香港長跑網  - 長跑長友

第二屆沙田越野道路混合賽 - 08/4/27

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

由香港馬拉松推廣社主辦的第二屆沙田越野道路混合賽,定於4月27日在沙田小瀝源村停車場舉行。早上8:30起步,賽程約9公里,報名費$120,晶片按金$100。詳情請下載報名表【中文版】【英文版】。

http://thaiquain.com/newrace/mix-c-c&r-r_08_chi.pdf

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥

blurmax兄上年有冇玩, 有D行山+跑步feel. 幾趣播, 等我得閒去視察

Yes ah.  The slippery trail (in the rain) and the hilly route really tortured me last year.
    Have to consider for a while this year for featr of raining again.

升級   45.45%

該用戶從未簽到

sounds good  ..
    I wish I can join it

升級   0%

該用戶從未簽到

米高兄,才第2屆,練好D來年玩冇問題啦

原帖由 michaelyw 於 27-2-2008 13:46 發表
    sounds good  ..
    I wish I can join it

升級   0%

該用戶從未簽到

又去唔到!!要返工。

升級   16.67%

該用戶從未簽到

有冇師兄都報左依個比賽???我重未收到信???

升級   0%

該用戶從未簽到

laymsi兄, 馬拉松推廣社攪既比賽口碑很好, 通常他們一般會於比賽前一星期寄出資料予參賽者, 下星期尾應該收到, 小弟尼個就冇玩, 唔知有冇其他C兄玩. 希望唔好落雨, 因為走山路落雨較危險, C兄都要小心以免受傷.

原帖由 laymsi 於 20-4-2008 01:00 發表
    有冇師兄都報左依個比賽???我重未收到信???

升級   25.79%

該用戶從未簽到

19號巳收到信啦!
    到時見 !^_^

升級   16.67%

該用戶從未簽到

今日先至收到信..
    到時見...
    希望星期日唔好落雨..

升級   0%

奮鬥

[quote]
    blurmax兄上年有冇玩, 有D行山+跑步feel. 幾趣播, 等我得閒去視察吓環境先
    [/quote

Yes ah !  The slippery down slope route really embrassed me last year.
    Therefore I don't join this time.

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟有空會去同各位影吓相

升級   45.45%

該用戶從未簽到

大家加油呀~
    雖然呢一刻Gills兄可能已經完成賽事了~

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

米高兄, 小弟今日冇玩尼場賽事, 你琴日15k玩成點?

升級   25.79%

該用戶從未簽到

終於知道點解Gills兄和blurmax兄唔玩呢個賽事啦,因為原來真係好崎嶇,好容易會冼腳受傷呢!
    好彩總算順利完成賽事,有驚無險!下次咪搞我啦!咪話跑呀,山路果段就算行都十分難行呀!唉~~ !!

升級   0%

奮鬥

因為原來真係好崎嶇,好容易會冼腳受傷呢!

Yes ah.  I nearly fell at the downslope section last year.  This bad experience still haunts me.

升級   0%

奮鬥

Some nice pics taken by Kwok Wah :

http://picasaweb.google.com.tw/cannonlee3983/200802

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 15# 的帖子

唔洗跑,睇見成績家豪同班高手C兄(under 40'o個班)得果6/7人,可想而知條路唔易走, 小弟今年水塘杯走大潭, 都要走類似既路, 跑完知道自己唔係尼"飯". 加上裝備不足, 現時所著都以平路及長課為主, 無購置跑山鞋, 暫時無膽再玩山路戰, 等練好D山路同斜路先.

升級   81%

該用戶從未簽到

Gill兄,其實跑山路比賽﹙Action Asian o個d上山下海除外﹚唔需要特別買咩跑山鞋
    其實一般較為薄o既跑鞋已經可以﹙如果自己成日跑/行山另計﹚,一般人有個錯覺係跑山有上有落要著對厚d o既鞋加強保護,但係由於山路入面有好多唔平o既地方,厚o既鞋底會令到你感覺唔到個地面,令到你反應慢左,一黎會影響速度,二黎係會好容易扭傷…
    查實我以前都有段時間走過水塘盃,不過呢幾年怕傷所以無玩咯…

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 19# 的帖子

多謝miller兄既詳細講解, 跑山成日都有錯覺要著跑山鞋, 原來被o個D鞋商搵笨都唔知, 小弟好少賽山, 水塘盃今年只係玩左大潭, 雖然容易傷, 但玩完o個D勁斜既路, 功力有所提升, 亦有吸引之處.