香港長跑網  - 長跑長友

樓主: clerkb
打印 上一主題 下一主題

Other GPS watch choice Globalsat GH-625m

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-13 15:05 發表
係喎, 一般應該會撞. 要搵polar 的試. 因為polar 有code set isolation
另外想問問你之前有冇諗過買 garmin forerunner 305 . 因為貴多少 , 不過就可能穩陣d. 但個樣就差d

Clerkb兄:
冇諗過播,因為功能差唔多,又唔想花咁多錢

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 21# 的帖子

我都同你相似想法

另外, 心跳錶方面, 你可以check 下 心口心率監測器 的 傳輸頻率 是多少  ? 以我所知,通常是 5khz - 5.5 khz. globalsat gh625m 是 5khz來的. 如果你有另一隻不是這個 frequency 的 錶相時用應不會撞的

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

嗯,會找朋友借條來試一下.

升級   100%

該用戶從未簽到

clerkb兄:

這是最近兩次的心跳圖

16/5,星期日踩去大尾篤,手錶放在龍頭.
不過唔明有一段心跳好慢,另之後一段沒心跳是我走出了範圍;不過都有一次爆錶.
現在每次用後清潔完都羅粒電出黎,等於每次條belt用都從新開機
再縛緊d,之後唔好再搞條belt.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 24# 的帖子

多口問問 你坐下 同站立 時多少心率 , 如果你做開運動 70 bpm以下 不難. 而應該可以估計它比較正常. 其實你亦可以小訓時可量一量的

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-23 21:39 發表
多口問問 你坐下 同站立 時多少心率 , 如果你做開運動 70 bpm以下 不難. 而應該可以估計它比較正常. 其實你亦可以小訓時可量一量的

>其實你亦可以小訓時可量一量的
小訓?唔明

覺得自己心跳比較快,坐低時70~80
企係度就未度過,今晚度下先.
係呢,點解咁問?

升級   0%

該用戶從未簽到

sorry , 是小睡

企比坐好像差 8-10 下到 . 另外你有冇試過用手度脈搏 10秒跳多少下 乘 6 再同心跳錶比對

升級   100%

該用戶從未簽到

好的,回家試一下.

CHing,你的錶入手了嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

未得閒, 依排勁忙 , 攪搬屋d野 ,搬死左

升級   30%

該用戶從未簽到

Update一下大家,香港已經有代理做呢款GPS手表,大家可以考慮下

升級   32.63%

該用戶從未簽到

Hello John, Could you pm me where can buy it in HK ?

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 john.smith 於 2010-11-12 12:06 發表
Update一下大家,香港已經有代理做呢款GPS手表,大家可以考慮下

ching, 請pm資料

升級   0%

該用戶從未簽到

昨日小弟從香港代理拿了幾隻錶,會作全面測試睇佢防水性能、操作介面等等作一全面評估,遲d會出番個報告給大家參考,請等埋這報告後,會有可能搞團購的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-11-12 18:16 發表 昨日小弟從香港代理拿了幾隻錶,會作全面測試睇佢防水性能、操作介面等等作一全面評估,遲d會出番個報告給大家參考,請等埋這報告後,會有可能搞團購的。

記得早排留意過, 當時聽聞會出新一代的

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-12 23:16 發表

記得早排留意過, 當時聽聞會出新一代的

新既叫625XT
- GPS SirF IV; fast TTFF;
- Higher resolution display (128*96)
- Virtual Trainer; Muti-Sport; Interval Training
- UTM supports
- 5KHz HRM

http://www.usglobalsat.com/forum/index.php?topic=1538.0
聖誕先出

升級   65.79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

香港有代理係好消息呀,個價係唔係garmin既平?

亮哥又再幫手整團購,唔該哂先

唔知版友用過話心跳顯示唔正常個問題搞掂未呢.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 正宗球迷 於 2010-11-13 10:22 發表
    香港有代理係好消息呀,個價係唔係garmin既平?

亮哥又再幫手整團購,唔該哂先

唔知版友用過話心跳顯示唔正常個問題搞掂未呢.

前天才拿回來,會有三個人(包括小弟)試戴試用及評估,遲些才告訴你們結果好嗎?
    價錢(訂價)會較Garmin便宜數百元。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 58 天

回復 37# 的帖子

如果功能差不多,我會等下一次團購,因此中較Garmin便宜數百元.現先謝謝亮哥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ktluk 於 2010-11-13 17:35 發表
    如果功能差不多,我會等下一次團購,因此中較Garmin便宜數百元.現先謝謝亮哥

如果閣下打算買Garmin的話,請把握機會啊! 11月17日截止團購了,之後可能會貴很多的。
    這錶的size頗巨的,並沒Garmin錶的輕巧。詳細報告希望盡早完成,但可能會遲過17號,因要試清楚及收回各人試後評語再整理後才可刊登出來。

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-11-13 22:54 發表

如果閣下打算買Garmin的話,請把握機會啊! 11月17日截止團購了,之後可能會貴很多的。
    這錶的size頗巨的,並沒Garmin錶的輕巧。詳細報告希望盡早完成,但可能會遲過17號,因要試清楚及收回各人試後評語再整理後才 ...

亮哥,請問有報告未啊?