香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 呀招
打印 上一主題 下一主題

呀招~~"光影訓練"..

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-6-16 19:44 發表
    睇黎呀招搵到個好拍擋喎" />" />

" />" /> p5c27

要練多D先跟到佢
    烏拉兄, 你今個星期6跑唔跑??

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-6-16 23:51 發表
    星期六未出跑邊度喎
    你會過黎嗎? 你想跑咩?

o..岩岩報左星期6同佢地"行"山..
    不過下星期3, 我考完試, 我諗我應該會來TKO跟下你地

升級   20.85%

開心

大家齊齊加油,希望目標放起更遠,而唔係放起大家身上

升級   70.4%

該用戶從未簽到

大家一齊加油啦, 我都好耐未去過TKO跑

升級   70.4%

該用戶從未簽到

係Lor..P5C27兄, TKO真係好好玩
    但佢仲住得遠過我

升級   70.4%

該用戶從未簽到

19/6
    今日行麥徑1, 2段..
    上開始, 慢慢jog還可以,
    之後..上西灣山, 惡夢開始啦,.
    首先係自己既能力不足, 我一定會操多D
    之後係太晒同熱..上山果時好似就快蒸熟左咁 有"招"食..
    以爬都快過我行既speed慢慢un上山.. 之後就去左西灣小休..
    之後其實都係同前面差唔多..都係上山好慢同冇力, 以致落山都冇力..
    之後去到北潭凹, 成身好痛, 應該係晒左成日既後果
    下次真係要做好防曬..><而家我全身都好紅好痛
    今日24KM, 大約5個HR多D..好慢

大家如果操山, 要小心好熱既天氣..同埋真係要防曬呀..

6月訓練記錄:
    5/6 11.4KM (傷後第一跑, 慢左好多 )
    8/6 10KM (PB )
    11/6 約10KM
    15/6 6KM
    19/6 24KM(山, 熱+晒)

6月總跑: 37.4KM, 山: 24KM

升級   20.85%

開心

好似好正,,

升級   100%

該用戶從未簽到

琴日係我跑步同操山咁耐以來天氣最攞命既一次, 冇事返得到北潭凹都算好彩, 我由北潭凹(M048)去到M033搵到亮哥佢哋, 然後一齊跑返北潭凹, 大約15K都跑到死咁滯, 你跑晒24K又要上西灣山仲攞命, 好嘢!

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-6-20 12:57 發表

睇黎真係好辛苦
    我睇左d相. 你頭段ok架. 都跟到佢地好貼下.
    係後尾段. 見你又叉腰. 個樣謝晒. 真係超辛苦咁.
    不過琴日真係好晒. 我地係TKO都跑到死. 個太陽辣肉架.
    琴日Louis都跑死左. 個樣同你係一樣的.
    識左 ...

頭段跑平路, 梗係冇問題啦
    但之後上山.. 差少少爆左

Louis兄冇事ma??
    原帖由 P5C27 於 2010-6-20 13:35 發表
    好似好正,,

得閒一齊操下山啦

原帖由 大雄2009 於 2010-6-20 16:11 發表
    琴日係我跑步同操山咁耐以來天氣最攞命既一次, 冇事返得到北潭凹都算好彩, 我由北潭凹(M048)去到M033搵到亮哥佢哋, 然後一齊跑返北潭凹, 大約15K都跑到死咁滯, 你跑晒24K又要上西灣山仲攞命, 好&# ...

我差D死係山頭下次都係唔好係咁好天氣時行山

升級   20.85%

開心

24K
    驚驚,唸起就驚,仲要有山

我最長都係跑過半馬

升級   0%

該用戶從未簽到

呀招,對不起,我們跑跑下走左去游水,這是我們幾個隊友既遺憾,每次見到咁靚既海灘都無得停下來浸一浸;前幾日毅行抽籤揭盅,知道我們今年可能無機會玩毅行,唔洗再追時間,所以昨日見到這麼美麗既海灘,我們再也按捺不住,除鞋跳下海裡暢泳。
    在北潭坳終點,我的support隊友kf話你好得喎! 到你夠年齡,一定可以18個鐘完成毅行的,加油啊!

