香港長跑網  - 長跑長友

樓主: LL3578
打印 上一主題 下一主題

夢璃......一切從心開始

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

7月跑步記錄(截至20/7)

2/7 德田村>秀茂坪>翠屏村   6km
    7/7 (早)藍田德田村至翠屏(經秀茂坪)  :6.2km
          (晚) NIKE LUNAR RUN OPEN trial  銅鑼灣站  :5km  時間:18'10"   名次:1/54
    12/7   彩虹村>樂華>四順>彩虹MTR 6.6km
    15/7  9.6km
    16/7  2.4km
    18/7  蒲崗村道公園緩跑徑   5.9km
    20/7 TKO運動場>澳景路>藍田>寶達>翠林>TKO運動場   13.2km  1:07'07  平均 5.08mins/km

總里數: 54.9  km

升級   0%

開心

7月跑步記錄(截至24/7)

(晚) NIKE LUNAR RUN OPEN trial  銅鑼灣站  :5km  時間:18'10"   名次:1/54
    15/7  9.6km
    16/7  2.4km
    20/7 TKO運動場>澳景路>藍田>寶達>翠林>TKO運動場   13.2km  1:07'07  平均 5.08mins/km
    21/7 河畔大勇隊操練   8.8km
    23/7 NIKE LUNAR RUN OPEN trial  尖沙咀站 : 4.5km   時間:16'13"

總里數:68.2km

升級   0%

開心

關於"夢璃"之小消息

如果咁多位知道夢璃仲係學生既話,應該知道小弟呢排都為左我將來前途而煩惱
    皆因我今年係asso畢業,想讀degree,之前報過好幾間院校都冇消息
    但直至今日,終於暫時可以放下心頭大石
    教院終於收左我la~~~
    至於讀邊個學系,就可以再下決定(皆因我apply兩個學系)

講番長跑果邊,之前就係因呢樣野搞到我唔可以咁快決定報比賽
    但過左呢個月,我真係除左收拾心情去迎接新挑戰之外,就係可以安心想報跑邊場比賽

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 26 天

教院終於收左我la~~~   恭喜晒!!

升級   0%

開心

7月跑步總結

15/7  9.6km
    16/7  2.4km
    21/7 河畔大勇隊操練   8.8km
    23/7 NIKE LUNAR RUN OPEN trial  尖沙咀站 : 4.5km   時間:16'13"
    26/7 新蒲崗>九龍仔>樂富>黃大仙>斧山 8.1 km
    27/7 宇宙會 2.4km 測試  時間 :8'33"
    29/7 藍田德田村至翠屏(經秀茂坪)  :6.2km
    30/7 NIKE LUNAR RUN Final 5.4km         時間:21'27

總里數:90.3 km

升級   0%

開心

8月1號宇宙會操練報告

跑鞋:美記 Wave Aero 9
    項目:800m 熱身 +
            500m (4'連休) x 8set
      1'30" 1'33" 1'37" 1'37" 1'37" 1'41" 1'51" 1'34"

8月總里數 (截至 2號) : 4.8km

升級   0%

開心

8月4號河畔大勇隊操練報告

跑鞋:美記 Wave Aero 9
    項目:熱身 800m  +A組:(400m 連休3' + 800m 連休6' + 1200m 連休9') x 2 sets +    甜品2K

第一 set 400m /01:09 ( 俾kf扯快左), 800m/ 02:45,1200m/ 04:35

第二set 400m/ skip, 800m/ 02:48, 1200m/ 04:44

甜品 2K    /07:39
    今晚所跑總里數: 7.2km
    8月個人總里數(截至4號):12km

升級   0%

開心

8月跑步紀錄(截至8/8)

1/8 宇宙會操練 4.8km
    4/8 河畔大勇隊 7.2km
    8/8 蒲崗村道公園>蒲崗村道>黃大仙>樂富>九龍仔公園>BU>天馬苑>竹園>沙田坳道>慈雲山>鑽石山殯儀館   9.6km

