香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 非比
打印 上一主題 下一主題

蝸牛在跑道上

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 非比 於 2010-5-22 02:18 發表
    第一次出外跑比賽, 6天行程於5.18結束, 於青島回港後肚屙左3日

5.15黃河口半馬比賽簡報:

頭3K跑14', 太快了, 第4K開始意識到要減速,
    腳仔唔聽話, 第5K開始已經要捱返去幸 ...

恭喜! 第一次跑出香港, 天氣咁熱都跑得咁快.
    好彩跑完返港才水土不服........
    上次我去海南島, 第三天開始肚瀉直至回港,......救命!
    明晚歸隊??

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

靚比肚仔好番D未呀....好彩我無去~~

升級   65.55%

該用戶從未簽到

多謝各位問候, 18號返黎開始肚屙......24號終於都無事啦
    好幾個人返黎都奶晒野......

---------------------------------------------------------------------------------------
    10.5.23(Sun)

M001 ~ M020 完成時間: 76'
    對腳好累, 以為係未warm up......

M021 ~ ???
    真係唔上斜唔知身體差, 一口氣上左一段仔之後, 體能突然急速下降, 腳仔軟軟, 頂唔順要停低休息, 最後慢行到海灣茶座食豆腐花飲可樂, 由第2段撤退閃人.

麥徑1&2段完成時間: 5:02

----------------------------------------------------------------------------------------
    10.5.24(Mon)

身體回覆正常, 苦山慢跑10.5K @59'

升級   0%

該用戶從未簽到

完來你都有事,個d蜆同扇貝都真係勁,等我仲以為係18號晚泰山既水煮魚添,因為佢地話唔夠熟,而我就食左好多,當晚開始個肚頂住頂住,都未試過頂o甘多日
    家下無事就好啦,另外timmy 佢地呢?

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-5-25 12:05 發表
    完來你都有事,個d蜆同扇貝都真係勁,等我仲以為係18號晚泰山既水煮魚添,因為佢地話唔夠熟,而我就食左好多,當晚開始個肚頂住頂住,都未試過頂o甘多日
    家下無事就好啦,另外timmy 佢地呢?

B團一行6人, 哈利去機場個朝又屙又嘔, timmy同小強同有屙, 我就屙左最耐, 得紅人kf無事, eric星期日去左江門跑半馬, 我諗佢都無事......

我地個日朝早去機場前食左些街邊豆漿&油炸鬼, 仲以為係個朝d早餐唔乾淨, 可能係些海鮮問題

以後返大陸食野真係要小心些

升級   0%

該用戶從未簽到

以後自己帶出前一丁上去好過。

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-5-25 12:13 發表
    以後自己帶出前一丁上去好過。

食power gel ......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-5-25 12:16 發表

食power gel ......

你操山操到呀,玩毅行仲食唔夠咩!我個friend 玩一次毅行,食20包。

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-5-25 12:20 發表

你操山操到呀,玩毅行仲食唔夠咩!我個friend 玩一次毅行,食20包。

個日操山未去到M022己經瓜左柴 ....腳軟軟邊度都唔使去, 去到茶座休息左半個鐘>"<
    我食唔慣gel, 所以甚少食.......見過有人跑SCM HM食6包gel

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-5-25 12:20 發表

講緊果位日本毅行亞軍?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-5-25 12:28 發表

個日操山未去到M022己經瓜左柴 ....腳軟軟邊度都唔使去, 去到茶座休息左半個鐘>"<
    我食唔慣gel, 所以甚少食.......見過有人跑SCM HM食6包gel

個個人唔同...有D人食GEL冇料到...有D人就好有效...我是後者...全馬食左4包..毅行都有食...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2010-5-25 17:40 發表
    我係前者呀,食左GEL都無反應!全馬食左兩包掉左兩包,我SIDE米飯。

下次要掉通知聲啦....我買GEL都買到就來破產...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   65.55%

該用戶從未簽到

渣馬食左一包, 無咩料到, 之後仲嘔水tim, 最後全程飲iso-tone, 抵晒! gel都省返

升級   59.05%

該用戶從未簽到

恭喜非比開bolg大吉
    會唔會太遲ar

升級   0%

該用戶從未簽到

唔記得左恭喜非比在黃河口半馬比賽做出好成績..
    以後在內地食野真係要小心d呀~~
    我都好少食gel,哈哈..
    或許食了之後心理上會感到好些吧~~
    繼續努力操山~~~

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2010-5-25 23:58 發表
    恭喜非比開bolg大吉
    會唔會太遲ar

遲到罰你星期六請我飲水特

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-5-26 00:02 發表
    唔記得左恭喜非比在黃河口半馬比賽做出好成績..
    以後在內地食野真係要小心d呀~~
    我都好少食gel,哈哈..
    或許食了之後心理上會感到好些吧~~
    繼續努力操山~~~

多謝曲奇, 我會繼續努力!
    其實今次係大陸都無食些奇怪野, 鋪頭表面睇ok乾淨, 但就奶晒野
    遲些想上鳯皇山睇日出, 有無興趣!?

升級   65.55%

該用戶從未簽到

吃喝玩樂...跑兼屙完, 重新開始操練了~~

10.5.24 ~ 10.5.30

10.5.24(Mon)

身體回覆正常, 苦山慢跑第8線 x 23
    Total: 58'51" ~10.5k  ~5'36/k

10.5.26(Wed)

早晨晨運慢跑5k  27'35" ~5'31"/k

是夜TKO約跑O King Road ~9.3K
    warm up 1k
    按錯錶, 只record了8.7k時間: 49'25" ~5'40"/km
    *澳景路@10'09"*

是周練跑24.8k