香港長跑網 - 長跑長友

標題: 有關跑街問題 [打印本頁]

作者: chi0v0    時間: 2010-3-28 21:26
標題: 有關跑街問題
希望各位ching ctse可以解答下 :
跑街時如遇紅色人像公仔該怎麼辦?@@
作者: 比因    時間: 2010-3-28 21:39
揀D少路口燈號既路跑, 如果無法避免, 都係要停
作者: chi0v0    時間: 2010-3-28 21:41
但係唔會橫隔膜痛嫁咩?
作者: KingSimon    時間: 2010-3-28 22:02
跑街時如遇紅色人像公仔該怎麼辦.......我本身唔明- -...望到比因兄講既野我先明...
一係就停...一係就向第二個方向跑一陣先囉....
我未試過跑跑下停低會橫隔膜痛wor.......會既咩?
作者: chi0v0    時間: 2010-3-28 22:16
原帖由 KingSimon 於 2010-3-28 22:02 發表
跑街時如遇紅色人像公仔該怎麼辦.......我本身唔明- -...望到比因兄講既野我先明...
一係就停...一係就向第二個方向跑一陣先囉....
我未試過跑跑下停低會橫隔膜痛wor.......會既咩?

聽人講跑下停下會橫隔膜痛,所以我唔知想點- -
作者: KingSimon    時間: 2010-3-28 22:29
原帖由 chi0v0 於 2010-3-28 22:16 發表

我未試過@@..不過我知道跑下停下好晒力囉...
安全第一丫~再加上...我有兩個朋友都衝紅燈比人罰300蚊,所以不沖為妙...
同埋我跑步通步唔帶身分證,所以衝紅燈比差人逗會仲麻煩...我太老啦,唔可以唔帶id card- -
妳試下會唔會痛囉,應該唔會架,因為我自從腳痛後,都係跑下停下....
作者: chi0v0    時間: 2010-3-28 23:11
原帖由 KingSimon 於 2010-3-28 22:29 發表
我未試過@@..不過我知道跑下停下好晒力囉...
安全第一丫~再加上...我有兩個朋友都衝紅燈比人罰300蚊,所以不沖為妙...
同埋我跑步通步唔帶身分證,所以衝紅燈比差人逗會仲麻煩...我太老啦,唔可以唔帶id card- -
妳試 ...

哦 .... 唔該哂
作者: hkyen    時間: 2010-3-29 10:08
原帖由 chi0v0 於 2010-3-28 22:16 發表

你係未食完飯就去跑呀

開始跑既時候keep住跑就ok 唔洗太辛苦既慢慢黎

不妨放鬆心情  簡簡單單地隨心跑
作者: tyler    時間: 2010-3-29 10:45
原地踏步
作者: meimei    時間: 2010-3-29 14:00
夜晚跑街最好著淺色衫或者螢光衫好多時夜晚見到D人著黑色衫跑街,其實個人認為夜晚跑街,都係著淺色衫或者螢光衫比較安全,因為可以讓騎單車者或
作者: chi0v0    時間: 2010-3-29 23:25
原帖由 tyler 於 2010-3-29 10:45 發表
原地踏步

我都諗住係咁
但我個fd話好白痴
作者: randyip    時間: 2010-3-29 23:56
我見過一個人原地踏步超過30min.
作者: ar125    時間: 2010-3-30 00:37
原帖由 randyip 於 2010-3-29 23:56 發表
我見過一個人原地踏步超過30min." />" />

我都試過,係屋企
作者: 得得地    時間: 2010-3-30 13:02
原帖由 chi0v0 於 2010-3-28 21:26 發表
希望各位ching ctse可以解答下 :
跑街時如遇紅色人像公仔該怎麼辦?@@

我盡量會揀第條路.
仲有係離遠見到, 就因應而加速或減速, 咁就可以比較上順住過.
或者, 都係原地踏步.
作者: 齋老味    時間: 2010-3-31 09:24
揀另一邊路啦
等紅綠燈好煩架.......
作者: 叮叮噹    時間: 2010-3-31 18:43
離遠留意公仔動向,明知唔夠時間過便收慢, 到路口原地踏步.
估計有足夠時間過, 便加快步速衝過綠公仔.
作者: chi0v0    時間: 2010-4-3 09:30
小妹謝過咁多位ching ctse=]
作者: dicksonyk    時間: 2010-4-3 10:16
各位ching講都好啱, 我都係感架, 如見紅公仔, 唯有雙腳keep moving, 保持住嚟等綠公仔.
作者: KUEN    時間: 2010-4-3 19:36
我樓下個個馬路成5分鐘先轉綠燈" />" />
作者: 齋老味    時間: 2010-4-3 22:15
原帖由 KUEN 於 2010-4-3 19:36 發表
我樓下個個馬路成5分鐘先轉綠燈" />" />" />" />

揀過第二條線啦........
作者: 臭男人    時間: 2010-4-3 23:14
原地踏步或揀過第二條線啦........
作者: chi0v0    時間: 2010-4-4 18:46
原帖由 KUEN 於 2010-4-3 19:36 發表
我樓下個個馬路成5分鐘先轉綠燈" />" />" />" />

(讚好)
原地踏步5mins
作者: KUEN    時間: 2010-4-4 22:29
原帖由 齋老味 於 2010-4-3 22:15 發表

揀過第二條線啦........
所以我只會到運動場/河邊跑
等d紅綠燈 等到暈都唔轉

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2