香港長跑網 - 長跑長友

標題: 如何帶 Gel [打印本頁]

作者: colemen    時間: 2010-2-27 19:11
標題: 如何帶 Gel
可能問得遲一點, 但若果明天要帶 3 - 4 包 Gel 跑全馬, 各位有什麼可行方案... 我發覺真係幾難塞 4 包 Gel 去條 tight 褲度..., 帶腰 Bag 我又唔想....
作者: Ning    時間: 2010-2-27 19:15
I use this one.

登錄/註冊後可看大圖

作者: colemen    時間: 2010-2-27 19:21
我都有考慮過用腰 Bag, 不過未試過長途用, 唔知會唔會適應...

我有條短褲可以裝得晒, 但長途都係希望著返 tight 褲, 抽少 1 K 就 1 k...

聽日咁熱, 又無理由兩條都著...

請教過教練話有部份跑友會用扣針將 Gel 扣在褲頭上, 不過又要扣得好有技巧........

尚在煩惱中.......
作者: kito807    時間: 2010-2-27 19:23
之前見過有師兄用白色膠紙 "痴" 係手臂
作者: colemen    時間: 2010-2-27 19:46
搣出黎咪好痛.............
作者: Fox    時間: 2010-2-27 19:53
用小腰包或Gel bottle
作者: 炒炒    時間: 2010-2-27 19:54
原帖由 colemen 於 2010-2-27 19:46 發表 搣出黎咪好痛.............

臂袋?
作者: awyh    時間: 2010-2-27 21:18
我會用手臂袋,但係,得罪問句,做乜而家先諗?
作者: LMF    時間: 2010-2-27 21:39
我會擺埋入頂帽度
作者: colemen    時間: 2010-2-27 22:04
原帖由 awyh 於 2010-2-27 21:18 發表
我會用手臂袋,但係,得罪問句,做乜而家先諗?

其實真係疏忽左, 上次跑 CCM 有人中途補給, 以前又未試個要帶咁多 Gel. 我昨日才發現有這個問題... 下次要小心小心...

而家我用強力壓縮, 將 4 包 Gel 放在 tight 後的袋, 除左肉酸 D, 都還可以.

多謝大家意見...
作者: 大俠    時間: 2010-2-27 22:10
原帖由 colemen 於 27-2-2010 22:04 發表

其實真係疏忽左, 上次跑 CCM 有人中途補給, 以前又未試個要帶咁多 Gel. 我昨日才發現有這個問題... 下次要小心小心...

而家我用強力壓縮, 將 4 包 Gel 放在 tight 後的袋, 除左肉酸 D, 都還可以.

多謝大 ...

你不如將1包用表帶扎住, 1包手拎, 2包放褲啦
作者: colemen    時間: 2010-2-27 22:41
非常多謝各位, 早點休息, 明天大家努力.....
作者: iceberg99    時間: 2010-2-28 09:23
Colemen 兄,我見有D直情[sip]响手錶帶到
不過可以考慮買嗰D有側、後袋嘅運動褲。
作者: odinmusashi    時間: 2010-2-28 09:54
I use two arm bags and each of them could carry two packs of GU gel.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2