香港長跑網  - 長跑長友

有o野問~~其實男人可唔可以著女裝跑鞋?

升級   100%

該用戶從未簽到

我本人137磅,5'6"高,正常足弓,腳細著25.5鞋,因為Rider13我反而鍾意女裝版隻色,其實男人可唔可以著女裝跑鞋?
rider 13.jpg

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

小弟剛過去的渣打全馬見過有位男跑友,著對粉紅色asics tarther,果對鞋女裝來計十分靚。。。。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

男女裝跑鞋主要分別在於前掌闊度, 男裝會較闊
    其實試穿後覺得舒服就無問題, 我宜家著緊果對Newton都係女裝

升級   0%

該用戶從未簽到

Some running shoes have gender-based design and R13 is one of them.
    http://mizunorunning.jp/gear/special/rider13/index.html

So I think it may not be a good idea to wear female R13.

升級   100%

該用戶從未簽到

唔該晒幾位師兄先,如果真係去買,男女裝都試o下,睇下有無問題先。

升級   0%

該用戶從未簽到

E對型到爆

登錄/註冊後可看大圖
    [/img]

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-4-23 08:52 發表
    男女裝跑鞋主要分別在於前掌闊度, 男裝會較闊
    其實試穿後覺得舒服就無問題, 我宜家著緊果對Newton都係女裝

同意, 我著m記 一般都係著女裝因鞋頭比較fit

升級   5.3%

該用戶從未簽到

其實洗咩問ar,只要有著就實得啦!係唔著先要問嫁姐!
    況且,你地著咩都咁靚嫁啦

升級   100%

該用戶從未簽到

今日去開荃灣見到rider 13 賣$499,我覺得算係最低價,出邊原價$630,最多都是8折$504,所以雖然無女裝我鍾意隻顏色,我都買左男裝黃色。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

正呀! 我都睇中左女裝鞋D 色好耐, 一直唔敢買女裝鞋, 依家咁聽法, 似乎都得WO,
    我隻腳都好窄下, 唔算寬, 下次去試下鞋先!!

PS: 希望試完唔買唔好好似上次咁俾人串我運吉........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-5-4 00:17 發表
    正呀! 我都睇中左女裝鞋D 色好耐, 一直唔敢買女裝鞋, 依家咁聽法, 似乎都得WO,
    我隻腳都好窄下, 唔算寬, 下次去試下鞋先!!

PS: 希望試完唔買唔好好似上次咁俾人串我運吉........

淺藍色好正rider 13女裝