香港長跑網 - 長跑長友

標題: "美記"秋季裝備.... [打印本頁]

作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 01:16
標題: "美記"秋季裝備....
小弟今日行過太子專門店... 把持唔住...破財,買左1件vest,1件長袖跑衣,1條長tight...近千元.
作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 01:21
[attach]9995[/attach][attach]9996[/attach][attach]9997[/attach]
作者: econecon    時間: 2009-10-8 01:26
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 01:21 發表

多得Ching, 香港經濟有你!

想問件vest幾錢? 幾好樣喎. 同埋有咩碼? 我都心動, 不過我最近都入左件短袖跑衫秋季用, 再加一件垃圾台版..
作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 01:37
原帖由 econecon 於 2009-10-8 01:26 發表

多得Ching, 香港經濟有你!

想問件vest幾錢? 幾好樣喎. 同埋有咩碼? 我都心動, 不過我最近都入左件短袖跑衫秋季用, 再加一件垃圾台版..

就係上次中左招。。所以今次買過件vest唔好因左平果幾條野。。。vest$270
質地摸上手都幾好,不過degisn幾短身, 小弟平時著中碼。。可能明天會番去望望大碼,可能換size。
另外都有幾多新衫番左。,好正,不過新野就無折。
日本出的vest,由$500,減到$350都有幾款。。
eg:

[attach]9998[/attach]
作者: econecon    時間: 2009-10-8 01:41
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 01:37 發表

就係上次中左招。。所以今次買過件vest唔好因左平果幾條野。。。vest$270
質地摸上手都幾好,不過degisn幾短身, 小弟平時著中碼。。可能明天會番去望望大碼,可能換size。
另外都有 ...

件270元既vest原價幾多架? 同埋係咪印尼出架?

我今日都買左件印尼出既短袖美記跑衫. 見佢有六折因為(舊款咁當然)

中碼唔岩?不過佢冇得比人試真係幾差

不過背心都仲係想買多件 你件長袖會唔會秋天著黎跑會太熱?
作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 01:47
長袖就冬天著。。。
$270係原價。。換大碼睇下會長身番幾多, 太短唔鍾意。(印尼)
好彩明天會經過專門店。。。
作者: econecon    時間: 2009-10-8 01:53
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 01:47 發表
長袖就冬天著。。。
$270係原價。。換大碼睇下會長身番幾多, 太短唔鍾意。(印尼)

咁似乎印尼製既都ok喎
唉... 點解我會中左招百幾元買左件垃圾.. 好心痛 
原價270咁有冇特價呀?但係你換左都冇得試.. 因為佢冇得試?

想問短褲同其他背心有冇咩特價?

香港冬天真係要著長袖跑? 
作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 02:01
都幾多新野。。。
特價就細碼野多。。。
小弟好怕冬的。。。
作者: econecon    時間: 2009-10-8 02:03
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 02:01 發表
都幾多新野。。。
特價就細碼野多。。。
小弟好怕冬的。。。

細碼野. 咁應該唔岩我啦

不過我早幾個星期去過太子東驚,想問佢d特價貨係咪都冇乜加過?

如果係我都係算啦,我都係買特價野既人

你件270元,似乎好正,不過係咪冇特價呀? 背心野有冇咩特價?
作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 02:06
vest 無特價亞。。。
其他都有多少。
作者: econecon    時間: 2009-10-8 02:14
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 02:06 發表
vest 無特價亞。。。
其他都有多少。

咁冇特價我就唔急啦
或者去買件tick牌既跑衫算啦 

想問ching有冇著過tick牌159元原價果隻跑衫?
同埋太子東x有冇咩短跑褲split short特價?

我本身著開冇牌子既跑褲,我唔知自己著美記會咩碼,不過一係中,一係細
感覺條褲越短越好
作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 02:17
剔..小弟未著過.
專門店褲都好多下.....
作者: econecon    時間: 2009-10-8 02:20
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 02:17 發表
剔..小弟未著過.
專門店褲都好多下.....

