香港長跑網 - 長跑長友

標題: 天水圍新跑手報到 [打印本頁]

作者: 賓仔    時間: 2010-3-5 09:55
標題: 天水圍新跑手報到
琴日終於買左網衫
我而家應該只係跑住天水圍運動場
遲d先會去番臭河到跑
多多指教
作者: kenneth    時間: 2010-3-5 10:04
作者: kenlam0103    時間: 2010-3-5 10:30
哈佬! 小弟在都係天水圍人
多多指教
作者: kenneth    時間: 2010-3-5 10:45
作者: 賓仔    時間: 2010-3-5 20:54
可惜星期一係我練波既日子 黎唔到跑tim
我岩岩落左天水圍運動場跑步 , 跑30分鐘 , 腳就唔係好累,但係個肚既右上方扯住扯住咁-.- 唔知咩事,,,
作者: KUEN    時間: 2010-3-5 22:02
原帖由 賓仔 於 2010-3-5 20:54 發表
可惜星期一係我練波既日子 黎唔到跑tim
我岩岩落左天水圍運動場跑步 , 跑30分鐘 , 腳就唔係好累,但係個肚既右上方扯住扯住咁-.- 唔知咩事,,,
你食飽去跑?
作者: 賓仔    時間: 2010-3-5 22:16
我無食野去跑-.-
作者: P5C27    時間: 2010-3-5 22:58
我都是運動場跑,希望見倒大家
作者: 賓仔    時間: 2010-3-6 08:05
我通常7點先跑-.- 見到我行埋黎打聲招呼wor
我著網衫跑嫁次次都,細細粒 黑色粗框眼鏡就係我
作者: Gary-Kwan    時間: 2010-3-6 09:30
歡迎賓仔加入香港長跑網
我都是住天水圍, 間中會落運動場跑
有機會一齊跑
作者: 賓仔    時間: 2010-3-6 14:13
我可能係長跑網最細個既會員,多多指教
作者: 亞平    時間: 2010-3-6 16:56
原帖由 賓仔 於 2010-3-6 14:13 發表
我可能係長跑網最細個既會員,多多指教

係?咁你幾大呀?
作者: superimac    時間: 2010-3-6 18:18
哈哈~ 星期五我都係天水圍運動場~~~
七點幾八個個位係唔係你呢~~~
作者: 賓仔    時間: 2010-3-6 19:10
咁十成係喇掛,果到得我一個著網衫=.=

聽日星期日ching你跑唔跑嫁 ?

作者: P5C27    時間: 2010-3-6 20:07
原帖由 賓仔 於 2010-3-6 19:10 發表
咁十成係喇掛,果到得我一個著網衫=.=

聽日星期日ching你跑唔跑嫁 ?

聽朝7點半跟吹水會跑10km
作者: 賓仔    時間: 2010-3-6 21:28
原帖由 亞平 於 2010-3-6 16:56 發表

係?咁你幾大呀?

今年14歲 , 不過8月先至生日 , 換言之 , 而家13歲
作者: 賓仔    時間: 2010-3-6 21:30
原帖由 P5C27 於 2010-3-6 20:07 發表

聽朝7點半跟吹水會跑10km

無參加吹水會=.= 我5-6k以經係極限=.= 距離10k有排,跑左一個星期都唔夠;(
我呢個新手新到唔可以再新..haha
作者: 賓仔    時間: 2010-3-7 14:25
原帖由 superimac 於 2010-3-6 18:18 發表
哈哈~ 星期五我都係天水圍運動場~~~
七點幾八個個位係唔係你呢~~~

CHING教我跑步
作者: jsmleung02    時間: 2010-3-8 17:13
你可以跟p5c一齊跑既.  你肚有少少痛可能是你呼吸問題, 你嘗試減慢一些步速並作深呼吸, 看看有無效?
作者: jsmleung02    時間: 2010-3-8 17:24
賓仔, 看見你另一留言, 現在你識由運動場跑去天恆河邊未, 若未俾d昨日網友影既相片你看, 睇下你認唔認得條路.
http://hk.myblog.yahoo.com/sammytoky/article?mid=33868
作者: Archerpig    時間: 2010-3-8 18:11
我都住天水圍
星期5夜晚會係運動場出沒
平時就係臭河跑
作者: 賓仔    時間: 2010-3-8 18:44
原帖由 jsmleung02 於 2010-3-8 17:24 發表
賓仔, 看見你另一留言, 現在你識由運動場跑去天恆河邊未, 若未俾d昨日網友影既相片你看, 睇下你認唔認得條路.
http://hk.myblog.yahoo.com/sammytoky/article?mid=33868

