香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Shimano Tiagra 用 SRAM PG970/Shimano Ultegra Cassette 9sp

升級   21.55%

該用戶從未簽到

Shimano Tiagra 用 SRAM PG970/Shimano Ultegra Cassette 9sp 好呢?
crc 兩個都$50/$52 美金 左右. 想入去團購.
+1 0
上一篇︰元朗新人報到!各位大家好呀.......下一篇︰2010.04.22 網友約跑 > 港島快活四圍滕 <6>

升級   79.33%

該用戶從未簽到

我會考慮Ultegra or 105

升級   92.85%

該用戶從未簽到

I would save the $$ and just get the 105.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

上次買racing3比公牛 掍左. 原先係racing+105 9飛, 點知返到屋企影相時 HG50原來係tiagra 9飛, 因為趕玩itu, 所要只要求佢補diff 比我.
okay 啦, 我一向踩平路用 53拖14
用pg950時係冇物聲, 用 hg50時就好多聲.

升級   79.33%

該用戶從未簽到

睇緊架argon18-114,一體式籠頭。考慮緊明年用她來挑戰半鐵

升級   21.55%

該用戶從未簽到

http://www.argon18bike.com/main. ... C=13&item=E-114
正...原來你又搵緊 TT bike.
我都有考慮過Giant 都係一體式籠頭

升級   44.74%

該用戶從未簽到

師兄你部車本身咩config?
如果都係9速系統,又有打算遲D換車或者升級做十速既話
我建議考慮返105九速,另外間唔中有人放D陳年全新九速dura ace
價錢算公道,又慳返D錢第時換車/升級用
答返個問題先,兩隻我會選擇ultegra
始終同牌子個感覺好D

升級   21.55%

該用戶從未簽到

買左2nd hand 970 未裝
好奇怪, shimano hg50 11-25好嘈(點較都係), pg950 好靜(成車係用 tiagra+pg950 12-26)
所以今次買左個pg970 12-26 2手.
groupset 吾會換 咖啦, 9飛夠切啦, 踩熟哂先啦. 夠玩itu啦. 換左就好浪費.
下年會上 tt, 到時用rival + 個好既crankset + 好既輪組 就夠玩大長途.
我都係鐘意享受大長途, 所以玩馬拉松同跑山. 703 同ironman 先係我目標.
多謝你d意見