香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

賽後投票---2013-11-10 ASICS香港10公里挑戰賽

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

賽後投票---2013-11-10 ASICS香港10公里挑戰賽
    細則: 只供有報名參加跑手投票

以10分為最高

投完票後, 請登出個人評分及就比賽給予簡評及/或意見
    請登出個人跑評及個人評分各個細項(可因應個人喜好增減)
    格色如下 eg:
    總分8 (賽道設計8, 賽事安排 8, 日期時間9, 紀念品7,收費6,氣氛9)

比賽後數日內開始
    投票後討論,按情況關閉.各項細則,可按情況更改
    投票結果及評論,只反映跑友意見,與本網立場無關
    單選投票, 共有 35 人參與投票
    2.86% (1)
    0.00% (0)
    2.86% (1)
    2.86% (1)
    14.29% (5)
    31.43% (11)
    31.43% (11)
    11.43% (4)
    2.86% (1)
    0.00% (0)
    您所在的用戶組沒有投票權限
    +1 0
    上一篇︰2013年11月11日簽到記錄貼下一篇︰賽後投票---2013-11-10 中區海濱滅罪跑

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 162 天

跑前後要行成K去拎/放行李... 中間就放ASICS宣傳攤位....

升級   95.85%

鬱悶
  • 簽到天數: 195 天

總分7 (賽道設計8, 賽事安排 6, 日期時間8, 紀念品7,收費7,氣氛7)

放行李的地方有別往年, 但現場指示不清楚, 又要走很遠才到.

升級   61.15%

鬱悶
  • 簽到天數: 149 天

呢個10K,我是常客,雖然唔係年年跑,但我在以前Nike年代,己經參加,真懷念以前跑完有雪條食。我未見過今年咁差,行寄區安排古怪,人人都要經過所有的區,唔怪得啲人,散唔到啦。又少人手,欠標語指示,我身旁有幾個人,相信第一次玩,一路上起跑區,一路問,是否開跑了?開跑遲了,也不去通知後面啲人,很易使人迷惘嘛!
    問心,其它10K賽,正不斷進步,氣氛、禮品、安排,正求突破。呢個,希望改善一下啦!

升級   14.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

總分6 (賽道設計8, 賽事安排 4, 日期時間8, 紀念品7,收費6,氣氛6)
    玩左三年,今年安排最差。冇左消房局入面空地,少了地方熱身,而且大會舞台位置及成績公佈位置也因為此改動而少了氣氛。
    往年好多跑友都想早上線,不過今年唔知咩事07:50先放人上天橋起跑線,但消防居對出已經企滿人。好多跑友又因為行李安排排不到上前列位置(要行到起跑線k幾先寄到行李),可能是令起跑時後面跑友心急往前衝令人跌倒原因之一。
    上到起跑線,完全冇氣氛可言,遲開始不特只,冇MC,冇廣播,大家都唔知咩事係度等,到08:1x突然聽到雞聲先知開始左。

升級   44.33%

該用戶從未簽到

玩左四年,今年安排最差。
    因早上線等了約45分鐘,更改起步時間沒有通知各跑手。
    寄仔及取行李又行一個圈才能回,沒有明確的指示。
    沒有換衫位置(如帳篷)因下雨。

升級   11.1%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

今年田總真係搞得好混亂!沒有了上年的規律:
    優點:賽道一如以往,全程高底起伏,可以讓跑手盡情使出訓練後的成果。挑戰一流!舉辦商的廣告讓跑手試新鞋並送襪,供參加者拍照的地方頗多。
    缺點:往年擺放行李區域設於消防局側之大型停車場空地内,但今年卻搬到外面的公跑上,令到擺放區要分散及要U turn才可到其它區域!指示不足!要令參加着冒雨下找尋!洗手間設施不足!六千人的比賽只有數十個洗手間!參加者冒雨等廁!供熱身的地方不足,令到參加者要到離起跑區若一公里外熱身!上線没有規矩,只封鎖一面,有其它跑手在正式上線時從左側賽道打尖上線!賽事延遲的通知不足!讓四十分區後的地方聽唔到!
    天氣加上賽道及安排令到今次有很多高手表現失準,未能真正做到香港挑戰賽,失敗的一年!

升級   95.33%

開心
  • 簽到天數: 14 天

得一個 "亂" 字!!!!

升級   100%

• 簽到天數: 13 天

總分:5.5(賽道設計7, 賽事安排 3, 日期時間6, 紀念品4,收費6,氣氛7)
    港島出發,已搭頭班車,去到已7:45,寄行李,亂到9 彩,無指示,問工作人員女跑手邊度?叫我向前行,但行咗好耐只見男的,唔對到,再問,果條友答我無分男女架,你睇冧把啦。。。。。再前行,唔妥,再問,終於有個答到我,你應後行再U turn..........頂!就開跑你仲要我U turn???抱住個行李跑。。。。。想爆粗!!
    要試鞋先有襪送,仲話送晒。。。。。多謝晒!
    條路好多石仔,踩到大鑊!

升級   72.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 14 天

今年大會安排勁混亂

升級   89.6%

開心
  • 簽到天數: 12 天

總分6 (賽道設計8, 賽事安排 4, 日期時間8, 紀念品7,收費6,氣氛6)
    冇左消房局入面空地,少了地方熱身,而且大會舞台位置及成績公佈位置也因為此改動而少了氣氛。
    往年好多跑友都想早上線,不過今年唔知咩事07:50先放人上天橋起跑線,但消防居對出已經企滿人。好多跑友又因為行李安排排不到上前列位置(要行到起跑線k幾先寄到行李),可能是令起跑時後面跑友心急往前衝令人跌倒原因之一。
    上到起跑線,完全冇氣氛可言,遲開始不特只,冇MC,冇廣播,大家都唔知咩事係度等,到08:1x突然聽到雞聲先知開始左。
    X2

升級   29.4%

開心
  • 簽到天數: 5 天

總分7 (賽道設計7, 賽事安排 6, 日期時間8, 紀念品7,收費7,氣氛8)