香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 三水豆腐

5月9日賽後合照

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

各位三鐵師兄...
借問聲5月9日船灣淡水湖....
其實成個賽事條線是點走..有冇地圖看看呢...
謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

Parco 爸
80 % 美津濃 半馬路線一樣,
Swim 就係玩風帆對出
Bike 响士多再踩上鸟交騰來回漁濃中心
Run 10km(可能得 9.Xk左右), 跑霸來四 4 次,
俾住張上年既你睇住先, 今年未出住, 應該一樣

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 loudspeaker 於 2010-4-24 10:36 發表

唔該晒  Thanks!

如有時間...我會踩架小摺來影相...會唔會俾人笑嫁...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-4-24 10:44 發表
[quote]原帖由 loudspeaker 於 2010-4-24 10:36 發表

登錄/註冊後可看大圖

咁要執 0 仔 d, 我着長跑網衫出賽
小摺呢幾年好 hit 下, 我上次見有位 ching 攞泥比賽,
速度幾快下, 踩乜車都好, 記得戴頭盔 , 唔係實比人 "笑"

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-4-24 10:44 發表

登錄/註冊後可看大圖

parco爸 認唔認到我呀? 我0個日唔著網衫呀
我要成九點先開始, 最短0個個距離, 唔好咁早走住呀, 等埋我

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 loudspeaker 於 2010-4-24 10:58 發表

我有個雞野頭龜呀..不過我仲未面對到佢...戴住好似好誇張天...要好好同佢溝通下先得...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-4-24 11:45 發表

parco爸 認唔認到我呀? 我0個日唔著網衫呀
我要成九點先開始, 最短0個個距離, 唔好咁早走住呀, 等埋我

傑哥仔...
之前個日要操山...我就是怕起唔到身來不到...你9點幾..我咪可訓晏D囉...

升級   66.67%

該用戶從未簽到

I enrolled relay and fun distant.  
Pls wait for me !!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

今年又係 wave 1, 開 0610
好早呀 !

升級   49.45%

該用戶從未簽到

邊度睇到自己係WAVE1 定WAVE2呀?  同埋想問下單車而會唔會响汀角路條大斜路度來回幾次架? 我驚我上斜要落地推車喎. 果條路真係好斜.

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-4-27 14:00 發表
邊度睇到自己係WAVE1 定WAVE2呀?  同埋想問下單車而會唔會响汀角路條大斜路度來回幾次架? 我驚我上斜要落地推車喎. 果條路真係好斜.

http://www.triathlon.com.hk/showroom/model/T0103/templateCustomWebPage.do?webId=1209221452326&editCurrentLanguage=1210007475248&customWebPageId=1269942335968000684

比賽時間表可以睇到自己係wave1定2

升級   17.15%

該用戶從未簽到

我wave2..7:10先開始

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-4-27 14:00 發表

去到漁農處為 turning point x 4, 大斜係经過一次,
kopo hing, 可能要分開車入去 , 的士唔知放唔到 2 部車, 拆前後轆 (我驚括花你部新車),
上年 $90.00 去到大尾督, 現在短+長-, 可能不用 < $90.00
到時再約

升級   95.6%

該用戶從未簽到

有個問題請教各位

上年ITU 我去影相時見到起步時要係水度等好耐先開始有得游

因為小弟踩水奇差, 要踩水踩幾分鐘仲慘過叫我游,
今次BOC 係咪都係要落水等好耐先起步架?

同埋, 係咪所有比賽都係要踩水踩好鬼耐先開始架??

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-4-27 14:20 發表

去到漁農處為 turning point x 4, 大斜係经過一次,
kopo hing, 可能要分開車入去 , 的士唔知放唔到 2 部車, 拆前後轆 (我驚括花你部新車),
上年 $90.00 去到大尾督, 現在短+長-, 可能不用 < $90.00
到 ...

拆前後轆一定得.
你兩個坐前面, 拆是旦一個轆, 一部放後座地下, 一部企係尾廂. 兩樣我都試過. 拆後轆會多好多位. 可能兩部企係尾廂都得.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-4-28 09:51 發表
有個問題請教各位

上年ITU 我去影相時見到起步時要係水度等好耐先開始有得游

因為小弟踩水奇差, 要踩水踩幾分鐘仲慘過叫我游,
今次BOC 係咪都係要落水等好耐先起步架?

同埋, 係咪所有比賽都 ...

呢場應該可以唔使踩, 只要你唔介意企後少少, 係碼頭落船位都OK
實際情況就到時先知

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-4-28 10:43 發表

拆前後轆一定得.
你兩個坐前面, 拆是旦一個轆, 一部放後座地下, 一部企係尾廂. 兩樣我都試過. 拆後轆會多好多位. 可能兩部企係尾廂都得.

是呀, 車輪可以放在席位上,車架放尾箱,

升級   79.33%

該用戶從未簽到

係唔係完賽後在轉項區集合拍照?
請大家預估一下完賽時間方便等。
1)Frankie Leung, 35-39age group: 2009白架紅字cannonda
2)傑, 30-34age group: Giant SCR 藍色車, 大埔跑步踩車游水
3)George, M45; Orbea 藍色 ONIX > 9:15
4)  Loudspeaker 40-44 age group, Giant TRC 3, 灰色 (今次當一課 training)
5)Rico 25-29 age group Giant SCR 2 藍色車 (應該同傑ching同款)
6)  Jeff 30-39 ago Group Merida 905 白色 第一次玩中銀
7) Jason M35, Scott Addict R2 (Spiderman color scheme)
8) BMC   M35,Cervelo R3 白色
9) Kopo1128 40-44 age gp., Scott CR1 (黃黑白), (希望唔抽筋完成賽事!!)

升級   100%

該用戶從未簽到

問下各位:
我想踩車過來睇你地比賽,當日會唔會封路?
還是特別安排?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

入大尾篤條單車徑唔會封, 比賽該係封上山0個段新娘潭路