香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TinyWong

TiNy WoNg跑步健身大計

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

Tiny Ctse 不要令跑歩覺得是壓力, 跑得幾多得幾多,加油努力,
    Cheer up

升級   95.79%

該用戶從未簽到

今晚又行完16層回家,
    昨晚行完,訓時發現左滕有d暖既,
    可以唔慣吧,好彩無事.
    今晚又再行時,好留心自己行既動力
    因為我記得教授在教做body pump時,
    叫我膝蓋不同過腳指的.這樣才可以練到四頭肌的.
    否則過腳指會傷膝
    所以今晚特別行時留意,回來又無咩事喎.

今日飲了豆漿+麥糠.
    晚上食了黑椒蒸雞胸肉同白飯

回家行完食個粒粒青蘋果.....爽丫.......

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 13-4-2010 10:09 PM 發表
    Tiny Ctse,

支持你呀!加油呀!
    其實長跑網中有快脚亦有慢脚,快慢都共融架!一齊都咁開心!

我都好鍾意行山,可以去行山區睇睇,有活動啱就報名啦!大家一齊行吓山啦!

係丫,你地都有行山丫,都好丫,不過冬天join你地丫,我夏天會下海(去潛水丫)

升級   95.79%

該用戶從未簽到

大件事丫大件事丫....
    去年有一條愈著愈窄既牛仔褲,
    本來想掉的,留來今年睇下點啦
    昨晚準備返工衫時,
    勇氣勇氣勇氣
    嘩..........
    竟然岩丫,好開心好開心
    要記住先得,再搵d又差少少穿得落既再作為目標先得.

真係晚上食少d係有用架,不過噤樣會唔會無朋友架....

升級   95.79%

該用戶從未簽到

跑步,在雨中跑步是我從來都沒有想過的,
    因為很多考慮及想像不到.單是對鞋已是一個問題.
    昨天與跑友在跑馬地跑步.我早到了,不過大家都說會"照跑"
    不知是開玩笑還是認真,但昂管就試一試

在雨中跑步你會想到時怎樣嗎?又不是比賽,為什麼要這麼堅持呢?
    我在網上見到各位師兄的留言,就得很對."難道在跑步賽事中下雨,你會停下來,不跑嗎?"
    很對很對,所以沒想太多了.就比自己去經驗一下吧,再加上一星期暫時只有的一次,我怎可以懶惰下來呢.

好到了跑馬地從隧道一望上樓梯.
    嘩....大件事.因為雨水流向下的情況就知外面是很大雨了.
    又剛巧見到師兄,那不要理了.
    就這樣我跑了,

跑的過程,有雨也不算很大,不過地上很多泥濘.
    也不理了,見到李嘉綸先生打個招呼便走了.
    在雨中跑了1km,跟本不知是雨還是汗水,
    也再懶理了,後來2位師兄在後面迎頭趕上(他們是快腳之人)
    還問侯了兩句,怕不怕冷丫,不要跑太慢.

場上不止我一人,又開心地接收鼓勵後再跑.
    跑了一細兩大圈後,用了30分鐘左右,便去會合跑友們,

等了15分鐘不見人,又凍,又跑多兩個大圈(全是慢跑)
    完了很為自己高興,真的有點想哭,因為我已有2年無有一晚跑這麼多了.
    信心亦回來了,只是要小心左膝蓋吧,因為近日有d酸酸的.

希望我的努力可以繼續吧......

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-4-14 20:53 發表
    大件事丫大件事丫.... hgjD115" />" />hj
    昨晚準備返工衫時,
    勇氣勇氣勇氣
    嘩..........
    竟然岩丫,好開心好開心
    要記住先得,再搵d又差少 ...

以前都有好多牛仔褲啱啱好,有D都唔啱著,
    但係現在著落之餘, 重要加皮帶,
    真係會好開心, 又鐘意左買衫添,
    Tiny, 努力加油

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

Ctse 努力加油

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 TinyWong 於 2010-4-14 20:53 發表
    大件事丫大件事丫.... hgjD115" />" />hj
    昨晚準備返工衫時,
    勇氣勇氣勇氣
    嘩..........
    竟然岩丫,好開心好開心
    要記住先得,再搵d又差少 ...

