香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Running Shoes Questions

升級   0%

該用戶從未簽到

A/ Mizuno - Wave Creation 10  

B/ Asics - Tarthergale (TJR241)

C/ Asics - Skysensor Japan v-A (TJR010)

What funtion and comment on these shoes?

Thanks!

+1 0
上一篇︰大自然-怪物~下一篇︰世盃殺到 女士14誡 (部份) [轉載]

升級   0%

該用戶從未簽到

update some information!

I may choose 2 of them for run training and raceing, I am 15xlb, 17xcm tall..

Thanks for Comment!

升級   21.15%

該用戶從未簽到

有丁點重身@@
tarther雖然有石墨底, 但可能會太薄了
skysensor就無石墨 不過厚少少 , 但都係輕鞋~真係買的話 .....以你體重 只作賽鞋會好d 而且跑10k好了......
而你講果對skysensor係日制version~會貴d架~~但當然一分錢一分貨~~國產都唔差的~比較下吧
creation 無著過不過好似出到11了~~ 聽ching們講係for重磅人著~ 可以試埋rider 作比較~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

tarther , skysensor...小弟都有"大陸"產...
    skysensor 小弟跑"全馬"...4"04 腳都唔痛...
    tarther 就貼帶...暫時跑田徑場 / 10km街用...又係正...
    小弟約 168cm ,140lbs ....兩對都感得正....跑長d會skysensor...快d就tarther....
    日後7月會買多對...因7月各有新野出....

升級   0%

該用戶從未簽到

creation 既重量同 skysensor & tarther 係無得比
    如果唔係太重既話skysensor is good for training and racing

升級   21.15%

該用戶從未簽到

ching 話15x lbs  17x cm

當150 170  都23.5-.-
    算係少少over weight了....

升級   0%

該用戶從未簽到

另外想問下... 如果我想減磅, 有咩跑法可以教下小弟呢~?

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原帖由 tonylhk 於 2010-5-7 00:38 發表
    另外想問下... 如果我想減磅, 有咩跑法可以教下小弟呢~?

多跑......
    必須40min 以上~
    唔使理速度 總之要夠40min  1星期3-4課都夠
    好快見效果

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 matthew~文 於 2010-5-7 00:48 發表

多跑......
    必須40min 以上~
    唔使理速度 總之要夠40min  1星期3-4課都夠
    好快見效果

多謝師兄... 我會試下努力keep住!!
    其實我既target係下年既10km馬拉松!!

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原帖由 tonylhk 於 2010-5-7 00:59 發表

多謝師兄... 我會試下努力keep住!!
    其實我既target係下年既10km馬拉松!!

如果keep到一星期3,4課 .....
    下年渣打 跑半馬 什至全馬都夠~xd

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 matthew~文 於 2010-5-6 23:55 發表

ching 話15x lbs  17x cm

當150 170  都23.5-.-
    算係少少over weight了....

150 又唔算好重既
    我都~147啦

我覺得個重量係重點, BMI 係其次 (個人意見only)

升級   7.8%

開心
  • 簽到天數: 52 天

原帖由 mc 於 2010-5-7 12:27 發表

150 又唔算好重既
    我都~147啦

Total agree

升級   21.15%

該用戶從未簽到

150 又唔算好重既
    我都~147啦

死仔你咁鬼高-.-

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 matthew~文 於 2010-5-7 13:03 發表

死仔你咁鬼高-.-

邊有你咁高  

升級   0%

該用戶從未簽到

150 又唔算好重既
    我都~147啦

Sorry..    What mean of BMI??

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Ching can try the following one bor.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

這是什麼 model ? boston or mana ?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 15# 的帖子

why not search from web  ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Body_mass_index

升級   60%

該用戶從未簽到

不過除

升級   45.6%

該用戶從未簽到

回復 17# 的帖子

adizero Boston W