香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

女初跑者買鞋想問意見,唔該幫幫忙!

升級   0%

該用戶從未簽到

剛開始想跑步,但唔知買咩跑鞋先啱自己,
我睇到網上很多都介紹mizuno跑鞋既牌子好,
我都想買對試吓,希望大家可以比d意見我,應該買邊對會比較適合我.
- 我係130磅,身高166cm,沒有扁平足.女裝款$500以下.
謝謝大家幫忙!!

+1 0
上一篇︰祝 Kc @ ruby 4月16日生日快樂下一篇︰元朗新人報到!各位大家好呀.......

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我會推介 mizuno rider 13

不過要五百多dd, 見過有 $500樓下, 不過要周圍搵喇

升級   84.4%

該用戶從未簽到

啱啱跑, 其實未必feel到咩鞋啱自己

反而要留意的係,因為初初跑, 肌肉未訓練得夠强, 以致跑姿可能唔夠穏定, 而令受傷機會增加 ,所以要搵d保護性較强、口碑較好的鞋

Mizuno 同Tiger都係兩大好的跑鞋牌子

Tiger都有d$500樓下的鞋, 可以比較下

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

同樣建議美記,Rider13
    $47x - 54x都見過....

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2010-4-16 13:29 發表

反而要留意的係,因為初初跑, 肌肉未訓練得夠强, 以致跑姿可能唔夠穏定, 而令受傷機會增加 ,所以要搵d保護性較强、口碑較好的鞋

Mizuno ... Mizuno 同Tiger都係兩大好的跑鞋牌子

Tiger都有d$500樓下的鞋, 可以比較下

5佰蚊樓下既 Tiger 好廢下……

如果 budget 唔多都係揀 Mizuno 好 D

升級   68.8%

該用戶從未簽到

我係公,172cm高著jp26.5/27size
    我估jp25/25.5都可能ok
    有時間可以去太子冬京搵下有冇斷碼鞋,因為我見親都係以上size
    西洋菜南街,從油站行幾架巴士位就到

升級   15.79%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2010-4-17 22:45 發表
    我係公,172cm高著jp26.5/27size
    我估jp25/25.5都可能ok
    有時間可以去太子冬京搵下有冇斷碼鞋,因為我見親都係以上size
    西洋菜南街,從油站行幾架巴士位就到

ching我想問問個度有無super wide rider 13??
    同埋個度有無折?
    唔該曬

升級   95.79%

該用戶從未簽到

美記係TST既SOGO有專櫃架,可以去買,有八折
    我剛4月初買了CREATION 11,不過我無扁平足,但個橋位後少少有D頂,
    你要去試下先囉
    我下次都會買RIDER 13,都係各CHING推介比我的,因為我好重架,CREATION就御D力會好D囉,不過佢較RIDER重50g左右架.

升級   12%

鬱悶
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 kenkenking 於 2010-4-18 16:47 發表

ching我想問問個度有無super wide rider 13??
    同埋個度有無折?
    唔該曬

上星期五係太子東X 見到 有 wide (not super wide)
    即刻買左
    因為行左幾個禮拜波鞋街都搵唔到wide

升級   15.79%

該用戶從未簽到

原帖由 gripen 於 2010-4-19 22:05 發表

上星期五係太子東X 見到 有 wide (not super wide)
    即刻買左
    因為行左幾個禮拜波鞋街都搵唔到wide

唔該ching
    我想問wide係咪都係鞋頭闊D??

升級   0%

該用戶從未簽到

好多謝大家比既意見,我住元朗區,睇過 mizuno rider 13 ,
    好多間都冇貨同繼碼 ,亦見到有d$3xx既mizuno跑鞋,
    但係又唔知邊類適合初步者,問店員都比唔到咩意見,
    個sales居然只係答我話(對對都係差不多,冇乜分別.)
    攪到我對d sales冇信心,怕買錯鞋,如果買唔到mizuno rider 13,
    請問我還有否其他選擇係啱我初跑者用.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lcn121 於 2010-4-20 05:10 發表
    好多謝大家比既意見,我住元朗區,睇過 mizuno rider 13 ,
    好多間都冇貨同繼碼 ,亦見到有d$3xx既mizuno跑鞋,
    但係又唔知邊類適合初步者,問店員都比唔到咩意見,
    個sales居然只係答我話(對對都係差不多,冇乜分別.) ...

Please see the product list of Mizuno shoes.
    http://mizunorunning.jp/gear/shoes.html

You can choose the shoes based on your requirement.

升級   0%

該用戶從未簽到

我今日終於買咗mizuno rider 13,
    不過紅色巳經冇貨,我買咗藍色.

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 lcn121 於 2010-4-22 00:17 發表

歡迎加入 rider 行列
    我有對 super wide 版!!!  

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 ginnywong 於 2010-4-16 13:29 發表

Mizuno ...

我見過元朗賣350

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

Mizuno ...

我見過元朗賣350

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lcn121 於 2010-4-22 00:17 發表

呢隻色好靚, 可惜係女裝. 否則小弟一定入貨

可以報告下跑成點? 小弟都想買對美記r13

升級   0%

該用戶從未簽到

deleted

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-5-15 13:31 發表

歡迎加入 rider 行列
    我有對 super wide 版!!!  " />" />

我之前想買rider系列, 嫌貴. 到決定買又冇晒藍色. 希望佢快d出新色. 不過其實對鞋都出左半年以上, 我諗14都仲有半年度出

升級   45.6%

該用戶從未簽到

C-tse, you can try Adidas Adizero series.