23:15 發表
根據往年資料, 12月可能會有賽事如下

6日  石門10k (HKMP)
6日  水塘杯-大欖涌站 (AVOHK) (報名中)
13日  大埔體育會10k (大埔海濱公園)
20日  嘉道理紀念賽 (嘉道理農場)
26日  聖誕翌日賽 (灣仔峽) (HKL ...

27 號 石岡果個ok 喎..可能參加..
作者: miller    時間: 2009-9-14 09:21
原帖由 cfchan 於 2009-9-12 18:36 發表
我估因為東亞運在十二月舉行,各主辦單位給民政局"河蟹"左,無咩比賽會進行!

關河蟹咩事呢?基本上大部份同東亞運有關o既體育總會都盡量將本來十二月o既比賽改期,一黎人手,二黎代表香港o既運動員都要比賽…
作者: ee_tpk    時間: 2009-9-16 00:55
原帖由 wlau 於 2009-9-14 00:47 發表

27 號 石岡果個ok 喎..可能參加..

如果0岩玩上落斜.. 石崗 10k 都係一個唔錯既選擇

但.. 件衫係 kappa 既倉底貨而不是紀念 tee...
作者: 蘭尼扶唔上柄    時間: 2009-9-16 02:37
個個掛住東亞運

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2