恭喜!恭喜! 不過最緊要身體健康ar

升級   95.79%

該用戶從未簽到

今日都一樣大件事丫
    因為我又瘦了2磅丫,我以為自己係老花咋

今晚去跑馬地慢jog,
    跑了7.5km,均速係6.8k/h
    每km 8.5mins

定好位係7-8km,要再練好佢先再加km喇

升級   95.79%

該用戶從未簽到

今日去咗九龍仔上堂.....
    嘩.....人都唔多個既果度.好黑又暗喎
    無晒energy噤.....
    跑都唔起勁丫

最後仲只有10分鐘跑咋

不過我唔會只係指意依個時段去跑
    而係5月開始就會加操架喇
    依家已經又落多少少喇
    已188喇
    5月中後要180磅先得
    加操加操加操先得.買跑步錶比自己先得

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原來你今日係果度上堂
    我去左果邊買鞋
    早知泥探下你同謝sir啦

升級   95.79%

該用戶從未簽到

多謝你既留言丫.馬非

你都識謝sir架咩?
    我依家逢星期三都會去上堂架7:30-9:00pm
    得閒行過就來啦.....
    你去買咩鞋丫....?

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 TinyWong 於 2010-4-29 00:30 發表
    今日去咗九龍仔上堂.....
    嘩.....人都唔多個既果度.好黑又暗喎
    無晒energy噤.....
    跑都唔起勁丫

最後仲只有10分鐘跑咋

不過我唔會只係指意依個時段去跑
    而係5月開始就會加操架喇
    依家已經又落多少 ...

上堂有乜學架??

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.79%

該用戶從未簽到

多謝嘟嘟支持 ~~~~!

齋兄:
    昨日跑300m做熱身啦
    之後做一些定位的熱身囉
    點做熱身開hip既較位
    鞋要點買,簡單既裝備,錶,鞋,衫
    腳好似行路噤跑住先,遲d再教其他囉
    呼吸用1呼1吸先囉.自行配合步速
    遲先先會加體能囉.....(我自己都5月開始會加操)
    之後跑7分鐘左右,跑了1.5km就要收隊喇.
    下次知地方收隊後再自己跑先得.
    昨日出了汗,開咗個頭,好似跑唔夠噤.我都係1.5km岩岩warm up咋.....

不過我會再努力努力,我下年有d行山plan又有d跑步plan囉

升級   95.79%

該用戶從未簽到

買到我想要的背囊式腰包喇
    夏天又來行山時要盡量輕先得
    來緊要段食丫,快d落多d先得
    唔係夏天點行山丫
    乖係個人既重量,已令我中暑喇
    所以來緊段食一段時間先
    之後再睇睇點

昨日出海潛水,晒傷了,好刺痛
    希望星期三四無事可去做gym喇

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 TinyWong 於 2010-5-2 22:19 發表
    買到我想要的背囊式腰包喇
    夏天又來行山時要盡量輕先得
    來緊要段食丫,快d落多d先得
    唔係夏天點行山丫
    乖係個人既重量,已令我中暑喇
    所以來緊段食一段時間先
    之後再睇睇點

昨日出海潛水,晒傷了,好刺痛
    希望 ...

ctse 玩斷食呀???  

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 3-5-2010 01:29 PM 發表

ctse 玩斷食呀???  " />" />

係丫來緊會丫,有無咩要指教丫

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 TinyWong 於 2010-5-3 19:42 發表
    係丫來緊會丫,有無咩要指教丫

戒食冇乜興趣
    懶得整D代餐飲品
    寧願每餐食少D算..........  

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 4-5-2010 04:21 PM 發表

戒食冇乜興趣
    懶得整D代餐飲品
    寧願每餐食少D算..........  " />" />hiuijhkj

你攪錯喇,我連代餐都唔會丫
    段食既意思係咩都唔食丫..only 水或檸水走甜架咋.
    依個係自然治療法來架

不過我今個week病了,只係有訓同食,希望無肥返啦
    星期日去行返山先得