香港長跑網 - 長跑長友

標題: 跑步俾阿婆"界刂" [打印本頁]

作者: wlau    時間: 2009-11-25 02:10
標題: 跑步俾阿婆"界刂"
話說今晚跑夜步, 十一點幾跑維園大草地...
跑跑下, 有個人跟住我跑, 我停佢又停, 咁我奇怪, 望一望後面, 原來係一個阿婆...
佢同我講唔好意思, 跟住我係因為成個大草地無乜人跑步... 佢自己一個跑, 驚俾人打劫,
咁岩見到我這個正直既肥仔經過... 所以就立刻跟住我尾.... 但見我停, 佢又唔夠膽自己一個跑.... haha
之後同佢吹水... 原來平時有d 仔女陪佢一齊跑... 但今日d 仔女ot, 無人陪佢跑... 所以就膽粗粗自己一個落來....
但落到來又驚驚地...... 所以一見到我, 覺得我夠大集(肥), 個樣又正直, 就立刻跟住跑, 但佢跑左都無半個圈就見我停(其實我岩岩爆完7k, 想走)...
所以佢都無奈咁停..... 咁見佢老人家都咁肯跑, 咁無理由走既...咁就陪佢跑多三個圈(1.8k)... 跑完都十二點幾, 再同佢吹水咁陪佢返到佢屋企附近...

之前一路跑圈一路望d 慢步行既靚女.... 成日想問下小姐一唔一齊跑... 估唔到小姐就無... 阿婆就有個.. haha...

其實個阿婆都幾健談, 如果有跑開維園午夜前後既, 都可能撞到佢~
作者: wong.siufu    時間: 2009-11-25 09:29
>原來平時有d 仔女陪佢一齊跑.
師兄,有機會既!!
作者: Alfred    時間: 2009-11-25 10:40
標題: 回復 1# 的帖子
師兄,可能佢遲啲揾埋佢啲姊妹嚟跟操都未定。
作者: cu83    時間: 2009-11-25 10:52
可能阿婆會班埋D晨運團晚上開跑步班,由 wlau 師兄主教!
作者: Simon So    時間: 2009-11-25 11:00
標題: 回復 1# 的帖子
我以前住砲台山,都有去維園"踱"步,不過冇師兄咁有吸引力。
作者: 跟跑員yat    時間: 2009-11-26 11:47
c-hing 好有吸引力  跑步都有女界
作者: witchycatcat    時間: 2009-11-26 11:49
ching心地好好呀,仲送婆婆返屋企附近,真係有風度~

作者: laputa99    時間: 2009-11-26 11:57
ching是阿婆殺手
作者: TerrySze    時間: 2009-11-26 12:09
原帖由 laputa99 於 2009-11-26 11:57 發表
ching是阿婆殺手

X 2...好心有好報 !

Ching.....唔好記得佢有d仔....
作者: hongata    時間: 2009-12-2 23:54
ching, 真係"艷遇"!
作者: lewischan    時間: 2009-12-15 21:34
叫阿婆介紹D 靚女比你啦
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-12-15 23:51
原帖由 wlau 於 2009-11-25 02:10 發表
之前一路跑圈一路望d 慢步行既靚女.... 成日想問下小姐一唔一齊跑... 估唔到小姐就無... 阿婆就有個.. haha...

我想知...呢句野行唔行得通架?
作者: 佐治男孩    時間: 2009-12-16 05:51
原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-15 23:51 發表

我這裡附近最近有小姐很不辛的在早上6點多慢跑時給壞人強暴了。所以如果看到有落單的小姐練跑,一起跑,也是互相照應的好辦法。小姐應該會感激你的保護。
作者: wong.siufu    時間: 2009-12-16 09:20
原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-15 23:51 發表

第一句就講呢句,肯定唔掂啦!!

首先,應該多些眼神接觸,這很重要啊!!
之後?香港人的口頭嬋(可能係最有水準的句):
執生啦
作者: chisuet    時間: 2009-12-16 13:37
原帖由 佐治男孩 於 2009-12-16 05:51 發表

我這裡附近最近有小姐很不辛的在早上6點多慢跑時給壞人強暴了。所以如果看到有落單的小姐練跑,一起跑,也是互相照應的好辦法。小姐應該會感激你的保護。

但大前提是對方不覺得你是壞人.

(你那邊6點幾都仲未天光, 一個女仔係晚間人少地方獨自慢跑的確危險).
作者: 佐治男孩    時間: 2009-12-17 01:50
原帖由 chisuet 於 2009-12-16 13:37 發表

但大前提是對方不覺得你是壞人.

(你那邊6點幾都仲未天光, 一個女仔係晚間人少地方獨自慢跑的確危險).

我一向以爲壞人都會玩到4-5點鐘就睡了,所以以爲6點多很安全,原來這是不對的。

可能裝扮成一個很認真的跑手,會讓小姐對你多點信任。
作者: yanson8    時間: 2009-12-26 13:56
夜晚十一點啊?个阿婆會唔會系度跑左三百幾年果只?
作者: hsbull    時間: 2009-12-27 17:33
原帖由 yanson8 於 2009-12-26 13:56 發表

這個時間真係 有 可 能
作者: chisuet    時間: 2009-12-27 17:57
原帖由 yanson8 於 2009-12-26 13:56 發表

原帖由 hsbull 於 2009-12-27 17:33 發表

這個時間真係 有 可 能

haha, 咪嚇人啦, 維園只有五十多年既歷史. 以前呢度係避風塘, 塊地係填海得黎.
況且兩邊大路有大光燈照著.

我不時天未光就到那裡緩步跑.
作者: 麥麥    時間: 2009-12-28 15:04
阿婆...唉...都係食煙飲酒索k有前途..

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2