香港長跑網  - 長跑長友

PXXW 手機網絡上唔到長跑網

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

從跑步投票區得知有跑友(3位)用 PXXW 手機網絡上不到長跑網,
    因我正打算出機轉 plan 上網,因與PXXW有約未完,不想轉台,
    噚晚便到門市查詢此情況,果然當初sales都唔信,說除非個網
    有問題,無理由PXXW 上唔到,馬上用電話試給我看,當真
    試了幾次都係唔得,跟住店舖主管再試,亦唔得,但改用電腦上
    就冇問題。

最後主管承諾與公司技術部跟進此問題,兩個星期內給回覆,
    咁我唯有遲多兩個星期才出plan。

各位有冇試過就此情況與 PXXW 聯絡,及後結果如何呢?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

依家得喇,師姐試一試。

升級   100%

鬱悶

唔該哂師兄,我未有手機試唔到,但剛才打電話去上次沙田PCCW店問翻個sales去試,
    真係已經得啦!原來我投訴當晚他已send email到Technical Dept.,
    個Dept.第日就即刻搞掂,好有效率,抵讚! 我今晚就去出機呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

出邊部呀 ? 係咪3G機呀 ?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-14 17:29 發表

唔該哂師兄,我未有手機試唔到,但剛才打電話去上次沙田PCCW店問翻個sales去試,
    真係已經得啦!原來我投訴當晚他已send email到Technical Dept.,
    個Dept.第日就即刻搞掂,好有效率,抵讚! 我今晚就去出機呢 ...

我敢講,係因為你未開張單,個問題先處理得咁快。試下你開左台,然後再同CS講,肯定兩年都未攪掂。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

引用:
    原帖由 runrun 於 2010-4-14 17:29 發表

個Dept.第日就即刻搞掂,好有效率,抵讚! 我今晚就去出機呢 ...

原帖由 awyh 於 2010-4-14 18:42 發表

我敢講,係因為你未開張單,個問題先處理得咁快。試下你開左台,然後再同CS講,肯定兩年都未攪掂。

runrun師姐,可能awyh兄講得啱。我上星期三sent email 比佢哋CS,星期日先覆我。
    但係接我case嗰位仁兄就唔知做乜,搞咗半個鐘先比個電話號碼我,叫我打去問,結果個號碼係錯。
    之後將我轉去另一個CS度再玩過,等咗廿幾三十分鐘至話揾到負責嘅CS,個電話又轉咗過去,幾分鐘後得到以下答覆:
    “你嘅投訴我哋會跟進,多謝你。”用咗超過65分鐘,得到一個10秒嘅答覆。
    雖然閙到佢哋飛起都冇用,之後惟有再sent email投訴整件事。
    之後佢哋每日都打比我話跟緊,到昨晚就真係搞掂咗。
    今日再比電話我,話係長跑網block咗佢哋,所以用 PXXW 3G 上唔到長跑網喎,唔知信唔信好呢。

升級   100%

鬱悶

買咗htc legend

升級   100%

鬱悶

[quote]原帖由 runrun 於 2010-4-14 21:08 發表 買咗htc legend [/quoteY]

Testing

升級   0%

該用戶從未簽到

Android 2.1,一部好機。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2010-4-14 19:26 發表
    runrun師姐,可能awyh兄講得啱。我上星期三sent email 比佢哋CS,星期日先覆我。
    但係接我case嗰位仁兄就唔知做乜,搞咗半個鐘先比個電話號碼我,叫我打去問,結果個號碼係錯。
    之後將我轉去另一個CS度再玩過,等咗廿幾三十分鐘至話揾到負責嘅CS,個電話又轉咗過去,幾分鐘後得到以下答覆:
    “你嘅投訴我哋會跟進,多謝你。”用咗超過65分鐘,得到一個10秒嘅答覆。
    雖然閙到佢哋飛起都冇用,之後惟有再sent email投訴整件事。
    之後佢哋每日都打比我話跟緊,到昨晚就真係搞掂咗。
    今日再比電話我,話係長跑網block咗佢哋,所以用 PXXW 3G 上唔到長跑網喎,唔知信唔信好呢

梗係打死都唔信啦,之前都有Post講過PXXW上唔到長跑網,同埋就乜無啦啦要Block左你地公司的3G客戶,而同一間公司既家居寬頻、商業寬頻又唔Block。

CS答問題個種不負責任實在太差。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 simonso 於 2010-4-14 21:49 發表
    Android 2.1,一部好機。

我都想出番部  Android 機

升級   100%

鬱悶

用0機價出了部HTC - Legend
    $261/month 無限上網 , 簽約2年

沙田PXXW店的staff算好nice, 上唔到長跑網嘅問題在我查詢當晚就email咗個case俾Technical Dept.
    噚晚出完機後sales哥哥好有耐性咁教咗我個幾鐘頭, 仲話用唔掂隨時返去揾佢再教,算好好啦!

不過以我的資質,睇怕會辜負咗部機嘅functions!

Post #7 同#8 都係在店舖試機時send 的

升級   0%

該用戶從未簽到

先唔講部機好唔好,但我用過Android呢個OS,個人覺得好過WM(唔計WM7)。

不過SmartPhone太貴,我暫時買唔起。

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

請問有冇師兄用8m上網
    快唔快

升級   100%

擦汗

原帖由 runrun 於 2010-4-14 17:29 發表 唔該哂師兄,我未有手機試唔到,但剛才打電話去上次沙田PCCW店問翻個sales去試,真係已經得啦!原來我投訴當晚他已send email到Technical Dept.,個Dept.第日就即刻搞掂,好有效率,抵讚! 我今晚就去出機呢 ...

辛苦晒!

升級   41.4%

該用戶從未簽到

好野!又可以用mobile 上黎!