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-6-20 21:41 發表
    呀招,對不起,我們跑跑下走左去游水,這是我們幾個隊友既遺憾,每次見到咁靚既海灘都無得停下來浸一浸;前幾日毅行抽籤揭盅,知道我們今年可能無機會玩毅行,唔洗再追時間,所以昨日見到這麼美麗既海灘,我們再也按 ...

亮哥, 唔先sorry呀  其實可以跟住你地行山, 我已經好開心  
    俾係我, 攞住部相機都會周圍咁影  

KF兄, 見到我果時, 我應該死下死下咁行緊上斜 , 毅行真係要操多幾年先玩得

升級   20.85%

開心

毅行,里數要好高

升級   70.4%

該用戶從未簽到

23/6
    今次係我第一次跑澳景路..
    開始之前一齊做熱身啦 但我D動作做到好硬 好似身體唔協調咁..
    跑跑下開始上山, 我既speed 慢左好多啦..之後番到運動場, 個狀況都OK既..
    咁諗住食多次澳景, 點知就死左火啦 一開始, 跑平路已經冇咩力
    之後上澳景, 以extremely slow speed上山..未試過跑斜路可以咁慢
    再慢慢un番落油塘收工..再慢jog到觀塘搭車回家..

6月訓練記錄:
    11/6 約10KM
    15/6 6KM
    23/6 約16KM (O King)

6月總跑: 53.4KM, 山: 24KM

升級   70.4%

該用戶從未簽到

26/6
    今次跑上馬鞍山村同海濱..
    一開始係有氣有力果時上馬鞍山村, 都上到我死下死下
    條斜路又斜又長..
    之後就落雨..好在已經落晒雨, 如果唔係落山就好急險
    但就愈落愈大, 之後全身濕透..冇攞衫換既我好狼狽

6月訓練記錄:
    11/6 約10KM
    15/6 6KM
    23/6 約16KM (O King)
    26/6 約10KM (大雨)

6月總跑: 63.4KM, 山: 24KM

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 呀招 於 2010-6-27 12:28 發表
    26/6
    今次跑上馬鞍山村同海濱..
    一開始係有氣有力果時上馬鞍山村, 都上到我死下死下
    條斜路又斜又長..
    之後就落雨..好在已經落晒雨, 如果唔係落山就好急險
    但就愈落愈大, 之後全身濕透..冇攞衫換既 ...

嘩, 我係地圖上見上馬鞍山村個條路都幾"崎嶇", 加埋落大雨咪好狼狽??

升級   70.4%

該用戶從未簽到

19/8
    個bolg冇寫好耐啦..再唔寫就發mo mo啦..
    好啦, 講番今日沖圈先..
    唔知點解我都係跑唔到均速
    2KM, 8x400, 2KM

2KM
    Split  Time            Avg Pace
    1+2   00:03:07    03:54   
    3       00:01:37    04:03
    4       00:01:36    04:00
    5       00:01:34    03:53

8x400
    Split  Time           
    1       00:01:29  
    2       00:01:29
    3       00:01:28
    4       00:01:26
    5       00:01:25
    6       00:01:22
    7       00:01:19
    8       00:01:22

2KM
    Time
    00:08:44

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-8-19 00:38 發表
    19/8

2KM
    Split  Time            Avg Pace
    3       00:01 ...

因為招仔你唔係成日跑interval
    所以跑唔倒均速
    同埋你有力就去
    慢慢黎啦
    你仲後生
    進步空間勁大

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-8-19 00:38 發表
    19/8

2KM
    3       00:01 ...

想問8X400裏面每圈之間休息幾耐?定係幾多分鐘連休?