香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Other GPS watch choice Globalsat GH-625m

升級   0%

該用戶從未簽到

Globalsat GH-625m
http://www.globalsat.com.tw/tw/products-page.php?menu=2&gs_tw_product_id=5&gs_tw_product_cnt_id=8

http://www.gs-sport.com/tw/products.php?product_id=1&product_cnt_id=8

I watched the spec is okay and seems similar chipset as garmin ( it is due to similar firmware patch upgrade version ) . about 13XX hkd and  no local maintenace concern

With  taiwan people kindly comment
http://blog.xuite.net/shifenghsu/shifeng/33547018

welcome to discussion and share your idea . thx

中文手冊
http://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.globalsat.com.tw%2Fgssport%2Fglobalsat_admin%2Fnew_file_download.php%3FPact%3DFileDownLoad%26Pval%3D1054

And now i send to email to company to ask for hong kong  maintenace

+1 0
上一篇︰20100425 第四屆沙田越野道路混合賽 + 20100509 必達夏日長跑下一篇︰9.5.2010 中銀香港第五十三屆體育節三項鐵人賽 (by Parco爸)

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

more blog talk about
http://tw.myblog.yahoo.com/amigo ... &next=199&l=a&fid=1

Pls Garmin users give some comment on this watch in term of functions  . THX

升級   100%

該用戶從未簽到

clerkb Ching,
我上個星期已買入這只錶,在台灣露天拍賣及yahoo拍賣(同一個賣家)都有賣,NT$3999,可惜他們不收VISA及寄出台灣以外,我只有托上托找朋友的朋友在台灣買了之後寄來香港,運費NT$350
共花了約HK$1100入手.

Review的話,小豐個bolg寫得很詳細.

GPS部份我試過了兩次,一次在跑步另一次是踩單車,基本上來回路程都是重疊的,漂移很少.
附圖是我跑了兩圈,可以看到兩個圈差不多是重疊.

升級   100%

該用戶從未簽到

clerkb Ching,
你都玩攀石!!
你張頭像係邊條線?

我?掛靴好耐了

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

我睇過d forum 講 好似話 update 左 patch 會冇事

而你覺得依隻錶 ok 不ok 的呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 5# 的帖子

係東龍, 好耐冇玩了. 依家跑下步 , keep 住d 健康. 偶然就玩下一 , 兩個比賽咁

升級   100%

該用戶從未簽到

http://tw.page.bid.yahoo.com/tw/auction/1208248993
http://goods.ruten.com.tw/item/show?11081209662499#auc

要睇埋個心跳功能,如果是正常既,我覺得OK

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

吾該, 我早少少搵到條 link . 麻煩晒

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

別客氣嘛

我之前有問過台灣那位朋友amigo(你有提過他的blog)才放心在拍賣網買

升級   0%

該用戶從未簽到

知道你買左. 我都加強左信心. 等多一陣另一隻, 如果冇聲氣, 都可能買依隻. 因為依隻出左都多耐. 同個口碑吾錯

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-12 14:28 發表
你有冇睇 依個forum

都係你講我先知有呢個forum,我之後已更
唔該晒.

睇完個thread, 個HR monitor問題有d人要換過條新belt先改善到
你等我今晚試多次條belt,如果都係冇改善,我要諗下要唔要問廠換過條

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚沖完圈,雙腳現在仍很酸軟

更新了firmware個HRM有改善,少了爆燈的機會,但依然會爆燈.如下圖
這是HRM+Speed

升級   100%

該用戶從未簽到

睇下睇下,個速度同心跳既pattern點解會一模一樣?
咁大鑊

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

你有冇另一隻心跳錶同試?

而隻野好似係第三代來, 應該吾會太多bug的

升級   100%

該用戶從未簽到

帶兩套會唔會撞?

昨日你比我條link,有個discussion講HRM,再慢慢研究下.

升級   7.45%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

師兄,你有冇check whether 條belt is tight enough and in good contact to your chest? 我用開polar,當belt is not in good contact with my chest , heart rate shown abnormal high.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 17# 的帖子

係喎, 一般應該會撞. 要搵polar 的試. 因為polar 有code set isolation
另外想問問你之前有冇諗過買 garmin forerunner 305 . 因為貴多少 , 不過就可能穩陣d. 但個樣就差d

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2010-5-13 15:01 發表
師兄,你有冇check whether 條belt is tight enough and in good contact to your chest? 我用開polar,當belt is not in good contact with my chest , heart rate shown abnormal high.

Mike兄:
昨晚已經好似女士咁成日咁整條帶,希望冇比人誤會啦
到差唔多跑完,條帶比我較到都幾實下個陣,個reading好似正常d(係隻錶度睇)
但係而家睇返d圖,HRM個pattern好似copy & paste咁一模一樣,都唔知邊度有事.

在台灣那邊d評價係唔錯個喎!