咩專門店褲都好多? 太子東x好多美記短跑褲? 有既話,多唔多特價?
作者: angus    時間: 2009-10-8 08:57
柔詠 Ching 條長tight幾銀?
作者: joelkw    時間: 2009-10-8 12:35
幾型喎~~~
我就買左條2xu long tight, 天氣太凍果時練習用, 同埋操lsd之後著住訓覺recover用.
http://www.2xu.com/compression/ma1551b.html

上身就都係雞翼袖tight加件薄風褸就算啦~~
作者: 力    時間: 2009-10-8 12:50
2xu long tight幾銀?
住訓覺recover用??
作者: 瘋瘋    時間: 2009-10-8 12:56
作者: joelkw    時間: 2009-10-8 13:17
原帖由 Lex 於 2009-10-8 12:50 發表
2xu long tight幾銀?
住訓覺recover用??

$700 Long Tight.
係呀, 係一個玩3鐵o既師兄教我架... 當操長途練習或者比賽完果幾晚著住訓覺, 會幫助快d散左d乳酸, recover得快d架!!
作者: joelkw    時間: 2009-10-8 13:35
原帖由 瘋瘋 於 2009-10-8 12:56 發表
香港經濟多得你x2 !

咪咁啦~~ ching, 我真係冇咩嗜好, 係長跑同埋玩下3鐵, 買d好o既裝備, 跑起上黎都醒神d啦! 同埋黎o既訓練量都會加得幾勁, 所以要諗辦法加快每日o既recover.
作者: 柔詠    時間: 2009-10-8 16:16
原帖由 angus 於 2009-10-8 08:57 發表
柔詠 Ching 條長tight幾銀?

條tight要$270.
條tight內有細袋, 後面都有細袋(不過無拉鏈果隻)
作者: kito807    時間: 2009-10-8 16:49
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 01:47 發表
長袖就冬天著。。。

長袖0個件都係 270, 我覺得抵wo
作者: econecon    時間: 2009-10-8 18:50
原帖由 柔詠 於 2009-10-8 16:16 發表

條tight要$270.
條tight內有細袋, 後面都有細袋(不過無拉鏈果隻)

long tight 270都算公價下,呢條原價都做270?
作者: econecon    時間: 2009-10-8 18:51
原帖由 kito807 於 2009-10-8 16:49 發表

似褸多少少
作者: feifanchun    時間: 2009-10-9 00:20
標題: 請問香港有無2XU賣...Thx....
請問香港有無2XU賣...Thx....
作者: PAMM    時間: 2009-10-9 00:47
我都想買第一款有拉鍊既長袖好耐 但一直都未搵到心頭好
ching都好成日買衫買鞋
作者: econecon    時間: 2009-10-9 00:49
原帖由 PAMM 於 2009-10-9 00:47 發表
我都想買第一款有拉鍊既長袖好耐 但一直都未搵到心頭好
ching都好成日買衫買鞋

咁有錢同捨得,同埋促進香港經濟呀嘛

我著雜嘜牌跑衫背心兼街市牌跑褲咋
作者: PAMM    時間: 2009-10-9 00:57
原帖由 econecon 於 2009-10-9 00:49 發表

咁有錢同捨得,同埋促進香港經濟呀嘛

我著雜嘜牌跑衫背心兼街市牌跑褲咋

裝備不是最重要 有閒錢咪再買囉
作者: joelkw    時間: 2009-10-9 01:38
原帖由 feifanchun 於 2009-10-9 00:20 發表
請問香港有無2XU賣...Thx....

有~~ 沙田同銅鑼灣o既三項鐵人舖有得賣....
作者: 柔詠    時間: 2009-10-9 10:40
原帖由 kito807 於 2009-10-8 16:49 發表

長袖果隻要$320...左肩有位放i-pod.(小弟仲未有i-pod)
作者: 大舅    時間: 2009-10-9 11:30
D 衫褲好鬼靚,好想買啊!我覺得著得靚d,跑起來都醒d!
作者: 卓卓    時間: 2009-10-9 12:01
請問下各位 ching,
短 tight 方面,有邊隻牌子及款式介紹既呢?(以好著 或 性價比高 為目標)
唔該哂  
作者: econecon    時間: 2009-10-9 12:10
原帖由 PAMM 於 2009-10-9 00:57 發表

