香港長跑網 - 長跑長友

標題: 大家有無看鏗鏘集-人生馬拉松,好勵志呀! [打印本頁]

作者: 慢子 Wilson    時間: 2007-11-28 11:24
標題: 大家有無看鏗鏘集-人生馬拉松,好勵志呀!
大家有無看鏗鏘集-人生馬拉松,好勵志呀!

人 生 馬 拉 松

三 月 四 日 , 香 港 再 次 舉 行 大 型 馬 拉 松 賽 事 , 將 有 逾 四 萬 人 馳 騁 於 賽 道 , 活 動 參 與 人 數 每 年 增 加 , 老 、 中 、 青 年 人 雲 集 , 他 們 為 何 鍾 情 馬 拉 松 ? 有 的 以 保 持 身 體 健 康 為 出 發 點 ; 有 的 視 長 跑 為 終 身 運 動 ; 有 的 為 向 自 已 挑 戰 , 追 求 更 佳 成 績 。 然 而 他 們 的 共 同 點 是 享 受 完 成 比 賽 後 得 到 的 滿 足 感 , 將 馬 拉 松 賽 道 結 合 人 生 賽 道 , 於 比 賽 中 感 受 如 同 人 生 的 經 歷 , 以 比 賽 要 求 的 耐 力 灌 注 於 生 活 之 中 。

直 接 收 看 :  http://www.rthk.org.hk/asx/rthk/tv/hkcc/20070305.asx

鏗 鏘 集 網 頁 :  http://www.rthk.org.hk/rthk/tv/hkcc/20070305.html

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: kenneth    時間: 2007-11-28 12:16
作者: blurmax    時間: 2007-11-28 13:35

Watch it on TVB long time ago - really encouraging
作者: 大文    時間: 2007-11-28 23:07
哈哈~~我都係睇左呢套鏗鏘集,見佢地跑得咁開心,先有勇氣報跑10km啊
作者: mltsui    時間: 2007-12-9 09:48
睇吓呢套 "黃金歲月", 都係講長跑,  更加 touching!
http://www.rthk.org.hk/rthk/tv/goldenage2006/20061111.html
作者: ChARsoN    時間: 2007-12-12 21:51
果陣我跛了腳
好彩冇報到2007年....
唉~睇到就好想跑~
作者: =chairman=    時間: 2008-1-7 17:42
Ar~我就係睇左呢個video clip之後,開始對長跑產生興趣的~~~ THX~
作者: benchan000    時間: 2008-11-8 22:17
y  cant watch that  --
作者: 佐治男孩    時間: 2009-7-9 07:49
原帖由 慢子 Wilson 於 2007-11-28 11:24 發表
大家有無看鏗鏘集-人生馬拉松,好勵志呀!

人 生 馬 拉 松

三 月 四 日 , 香 港 再 次 舉 行 大 型 馬 拉 松 賽 事 , 將 有 逾 四 萬 人 馳 騁 於 賽 道 , 活 動 參 與 人 數 每 年 增 加 , 老 、 中 、  ...

這個link已經不work.可否告訴我有沒有其它地方可看啊
作者: xomeone    時間: 2009-7-9 17:29
ching 有無聽過一套叫 ultramarathon man 既電影?
作者: 佐治男孩    時間: 2009-7-9 21:32
原帖由 xomeone 於 2009-7-9 17:29 發表
ching 有無聽過一套叫 ultramarathon man 既電影?

有,那位主角Dean Karnazes幾年前來我們公司週年大會演講,幾風趣的。
但要看電影的話,我會介紹 Spirit of the Marathon.很好看,我也靠它的 Inspiration 來BQ的
作者: PONG123    時間: 2009-7-9 21:39
已經睇吾到啦,,
作者: 佐治男孩    時間: 2009-7-9 22:34
原帖由 PONG123 於 2009-7-9 21:39 發表
已經睇吾到啦,,

有無人可以幫忙放上youtube?
作者: xomeone    時間: 2009-7-12 15:06
標題: 回復 11# 的帖子
Thanks for your suggestion,

i must see this movie.
作者: kiki2710wpc    時間: 2010-1-19 00:52
好想睇呢條片~~~~~~~
官網 已經睇唔番 鏗鏘集-人生馬拉松 呢條片,
有冇人有back up呀?
有既話,可唔可以 send 比我?
我msn 係 [email protected]~~~~~~~
希望各位巴打幫幫手

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2