個人總里數(截至8號):21.6km

升級   0%

開心

8月10號宇宙會操練報告

之前走左2次堂
    尋晚終於乖乖地去歸隊
    就係南朗山道衝斜路

運動場內慢jog2圈 : 800m
    由運動場上南朗山道慢jog : 1.4km
    250m x4 + 200m x5 + 150m X6
    時間方面就唔係好記得
    尋晚跑左 5.1km

個人總里數(截至11號):26.7km

升級   99.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 LL3578 於 2011-8-11 18:00 發表
    之前走左2次堂
    尋晚終於乖乖地去歸隊
    就係南朗山道衝斜路

運動場內慢jog2圈 : 800m
    由運動場上南朗山道慢jog : 1.4km
    250m x4 + 200m x5 + 150m X6
    時間方面就唔係好記得
    尋晚跑左 5.1km

個人總里數 ...

你好勤力, 加油!

升級   0%

開心

8月跑步紀錄(截至14/8)

8/8 蒲崗村道公園>蒲崗村道>黃大仙>樂富>九龍仔公園>BU>天馬苑>竹園>沙田坳道>慈雲山>鑽石山殯儀館   9.6km
    10/8 宇宙會操練 5.1km
    12/8 德田村>將軍澳墳場>藍田晨運徑  6.8km

個人總里數:33.5km

升級   0%

開心

8月15號宇宙會操練報告

今日就運動內跑10轉,每轉跑5分鐘,休1分鐘
    我係頭果6轉,每轉都係跑到3個圈
    但去到第7轉就只係跑到2個圈
    跟住第8轉skip左,淨番最尾兩轉,尾2果轉就完成到3個圈,最尾果轉就跑到3個圈 + 100 米

總共跑左26個圈 + 100 米
    今晚里數為10.5km

個人總里數(截至15號):44km

升級   0%

開心

8月跑步紀錄(截至23/8)

15/8 宇宙會操練 10.5km
    17/8 宇宙會操練 3.6km
    20/8 德田村>寶達>馬游塘>觀塘晨運徑>藍田晨運徑>衛徑第3段>將軍澳墳場>高超道>碧雲道返起跑點 11.2km
    22/8 宇宙會操練 8km
    23/8 彩虹>舊清>新清>四順>樂華>彩盈>新清>匯八坊 8.9km

個人總里數:75.7km

升級   0%

開心

8月跑步總結

15/8 宇宙會操練 10.5km
    17/8 宇宙會操練 3.6km
    20/8 德田村>寶達>馬游塘>觀塘晨運徑>藍田晨運徑>衛徑第3段>將軍澳墳場>高超道>碧雲道返起跑點 11.2km
    22/8 宇宙會操練 8km
    23/8 彩虹>舊清>新清>四順>樂華>彩盈>新清>匯八坊 8.9km
    24/8 宇宙會操練 2.4km test
    31/8 TKO約跑 5k突擊測驗  時間19'21

總里數:83.1km

升級   0%

開心

9月跑步里數記錄

2/9 德田村>秀茂坪>樂華>功樂道>物華街街市>翠屏村>麗港城>匯景花園   8.7 km
    6/9 HKIEd 晨跑 4km

升級   0%

開心

9月跑步里數總結

2/9 德田村>秀茂坪>樂華>功樂道>物華街街市>翠屏村>麗港城>匯景花園   8.7 km
    6/9 HKIEd 晨跑 4km
    8/9 HKIEd 晨跑 4km
    10/9 "鑽一哩"選拔賽 1.609km  時間:5'13"
    11/9 斜路王首關賽事 — 金山路  5km 時間:21'09"  (組別第五名)
    13/9 彩虹>新清>四順>秀茂坪>樂華>彩盈>新清>匯八坊 9.8 km
    17/9 "鑽一哩"選拔賽 1.609km  時間:5'16"
    19/9 彩虹>舊清>新清>四順>功樂道>樂華>彩盈 8.6km
    20/9 HKIEd 晨跑 4km
    22/9 HKIEd 晨跑 4km
    26/9 彩虹巴士總站>譽港灣>東頭村>九龍城>九龍仔>浸大>樂富>竹園>慈雲山>斧山運動場  9.5km
    27/9 HKIEd 晨跑 4km
    29/9 彩虹巴士總站(經觀塘道往藍田) 5km
    總里數:69.8 km