裝備不是最重要 有閒錢咪再買囉

咁又係, 我覺得越跑越好喎成績算係 裝備除左鞋對我黎講係想好睇d個人開心d架姐

呢排買多左跑野架啦我
作者: econecon    時間: 2009-10-9 12:11
原帖由 卓卓 於 2009-10-9 12:01 發表
請問下各位 ching,
短 tight 方面,有邊隻牌子及款式介紹既呢?(以好著 或 性價比高 為目標)
唔該哂  

mid tight我著緊美記,感覺良好
作者: 卓卓    時間: 2009-10-9 12:19
原帖由 econecon 於 2009-10-9 12:11 發表

mid tight我著緊美記,感覺良好

有冇圖片 或 型號,價位是?唔該您.
作者: 卓卓    時間: 2009-10-9 12:21
原帖由 econecon 於 2009-10-9 12:10 發表

咁又係, 我覺得越跑越好喎成績算係 裝備除左鞋對我黎講係想好睇d個人開心d架姐

呢排買多左跑野架啦我

香港經濟靠哂您地啦
作者: econecon    時間: 2009-10-9 12:43
原帖由 卓卓 於 2009-10-9 12:21 發表

香港經濟靠哂您地啦

我只係買左件特價美記短袖,特價美記台版(近排) ,不過台版唔會著,所以都心郁想買多件

香港經濟唔係靠我架

我連A貨美記短袖都有一件,覺得料舒服所以買,真係幾涼爽
作者: econecon    時間: 2009-10-9 12:44
原帖由 卓卓 於 2009-10-9 12:19 發表

有冇圖片 或 型號,價位是?唔該您.

原價200元果隻,黑色, 印尼製
作者: 卓卓    時間: 2009-10-9 12:46
原帖由 econecon 於 2009-10-9 12:44 發表

原價200元果隻,黑色, 印尼製

ching ,有冇做特價或折架?
同埋痳煩您俾埋地址我呀,唔該哂您.
作者: econecon    時間: 2009-10-9 12:56
原帖由 卓卓 於 2009-10-9 12:46 發表

ching ,有冇做特價或折架?
同埋痳煩您俾埋地址我呀,唔該哂您.

我買時有七折,140元, 我買野一定要有折先買, 冇折我係一定唔買, 心態係: 冇折咁我幾時都買到正價貨啦

我係上環永X既東X買架, 我買S碼, 冇記錯而家好似得番一種碼, 好似L定XL (因為我幾日前去左買件美記衫)

呢度好既地方係,有得試, 我自己去上環就比較方便

我著過幾次跑(其他時間著街市牌快乾褲),感覺相當良好,抵買一條, 如果我冬天唔夠暖,或者會考慮一條long tight

不過價錢計, 其實3/4同mid差唔多,呢個要睇你鍾意邊種, 一去到long原價就去到320元架啦, 突然貴好多
作者: 卓卓    時間: 2009-10-9 22:43
原帖由 econecon 於 2009-10-9 12:56 發表

我買時有七折,140元, 我買野一定要有折先買, 冇折我係一定唔買, 心態係: 冇折咁我幾時都買到正價貨啦

我係上環永X既東X買架, 我買S碼, 冇記錯而家好似得番一種碼, 好似L定XL (因為我幾日前去左買件美記衫)

...

唔該哂您 econecon ching

其他 ching / ctse 仲有冇推介呢? tks
作者: econecon    時間: 2009-10-9 22:53
原帖由 卓卓 於 2009-10-9 22:43 發表

唔該哂您 econecon ching

其他 ching / ctse 仲有冇推介呢? tks

好似早排去太子東x,仲有少少tight貨,不過冇得試..
作者: kito807    時間: 2009-10-10 11:54
原帖由 joelkw 於 2009-10-9 01:38 發表

師兄可唔可以 pm 個地址俾我呀? 小弟唔玩開三鐵, 唔知"訂",
想去睇下d 衫
作者: joelkw    時間: 2009-10-10 12:02
原帖由 kito807 於 2009-10-10 11:54 發表

師兄可唔可以 pm 個地址俾我呀? 小弟唔玩開三鐵, 唔知"訂",
想去睇下d 衫

pm左俾你, pls check.
作者: feifanchun    時間: 2009-10-11 02:02
原帖由 joelkw 於 9-10-2009 01:38 發表

Thx.... joelkw Ching.   不過小弟唔知地址
作者: 卓卓    時間: 2009-10-11 17:46
原帖由 econecon 於 2009-10-9 12:56 發表

...

