香港長跑網  - 長跑長友

樓主: admin

歡迎各跑友創作自已的金句感受!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ahchung 於 2008-3-10 17:17 發表
長跑磨煉毅力, 毅力鍛煉佳績

Thank . 加5分。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 longing 於 2008-3-11 23:31 發表
不懼路直路彎,不怕風急路遠;沿途有您同行,跑出無限可能!

互勉之!

PS.新人一個,請賜教!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2008-3-12 09:07 發表
樓上咁多佳句,點解未見ching加分?nm" />

小弟也來湊湊熱鬧, 拙作如下:

「長跑網上繫同好,不怕孤單與路長。」hjgh" />k" />

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 neotsui 於 2008-3-25 01:00 發表
克服面前困難、跑到見不到終點係我嘅選擇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2008-3-27 22:46 發表
Running is part of my life !
Never give up ! Never Stop !
Keep Running until the end !

升級   60%

該用戶從未簽到

寒風冷雨催人行
雄心壯志下決心
不怕滴汗風雨打
人人都可做冠軍

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

快慢隨意, 長跑長有。

升級   54.9%

該用戶從未簽到

為自己而跑,為健康而跑,輕鬆跑到九十九

升級   76.67%

該用戶從未簽到

長跑中你最强大的對手的名字叫 "自己"

升級   76.67%

該用戶從未簽到

補充#71
    上面金句有D嚴肅,加一個笑話,唔知可唔可以當係金句呢?
    題:   葉伯與梁伯的第一次
    葉伯與梁伯在榕樹頭下細說當年,
    葉伯問梁伯:   "有咩嘢事係你一生中最難忘嘅呢?"
    梁伯不假思索:  "梗係我嘅第一次經驗啦,需然只係短短嗰幾分鐘。"
    梁伯接着回問葉伯:  "感你呢?"
    葉伯沉思一會,慢吞吞及自豪地說:  "我一生中最難忘嘅經歴,亦都係我嘅第一次,簡直刻骨銘 心、歷歴在目... 不過我堅持了四個小時オ完成,事後,我老婆對我讚不絕ロ,那是我第一次...."
    話音未落,梁伯騖訝地打斷說: "你真係好勁勁!! "
    葉伯謙虛地說: "都唔係好勁啫,好多人第一次跑完全馬,都唔駛四個鐘頭.."  

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2008-4-11 13:29 發表
    補充#71
    梁伯不假思索:  " ...

我既第一次要四個半鐘,即係耐過葉伯。

升級   0%

該用戶從未簽到

我既第一次 , 唉...唔好講啦....惰馬受傷....

原帖由 靜水 於 11-4-2008 13:29 發表
    補充#71
    梁伯不假思索:  " ...

升級   76.67%

該用戶從未簽到

每個長跑愛好者嘅第一次跑畢全馬都會好深刻,葉伯的感受只有試過的人才有身同感受。梁伯嗰D的第一次可以"糊里糊途"就搞掂,叶伯嗰D第一次點都唔會"糊里糊塗"完成。
    我嘅第一次搞咗4小時13分,是今年渣打全馬,事後我老婆真係好欣賞我,哈哈!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-4-12 07:21 發表
    我既第一次hjkhbnmj" /> , 唉...唔好講啦....惰馬受傷....

我反而想聽下你的第一次的過程,雖然第一次惰馬,但到今天有很好的成績,你的故事一定俾到各網友一個反思的機會。

介唔介意開個Post分享下。

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

跑步就像夢想 - 一旦確定了就永不分離

升級   0%

該用戶從未簽到

Quoted from Runner's World. This is not only for long run, but also for all sport

"RECORD ARE MADE TO BE BROKEN"

升級   100%

該用戶從未簽到