香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

hello~大家有冇試過跑步時 雙腳好鬼痕...

升級   30%

該用戶從未簽到

hello~我之前都有跑 但唔係好密 之前都冇事...但唔知點解今日早上去跑步時 雙腳勁痕 想問你地點解會咁既???攪到好痕 跑唔到............... HELP
+1 0
上一篇︰原來練長跑都要<發足狂奔>,你地試過未?下一篇︰荃灣區迎北京奧運長跑比賽(比賽日期4月13日)

升級   45.45%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

1. 請問師兄對腳平時會唔會痕?
2. 請問對鞋會唔會太鬆/緊?

我暫時未試過,但以我所知,對鞋太鬆時會增加腳版與鞋內的摩擦,有可能會導致痕癢、脫皮、生水疱。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

No such experience wor.
    By the way which part of the feet U refer indeed?
    It might be caused by long trousers fiction or HK foot.

升級   30%

該用戶從未簽到

其實係連大脾 同埋 小腿...都痕.........why ar...唔該晒你地肯答我 ar~~~~~~thank you

升級   92.85%

該用戶從未簽到

連大脾同埋小腿都痕? 難道皮膚過敏!!
    你嘗試過嬰兒爽身粉味ar?

升級   54.9%

該用戶從未簽到

會唔會係濕疹 ?  
    平時有冇痕架?最好去睇下醫生

升級   0%

該用戶從未簽到

痕尼家野真係好難頂, 如只係濕氣重或香港腳, 可以塗上爽身粉先著"物",但如大脾同埋小腿都痕, 可能係其他問題, 冬天有時皮膚乾燥都會痕, 但近日極之潮濕, 如樓上建議閣下睇下醫生. 介紹一隻小兒也可用既爽身粉, 塗於腳板及腳底, 可助除濕, 用後非常涼快. 一般藥房買到$10若100gm. 當然冇圖中咁大支啦.

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 allen1985hk 於 19-3-2008 02:01 發表
    其實係連大脾 同埋 小腿...都痕.........why ar...唔該晒你地肯答我 ar~~~~~~thank you

升級   40%

該用戶從未簽到

原帖由 allen1985hk 於 2008-3-19 02:01 發表

Do you get sufficient hydration? It seems like that more blood flow under skin which can cause itch. More blood flow under skin is to help to release heat if you do not have sufficient hydration.

el nino.