我今日去左旺角出ching 您講個件 m 記tight, 非常之 lucky地係體運城搵到last一件 08 年款,可以試埋身, size M fit哂我呀, $149 埋單

小弟以為所有 tight是有內膽,原黎係冇架
作者: econecon    時間: 2009-10-11 18:42
原帖由 卓卓 於 2009-10-11 17:46 發表

我今日去左旺角出ching 您講個件 m 記tight, 非常之 lucky地係體運城搵到last一件 08 年款,可以試埋身, size M fit哂我呀, $149 埋單

good! 我未去過間野, 想問有冇Long tight Size S? 同埋價錢點? 我唔知駛唔駛買條Long Tight呢? 諗緊. Ching買Mid tight?
作者: 卓卓    時間: 2009-10-11 18:59
原帖由 econecon 於 2009-10-11 18:42 發表

good! 我未去過間野, 想問有冇Long tight Size S? 同埋價錢點? 我唔知駛唔駛買條Long Tight呢? 諗緊. Ching買Mid tight?

個度既 size 算係幾齊,如果斷碼款就會做特價,正價貨 做9折,我反而冇留意到d長 tight做緊乜野價喎,當時掛住同個靚女 sales 吹水

我條tight 呢,應該係 1/3 長度,即係最短個隻

本來位靚女sales 拎了兩條 短tight俾我試,我check下個 product code 及用料方面發現冇咩大分別,於是問佢啦,佢話一條係 09年款 $200 ,一條08年呢就 $149 , 之後suggest 我要 08 年款個件,因為兩條分別係個少許圖案而已,仲自動幫我check埋有冇新既俾我tim  
作者: econecon    時間: 2009-10-11 20:06
原帖由 卓卓 於 2009-10-11 18:59 發表

個度既 size 算係幾齊,如果斷碼款就會做特價,正價貨 做9折,我反而冇留意到d長 tight做緊乜野價喎,當時掛住同個靚女 sales 吹水

我條tight 呢,應該係 1/3 長度,即係最短個隻

本來 ...

間野唔知邊度添, 有靚女sales咁好架.

咁我想問佢有冇咩背心同短跑褲,長跑衫賣呀? 價錢如何? 只賣美記同asics?? 冬天可能要long tight + 長跑衫, 但背心同短褲都唔係好夠著想買
作者: 卓卓    時間: 2009-10-11 22:38
原帖由 econecon 於 2009-10-11 20:06 發表

間野唔知邊度添, 有靚女sales咁好架.

咁我想問佢有冇咩背心同短跑褲,長跑衫賣呀? 價錢如何? 只賣美記同asics?? 冬天可能要long tight + 長跑衫, 但背心同短褲都唔係好夠著想買

ching ,個鋪頭 3 層樓咁高,有好多m記跑衫跑褲鞋,仲有勁靚老虎鞋,應有盡有.......   
唔使問啦,有時間就去啦,包您樂而忘返   
作者: econecon    時間: 2009-10-11 22:44
原帖由 卓卓 於 2009-10-11 22:38 發表

ching ,個鋪頭 3 層樓咁高,有好多m記跑衫跑褲鞋,仲有勁靚老虎鞋,應有盡有.......   
唔使問啦,有時間就去啦,包您樂而忘返   

係咪係旺角道..? 樂而忘返.. 我驚會出血,始終想買返少少裝備. 雖然香港經濟唔係靠我 

Ching係咪有晒長袖跑衫,long tight果d冬天裝備?
作者: 卓卓    時間: 2009-10-11 22:54
原帖由 econecon 於 2009-10-11 22:44 發表

係咪係旺角道..? 樂而忘返.. 我驚會出血,始終想買返少少裝備. 雖然香港經濟唔係靠我 

Ching係咪有晒長袖跑衫,long tight果d冬天裝備?