個網上唔到ge-.- 我仲未識跑...
作者: 賓仔    時間: 2010-3-8 18:44
原帖由 Archerpig 於 2010-3-8 18:11 發表
我都住天水圍
星期5夜晚會係運動場出沒
平時就係臭河跑

如果見到我記得黎say個hi wor~
作者: jsmleung02    時間: 2010-3-9 08:55
賓仔, 個網可以上喎.   你識唔識由運動場行去tsw公園水池?  水池對出有條單車路(在輕鐵橋下底), 你在沿單車路直行 (嘉湖山莊樂湖居在左方, 以 天瑞公園/天瑞村在右方), 一直行便到河邊, 右方向單車路直行可以到天恆,濕地公園(3-4公里), 左方向路可到天盛, 洪水橋.  你試下慢慢行吓, 好易認架.
作者: superimac    時間: 2010-3-9 14:38
jsmleung ching, 個blog 我都上唔到~ 係唔係吹水會個個?

賓仔~ 教你跑就有心無力啦 自己都學緊~ 一齊跑就當然無問題啦~~
運動場出臭河其實好易 預計出到河 1k 左右~
可以睇睇附件張圖~

作者: 賓仔    時間: 2010-3-9 18:35
我知點跑,但係我唔知跑到天恆邊到停,天恆村咁大=.=
我想跑都岩岩夠4k
作者: P5C27    時間: 2010-3-9 22:54
原帖由 賓仔 於 2010-3-9 18:35 發表
我想跑都岩岩夠4k

去運動場跑囉...
作者: XOXO    時間: 2010-3-10 01:37
我知ar,我都係跑呢條,搵日一齊跑ar...
作者: jsmleung02    時間: 2010-3-10 09:42
原帖由 賓仔 於 2010-3-9 18:35 發表
我想跑都岩岩夠4k
我會錯你意, 以為你唔識路.   若你由運場場出發, 跑到河邊過對面單車路, 你會留意到在天瑞對開的路面有一用紅色噴有1(下有兩劃)的數字, 那裡便是1k位, 2k位置對面接近東華三院小學, 3k位國在天恩與天恆左右, 當你過天橋跑回天恆村後, 4k位置在未到消防局前的50米左右.    若你不跑對面河已在屋村這面, 1k(白色油)會在天瑞橋底不遠, 2k位置也是過了東華三院小學, 3k位置在天恩及天華(不知名宇有無錯)橋底側面, 4k位置是在消防區與濕地公園中間的單車路上.   (註: 對岸紅色油的k數很準, 這面岸的白色k數牌可能有十多米誤差)
作者: jsmleung02    時間: 2010-3-10 09:49
原帖由 superimac 於 2010-3-9 14:38 發表
jsmleung ching, 個blog 我都上唔到~ 係唔係吹水會個個?

賓仔~ 教你跑就有心無力啦 自己都學緊~ 一齊跑就當然無問題啦~~
運動場出臭河其實好易 預計出到河 1k 左右~
可以睇睇附件張圖~
   superimac師兄, 不是吹水網站, 是一個叫小森美的師兄網站, 他剛把天水網河邊的照片放上網頁內.   師兄說得對. 運動場出河邊, 過了河沒多久便是1k位置.  其實果度既里數牌一直去到邊境路尾共11.5k. 而經濕地公園去到蝦尾新村燈口也有6.5k. 個長度是吹水會會長量度既, 都是為了方便天水圍一眾街坊跑友
作者: 賓仔    時間: 2010-3-10 17:56
今日有無ching會去天水圍運動場跑~
作者: jsmleung02    時間: 2010-3-10 18:30
原帖由 賓仔 於 2010-3-10 17:56 發表
今日有無ching會去天水圍運動場跑~
我今晚會去跑, 你著網衫好易認.
作者: 賓仔    時間: 2010-3-10 18:33
ching今晚幾點去?
作者: P5C27    時間: 2010-3-10 20:09
岩岩跑完7km
30:3x
有好多細佬細走泥走去,真係好鬼驚撞倒佢地
作者: 賓仔    時間: 2010-3-10 21:35
我起佢地前面,唔怕撞到佢
作者: 賓仔    時間: 2010-3-14 00:24
Hey Ching們,有無人起星期日會跑嫁,帶埋我wor xd

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2