香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

5月9日三鐵比賽操練last call

關閉 [複製鏈接]

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今日多得各位鼓勵同幫忙, 卒之都算克服游海呢個問題。

陪我游個位師兄我唔記得叫咩名?
特別多謝你!!

依家5月9日有信心可完成喇!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

多謝上天比左個咁好既天氣我地預習
我地今日地游左300M, 踩20km(部份人10km), 跑4.5km, 完成後感覺良好

驚見Rockie師兄表現神勇, 介低唔少"後生仔"!

升級   66.67%

該用戶從未簽到

名謝以下各人
Jason 安排活動
Ginny + Flank 睇車
當然吾少得谷chings ctses 參加
睇下張相就知幾  正

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-5-1 22:21 發表 Rockie ching 以你第一次玩加上你果個組別, 3:20已算不錯, 祝你成功!
其實你有勇氣參加全奧已令人敬佩, 到時好好享受個比賽啦!

參加全奧係因為貪心! 既然兩項賽事都係 $130,
所以揀個長啲, 抵玩啲!

唔該 ginny ctse ge 靚相!!

今日唔該晒 jason ching ge 安排同指點, 受用不少!
重有唔該晒 ginny ctse 同 frankie ching 幫手睇車, 今日真係晒到暈!

今日差唔多有12位 ching/ctse 嚟練車,
加埋 sonic, engeretic 都嚟埋練, 好似重有個游泳比賽,
今日大尾篤真係好熱鬧, 好好玩!

自己時間:
游水: 13:xx
單車: 47:xx
跑步: 20:xx
合計: 1:21:xx

單車好似無想像中咁多長斜(初初以為要踩入鹿頸!!)
完成時間應該可以 3:15!!

今日由屋企踩去大尾篤(+一程火車)來回+練習一共踩咗75k
雖然分開時間踩, 但都好攰, 最尾果5k 上斜都要推車!!
聽講大家平時練車閒閒地都 100k, 都應該要2、3個鐘,
中間駛唔駛休息吓、食吓野咁呢??

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我就兩次60-80k 左右, 每次2-3個鐘, 有一課interval 有一課均速課.係街見前面有單車就追.
我都係新手左9個月.

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-5-2 14:17 發表
多謝上天比左個咁好既天氣我地預習
我地今日地游左300M, 踩20km(部份人10km), 跑4.5km, 完成後感覺良好

驚見Rockie師兄表現神勇, 介低唔少"後生仔"!

有幾個新朋友都未玩過三鐵, 以我有限既知識作少少 ...

wo..昨日天氣又好,
重咁難得可以咁大班人一齊練, 一定好開心啦!!

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-5-2 12:07 發表
今日多得各位鼓勵同幫忙, 卒之都算克服游海呢個問題。

陪我游個位師兄我唔記得叫咩名?
特別多謝你!!

依家5月9日有信心可完成喇!

陪你游果個係SUNNY

升級   97.33%

該用戶從未簽到

多謝各位師兄師姐.
特別多謝JASON的安排+靚靚鞋帶
好開心完成琴日的賽事綵排.
玩完真係覺得好辛苦,好累,
一開始同中途都好想放棄." />" />" />" />
多謝各位鼓勵.
今日起身仲未累完,周身都痛.真係好唔掂.希望下星期大家都可以順利完成,
開開心心
拎到好成績.

仲有祝未病好既師兄快快康復.. 星期日見啦~~

升級   15.26%

該用戶從未簽到

希望下星期自己有pb啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-5-2 21:37 發表

參加全奧係因為貪心! 既然兩項賽事都係 $130,
所以揀個長啲, 抵玩啲!
hgjD115" />" />hj

唔該 ginny ctse ge 靚相!!

今日唔該晒 jason ching ge 安排同指點, 受用不少!
重有唔該晒  ...

rockic hing,
快 d 入會啦, 又有拆, 玩幾場都响樹

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-4 14:05 發表

rockic hing,
快 d 入會啦, 又有拆, 玩幾場都响樹

入左會平好多, 唔入會好蝕呀!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-4 14:05 發表 rockic hing, 快 d 入會啦, 又有拆, 玩幾場都响樹

一早已經响舊年趁有優惠入咗會啦!

$130 好似係會員價噃!
所以今次都嚟玩, 仲要玩長啲!

今日都走咗去福華街睇下有無單車袋..
原來有三檔咁多, (都係賣行李、袋...)
第一檔賣 $130, 一個轆袋、一個車架袋
第二檔只係賣細單車袋, 唔啱, 無問價
第三檔有三個尺碼: 30" ($60), 36" ($65), 42" ($70)
但只係得一個袋, 裝晒所有野!

結果都係幫趁第一檔... 雖然用料單薄, 但好在夠輕夠細!
謝謝 eddie ching 好介紹!