旺角道24 號 .
帶定 2 k 去吧,入面d裝備既價錢幾合理,同埋有靚女 service 您.....
您買左 = 賺左  
作者: econecon    時間: 2009-10-11 23:07
原帖由 卓卓 於 2009-10-11 22:54 發表

旺角道24 號 .
帶定 2 k 去吧,入面d裝備既價錢幾合理,同埋有靚女 service 您.....
您買左 = 賺左  

我諗我唔會點買野既,夠就得,我會著野著到爛先唔用果d人,唔追款,如果買到有3套衫褲,其實就乜都夠晒對我黎講

鞋既話就真係要買多對,一對唔夠用
作者: 柔詠    時間: 2009-10-12 08:13
原帖由 卓卓 於 2009-10-11 22:54 發表

旺角道24 號 .
您買左 = 賺左  

小弟都驚緊..下次去時會破財....因為跑季又到.....
作者: econecon    時間: 2009-10-12 11:18
原帖由 柔詠 於 2009-10-12 08:13 發表

小弟都驚緊..下次去時會破財....因為跑季又到.....

香港經濟始終有你  唔怕啦
作者: kito807    時間: 2009-10-12 12:27
原帖由 卓卓 於 2009-10-11 17:46 發表

我都以為有內膽, 但係原來無ga!
咁ching 會點著? 真空上陣定入面著返條底褲?
我諗九成人都入面會著 返條底褲掛, 唔著咪.......
有無底褲好介紹, 屋企0個d 著住黎跑步有d 焗, 只係一般棉質底褲
作者: econecon    時間: 2009-10-12 12:56
原帖由 kito807 於 2009-10-12 12:27 發表

有無底褲好介紹, 屋企0個d 著住黎跑步有d 焗, 只係一般棉質底褲

我試過唔著底,感覺好差..

著棉質底褲我都跑過幾次,我覺得ok,可能我唔敏感.我覺得冇問題,加上我著既cheap cheap跑褲根本就冇內膽,著慣左

其實有d底褲係for運動用,你買果d啦
作者: 力    時間: 2009-10-12 13:04
原帖由 kito807 於 2009-10-12 12:27 發表

我諗九成人入面都5會著返條底褲
作者: econecon    時間: 2009-10-12 13:14
原帖由 Lex 於 2009-10-12 13:04 發表

我諗九成人入面都5會著返條底褲" />" />  

tight唔著底褲好似.. 好辛苦
作者: joelkw    時間: 2009-10-12 14:09
著tight其中一個用處係減少皮膚同衣物表面及邊緣磨擦, 著左底褲就失去左意義啦~~

作者: 力    時間: 2009-10-12 14:11
原帖由 econecon 於 2009-10-12 13:14 發表

tight唔著底褲好似.. 好辛苦

好辛苦
why?
作者: kito807    時間: 2009-10-12 14:20
  原來係唔著底ga!

小弟初哥真係唔知添, 不過唔著底好似好現咁ma, 有d 怕醜.....
作者: wewahaha    時間: 2009-10-12 14:28
haha,條thread好有趣,搭下訕先
不如大家開放些講,某些tight既質地都幾薄,
唔著底衭就變成"現代"衭,傳統型男怕"現代",
自然要著埋底衭,一係係外面加條鬆鬆地既跑衭,
我諗大家跑步都見過,即係好似游水,
有人著t-back,有人著三角泳衭,
但一樣有人著短筒滑浪衭游水。

再者,著開底衭加跑步衭跑步,突然唔著就咁著tight,
如果條衭唔係fit到漏油,唔係好容易一路跑一路"條條fing",
我諗要就咁著tight跑返一排先可以習慣條條fing。
作者: 力    時間: 2009-10-12 14:42
tight衭要非常緊. If your bro will "條條fing" during running, then it is not tight enough.
作者: econecon    時間: 2009-10-12 14:57
原帖由 Lex 於 2009-10-12 14:11 發表

好辛苦" />" />
why?

