香港長跑網 - 長跑長友

標題: 齊來杯葛無良機構所辨之跑步比賽 [打印本頁]

作者: omnimax88    時間: 2007-11-16 07:54
標題: 齊來杯葛無良機構所辨之跑步比賽
過去一年, 大家不知有沒有留意, 比賽費用一次比一次高, 加費由10元至50元不等, 試問這樣是真正推廣長跑運動還是牟取暴利呢 .. 在此呼籲齊來杯葛無良機構舉辦之比賽, 同心合力, 爭取合理之報名費用, 逼使她們增加收支的透明度!!!
作者: peterchan    時間: 2007-11-16 10:17

即是 Marathon XXX 舉辦之比賽!東哥靠佢牟取暴利呢!
:lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol
作者: blurmax    時間: 2007-11-17 11:32

However the races organized by Marathon Pro are very good por.
Probably will not join the boycott row.
作者: ChARsoN    時間: 2007-11-17 20:15
喔...
完全唔清楚~
作者: 大文    時間: 2007-11-27 23:44
渣打算唔算?
佢收$270都幾
作者: blurmax    時間: 2007-11-28 08:29

Since SCM is a huge scale marathon, I guess the entry fee is still reasonable.

http://www.hkmarathon.com
作者: ChARsoN    時間: 2007-11-29 12:52
原帖由 大文 於 2007-11-27 23:44 發表
渣打算唔算?
佢收$270都幾

但佢加過幾多次價先?
作者: 慢子 Wilson    時間: 2007-11-29 13:51
原帖由 ChARsoN 於 2007-11-29 12:52 發表

但佢加過幾多次價先?

記得舊年報名都是270元。
作者: ReT    時間: 2007-12-4 12:35
糧油加都冇計 , 原材料脹價 , 但比賽有咩理由加呀  , 所以今季我都報少左 , 至少短途例如 10 K 或打下唔會玩

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2