香港長跑網  - 長跑長友

樓主: clerkb

Other GPS watch choice Globalsat GH-625m

升級   65.79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

我想知呢隻錶,幾位用後評都話大隻,佢大成點,同310xt比如何.之前都有人提過310xt冇其他同廠系列咁細

升級   100%

該用戶從未簽到

睇下d圖幫唔幫到你!
    (Left to right: Garmin Forerunner 110, Garmin Forerunner 405, Garmin Forerunner 305, Garmin Forerunner 310XT, Timex Global Trainer)

升級   79.4%

該用戶從未簽到

咁呢隻錶係唔係唔好呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2010-12-7 12:34 發表
    咁呢隻錶係唔係唔好呢?

當時從台灣買過來都係~HK$1100(連心跳帶)
    所以如果不要心跳帶的話,只要GPS錶,我會推薦.

當然也要看香港賣幾錢,貴的話選擇更多.

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-12-7 16:53 發表 當時從台灣買過來都係~HK$1100(連心跳帶)所以如果不要心跳帶的話,只要GPS錶,我會推薦.當然也要看香港賣幾錢,貴的話選擇更多.

我都係因為佢個價錢, 先有機會考慮一隻GPS, 對我來講, Check心跳暫時作用不大, 只係想有佢個GPS, 可以幫我計到跑左幾多公里, 而每公里用左幾多時間.但睇番佢地既comment, 好似好多地方(有高樓時)就接收唔到....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2010-12-7 16:59 發表

我都係因為佢個價錢, 先有機會考慮一隻GPS, 對我來講, Check心跳暫時作用不大, 只係想有佢個GPS, 可以幫我計到跑左幾多公里, 而每公里用左幾多時間.但睇番佢地既comment, 好似好多地方(有高樓時)就接收唔到....

郊區會好 d, 市區真係不用考慮, 買隻 50 laps 既 仲好,
    我帶過去不同地區測試過,
    最好係 東涌, 北區(只要 5入 市中心) 都幾好,
    旺角, 深水埗, 经常斷.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2010-12-7 16:59 發表

>好似好多地方(有高樓時)就接收唔到..
    相信是SiRF Star III 既通病

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-12-7 17:09 發表 郊區會好 d, 市區真係不用考慮, 買隻 50 laps 既 仲好,我帶過去不同地區測試過, 最好係 東涌, 北區(只要 5入 市中心) 都幾好,旺角, 深水埗, 经常斷.

哈哈....laps錶我都有, 不過當你跑街時, 就無得數lap, 唔知跑到邊先係一公里, 無得每一公里按一次...比賽就有里數牌者...