香港長跑網 - 長跑長友

標題: 報唔到名...點算?? [打印本頁]

作者: nickyyu    時間: 2009-11-5 23:04
標題: 報唔到名...點算??
如題....希望渣打果邊可以再加開名額。今年一個月都冇就停左報名。唉!!"有冇人有其他辦法報名?
作者: 齋老味    時間: 2009-11-6 01:02
原帖由 nickyyu 於 2009-11-5 23:04 發表
如題....希望渣打果邊可以再加開名額。今年一個月都冇就停左報名。唉!!"有冇人有其他辦法報名?

唯有等下年.........  
作者: pakcb    時間: 2009-11-6 09:23
想報點解唔早d報....人生有幾多個~~年
正途既手法...就係唯有等下年
至於非正途既...如果你唔係d明人...唔係要拎獎既...不如留意下舊年d新聞
應該唔難參透到一d辦法
如果你問我既...我就俾唔到答案你了
作者: 力    時間: 2009-11-6 09:55
be an early bird next year la
作者: kito807    時間: 2009-11-6 10:02
原帖由 pakcb 於 2009-11-6 09:23 發表
至於非正途既...如果你唔係d明人...唔係要拎獎既...不如留意下舊年d新聞
應該唔難參透到一d辦法
如果你問我既...我就俾唔到答案 ...

用舊年d 方法, 俾人發現左都係網上俾人臭罵個令月便無人再記得架喇
作者: 佐治男孩    時間: 2009-11-6 10:09
原帖由 nickyyu 於 2009-11-5 23:04 發表

下次早點報名吧
作者: josam    時間: 2009-11-6 10:18
加名額就應該冇可能了, 明年請早吧
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-11-6 10:46

試用以外國人身份去 apply.........
作者: Parco爸    時間: 2009-11-6 10:53
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-11-6 10:46 發表

拿中國護照報得唔得呢...
作者: 馬神    時間: 2009-11-6 16:10
明年請早...... >.<
作者: ChARsoN    時間: 2009-11-6 16:22
原帖由 Parco爸 於 2009-11-6 10:53 發表

拿中國護照報得唔得呢...

報名費貴多幾百蚊~
p.s. 而家都可試下照寄信去....
但要入埋錢....(銀行快關門了)
作者: stephen    時間: 2009-11-6 16:46
閣下相報那項?
作者: cu83    時間: 2009-11-6 16:50
明年請早!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-6 17:22
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-11-6 10:46 發表

我諗呢個都係唯一辦法!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-6 17:23
原帖由 pakcb 於 2009-11-6 09:23 發表
應該唔難參透到一d辦法
如果你問我既...我就俾唔到答案 ...

如果用呢個方法...記得唔好著長跑網衫...哈哈~
作者: slowrunner    時間: 2009-11-6 22:24
>> 報唔到名...點算??

捐了$270去做慈善, 例如贊助長跑長友毅行團隊 ...
作者: utt    時間: 2009-11-8 12:24
忽發奇想, 唔知下年(又或者今年)會唔會有人為左跑渣打而炒黃牛?
相信都係一個商機

just kidding
作者: hychong    時間: 2009-11-13 06:58
去外國跑啦,順便可以見識多些。

感受過街邊的人,由頭到尾一齊為你拍掌,城市以馬拉松優先的態度,你就唔會再想跑渣打了。
作者: Bmtc    時間: 2009-12-4 13:50
灰爆的人.......................
作者: 佐治男孩    時間: 2009-12-5 07:57
原帖由 hychong 於 2009-11-13 06:58 發表
去外國跑啦,順便可以見識多些。

感受過街邊的人,由頭到尾一齊為你拍掌,城市以馬拉松優先的態度,你就唔會再想跑渣打了。

同意。
作者: piyrag    時間: 2009-12-5 08:15
作者: Mike_Li    時間: 2009-12-5 10:41
同意提督的觀點。每個地方的馬拉松是須要時間來完善的。不要把外地的月光看得太大太圓。明日香港的月亮也許更圓更亮。
作者: cu83    時間: 2009-12-5 12:02
唉!
香港渣打馬拉松的而且確有好多做得唔好既地方,
要改善既地方更加係多多多,真係爭唔落!
有競爭先有進步,
香港既問題可能係主辦大型馬拉松的機構不多!
如果要香港呢個彈丸之地,國際金融中心,下下要卦哂路黎比賽,
會對其他市民帶來好多不便,即使係假期,影響都會唔少!
其他國家地方大,城市多,大把地方可以搞,
即使封路對沿途既商戶影響都有限!
文化背景都有差異,
點可以 Apple to Apple 去比較呢?
但係外國既月亮是否一定更圓更靘?
個人並不認同!
可能,香港既地理環境根本並不適宜搞此類型運動項目!
作者: wlau    時間: 2009-12-5 13:49
原帖由 cu83 於 5-12-2009 12:02 發表
唉!
香港渣打馬拉松的而且確有好多做得唔好既地方,
要改善既地方更加係多多多,真係爭唔落!
有競爭先有進步,
香港既問題可能係主辦大型馬拉松的機構不多!
如果要香港呢個彈丸之地,國際金融中心,下下要 ...

新加坡咁細, 都可以攪 f1 , 香港要係城市攪個咁大型既比賽,又真係有幾難...
f1 點都難攪過馬拉松啦...
香港刁民多, 但其實有時, 真係唔駛點埋d 刁民... 都已經星期日去攪, 仲想點.....
每個刁民都有唔同既理由, 真係個個刁民既說話都要聽, 香港真係乜都唔駛攪....
作者: 通尼    時間: 2009-12-29 23:50
去做長跑網攝影師,幫各健兒打氣
作者: kenneth    時間: 2009-12-30 09:19

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2