升級   0%

開心

10月跑步里數(截至3/10) + 國慶長跑賽後既小小感想

1/10 國慶長跑  10km  時間38'18"
    3/10 彩虹巴士總站至藍田(經樂華>功樂道>秀茂坪>碧雲道 8.4km

好la~~~ 其實自從國慶長跑賽後,除左講成績之後,我都冇乜點講過野,趁我今日有少少空檔,就分享下我而家呢一刻既心情先~~
    其實我能夠跑到今時今日咁既成績,唔知係咪上天俾我既"補償"呢?
    我以前真係冇咩勇氣夠擔係其他人面前講,我係"破碎家庭"出生既,因為我一講出黎真係好驚會俾人排擠、取笑,但隨著年紀長大都不得要向呢個現實低頭,因為而家香港地有好多細路都係好似我咁既環境長大既,只係差在當事人可唔可以放低呢個"心結"
    我既長跑路係比起其他人經歷既高低起伏其實仲要多,因為我讀中學同asso 對於長跑既運動員真係冇咩support,我當時真係乜都靠自己咁濟,但自從參加"宇宙會超新星賽"後,我有幸能夠同"宇宙會"既人跟操左一個月。而家我係教院開始緊我既大學生活,因為上課時間同宇宙會原先既操練時間表夾唔到,我又要繼續靠番自己,幸好教院體育學系果邊係九月學期初係會搞晨跑既,所以我又有機會展露我係長跑上既優勢,後來學校果邊既越野長跑隊隊長仲曾經誠意邀請我入院隊。
    前日果場既成績亦都證明一樣野,我其實唔一定要專注跑高低起伏比較多既路段先適合,而家跑平路都唔一定會輸蝕比人,所以我係未來既賽程規劃可以更加靈活,係沙田、大埔區舉行既長跑比賽分分鐘可以同人"爭一日長短"。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 98# 的帖子

好, 小伙子. 加油 !!

英雄莫問出處, 有誰可小看你呢?!  

對你的成績, 本叔叔真是跌了眼鏡, 只希望給你一句.

"希望你能立點志向吧 !! 你不應/應不只與 沙田, 大埔區爭長短的地步的. "

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

回復 98# 的帖子

Sam 仔,thanks for your sharing!
    要人睇得起你,要先睇得起自己!即使別人睇不起你,也不等如你比不起人!
    世界上每個人都是獨特的
    以你這般年紀,長跑的路真係有排你跑,努力!一齊加油!

升級   0%

開心

10月跑步總結

1/10 國慶長跑  10km  時間:38'18"
    3/10 彩虹巴士總站至藍田(經樂華>功樂道>秀茂坪>碧雲道) 8.4km
    4/10 HKIEd 晨跑 4km
    5/10 斜路王次關— 畢架出 6km
    6/10 HKIEd 晨跑 4km
    10/10 蒲崗村道公園緩跑徑 10圈  6.6km
    12/10 HKIEd 周年越野跑 4km
    14/10德田村至匯景花園(經興田、秀茂坪、樂華、功樂道、翠屏村、鯉魚門道) 9.2km
    17/10 教院>大尾篤>新娘潭巴士總站>山寮路 16km
    19/10 教院至三門仔來回 6.7km
    21/10 荃灣公園至深井來回 13km
    23/10 護多樂產品秋季長跑  10km      時間 :38'09"
    26/10 教院至元洲仔來回 7.8km
    28/10 柏架山道  11.8km
    30/10 扶輪10km
    總里數:127.2 km