"下面"好似唔舒服囉
作者: econecon    時間: 2009-10-12 14:58
原帖由 kito807 於 2009-10-12 14:20 發表
  原來係唔著底ga!

小弟初哥真係唔知添, 不過唔著底好似好現咁ma, 有d 怕醜.....

會有好多女跑友同你一齊跑
作者: econecon    時間: 2009-10-12 14:59
原帖由 wewahaha 於 2009-10-12 14:28 發表
haha,條thread好有趣,搭下訕先
不如大家開放些講,某些tight既質地都幾薄,
唔著底衭就變成"現代"衭,傳統型男怕"現代",
自然要著埋底衭,一係係外面加條鬆鬆地既跑衭,
我諗大家跑步都見過,即係好似游水,
...

就係條條fing問題, 唔著底唔得
作者: kito807    時間: 2009-10-12 15:34
買啱size 唔會條條fing ga, 只係 "現代" 感十足啫, 我買左條tight 都只著過一次黎跑 (有打底),
下次去跑試下唔著先 (唔著底唔係唔著褲呀 )

作者: econecon    時間: 2009-10-12 16:08
原帖由 kito807 於 2009-10-12 15:34 發表
買啱size 唔會條條fing ga, 只係 "現代" 感十足啫, 我買左條tight 都只著過一次黎跑 (有打底),
下次去跑試下唔著先 (唔著底唔係唔著褲呀 )

唔條條fing都好啦,唔著底褲感覺好差咁, Ching試下啦, 或者現代感十足就會好多女跑友想同你一齊跑
作者: joelkw    時間: 2009-10-12 16:28
著tight褲現形就會, 冇可能條條fing, 除非你買錯size~~~

我初初唔太習慣就著tight褲加跑背(件跑背夠長, 遮倒d現袋位), 依家習慣哂, tight衫加tight褲成suit都唔怕!!!

p.s. 反而有時擔心條tight用左太耐日子, 跑跑下突然爆線就真係唔知點行返屋企~~~  touch wood.... touch wood

作者: econecon    時間: 2009-10-12 17:06
原帖由 joelkw 於 2009-10-12 16:28 發表
著tight褲現形就會, 冇可能條條fing, 除非你買錯size~~~

我初初唔太習慣就著tight褲加跑背(件跑背夠長, 遮倒d現袋位), 依家習慣哂, tight衫加tight褲成suit都唔怕!!!

p.s. 反而有時擔心條tight用左太耐日子, 跑 ...

唔會咁易既,當中頭奬啦,即買六合彩
作者: 力    時間: 2009-10-12 18:56
原帖由 joelkw 於 2009-10-12 16:28 發表

p.s. 反而有時擔心條tight用左太耐日子, 跑 ...

跑跑下突然爆線
作者: tyler    時間: 2009-10-12 20:23
一向穿跑褲都冇內褲,比MK姑娘更
作者: wewahaha    時間: 2009-10-12 21:51
hahaha
照你地咁講,著bra-top跑步既女中豪傑一定好多型男追住跑,
難怪newsgroup.la以前有位俊男視某女中豪傑為偶像,
時不時貼果位女中豪傑bra-top英姿。

另外"條條fing"既問題,我又真係見過有人著得比較鬆既tight,
跑起上來真係有少少"浪浪"下。
作者: 卓卓    時間: 2009-10-12 23:20

小弟今日著住條tight試跑 over 30 mins (冇著到底褲) ,大致上都幾舒服既,現形都好正常傘

作者: joelkw    時間: 2009-10-13 00:18
其實現形有咩問題? 你諗下抽野係男人都有架啦~~ 大大個麻甩佬著住條tight而冇野現就真係大獲啦~~
作者: econecon    時間: 2009-10-13 01:03
原帖由 卓卓 於 2009-10-12 23:20 發表

小弟今日著住條tight試跑 over 30 mins (冇著到底褲) ,大致上都幾舒服既,現形都好正常傘

冇佢就冇你,要因此而自豪先得?
作者: miller    時間: 2009-10-13 10:33
其實現唔現代,入面著唔著都係自己決定o者…入面無著又唔會俾人告你露械,入面著左覺得辛苦就自不言會唔著架喇嘛

作者: econecon    時間: 2009-10-13 10:36
原帖由 miller 於 2009-10-13 10:33 發表
其實現唔現代,入面著唔著都係自己決定o者…入面無左又唔會俾人告你露械,入面著左覺得辛苦就自不言會唔著架喇嘛…

都岩喎, 我就係同其他人唔同要著,因為唔著唔舒服,但係一般人都唔著架啦
作者: Parco爸    時間: 2009-10-13 10:48
我都是無打底既...第一次著tight時..成日以為自己無著褲跑..感覺飄飄然...好貼身感覺好正...
往後日子...10K樓下是但著跑褲或tight...多過10k就多數著tight...

現唔現代  ...無所謂啦...人有你有..人無你有..無相干...

作者: 力    時間: 2009-10-13 14:52
原帖由 Parco爸 於 2009-10-13 10:48 發表
我都是無打底既...第一次著tight時..成日以為自己無著褲跑..感覺飄飄然...好貼身感覺好正..." />" />
往後日子...10K樓下是但著跑褲或tight...多過10k就多數著tight..." />" />

現唔現代  ...無所謂啦...人有 ...

感覺飄飄然...好貼身.....感覺好正.....
好似女性用品廣告..........................

登錄/註冊後可看大圖

作者: Parco爸    時間: 2009-10-13 16:13
耶...力士兄..你好衰嫁....
作者: TerrySze    時間: 2009-10-13 17:27
我有M記長tight同短tight..
我最初著tight跑係唔打底.
佢個縫線位係中間,跑過次JOG 15K,唔打底,小第係左右浪,磨得好痛...
以後都係著tight褲加底,小第唔投訴
作者: joelkw    時間: 2009-10-13 17:44
原帖由 TerrySze 於 2009-10-13 17:27 發表
我有M記長tight同短tight..
我最初著tight跑係唔打底.
佢個縫線位係中間,跑過次JOG 15K,唔打底,小第係左右浪,磨得好痛...
以後都係著tight褲加底,小第唔投訴

2XU果d tight下陰縫線位係左右, 即係中間放細佬位係一塊過, 唔磨傷小弟弟~~
作者: econecon    時間: 2009-10-13 23:14
原帖由 joelkw 於 2009-10-13 17:44 發表

2XU果d tight下陰縫線位係左右, 即係中間放細佬位係一塊過, 唔磨傷小弟弟~~

咁正架,好體貼喎

咁想問你著果set 三間呢? 都咁呵護弟弟?
作者: 柔詠    時間: 2009-10-14 00:02
小弟著tight都照著底底....
作者: joelkw    時間: 2009-10-14 00:31
原帖由 econecon 於 2009-10-13 23:14 發表

咁正架,好體貼喎

咁想問你著果set 三間呢? 都咁呵護弟弟?

呢Set三間tight, 賣點係d銀色橡筋位, 拉住d肌肉, 增加爆發力.但係下陰縫合位都係o係中間, 不過著左成年都冇擦傷細佬~~
呢款依家冇得賣啦~~ 新款果隻黑橡筋唔好買, 完全唔惦.... 所以之後會轉2XU系列tight同tri suit.
作者: econecon    時間: 2009-10-14 01:35
原帖由 joelkw 於 2009-10-14 00:31 發表

呢Set三間tight, 賣點係d銀色橡筋位, 拉住d肌肉, 增加爆發力.但係下陰縫合位都係o係中間, 不過著左成年都冇擦傷細佬~~
呢款依家冇得賣啦~~ 新款果隻黑橡筋唔好買, 完全唔惦.... 所以之後會轉2XU系列tight同tri  ...

我見有d短跑世級界好手著類似你果set野
作者: joelkw    時間: 2009-10-14 08:29
原帖由 econecon 於 2009-10-14 01:35 發表

我見有d短跑世級界好手著類似你果set野

yes~~ 係保特

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2