香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

荃灣區迎北京奧運長跑比賽(比賽日期4月13日)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

dexpakado兄, 以馬鞍山8k成績作為藍本如有高手在場, 以我推斷時間:
男子A組(頭10名):28' - 32'
男子B組(頭8名):27' - 30'
男子C組(頭10名):29' - 30'

原帖由 dexpakado 於 22-3-2008 11:33 發表
師兄們幫忙評估下
gills 兄就直指高級組頭位,目標31分
咁係年青組別要入頭十名呢?
起碼要幾多分呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

我相信男子A/B組既競爭相對冇咁激烈, 其一參與人數較少, 而實力亦冇C組咁強, 所以如果C兄跑到接近估計時間,絕對有機會攞獎.

原帖由 dexpakado 於 22-3-2008 11:35 發表
此比賽分為咁多組 而距離又較短
好似此比賽係最有可能擠前位的比賽
所以想請教一下各位!

升級   0%

該用戶從未簽到

Kenneth兄, 以近期操練進度, 絕對有機會係B組頭10名佔一席位. 對唔住爆左你年齡既祕密...

原帖由 kennethwat 於 22-3-2008 11:48 發表

青年組可能較少人參加,不過要睇對手同組別人數,如果 charson 報到名他又未超齡的話,要入頭十位的機會可能會難少少,但如果你能35分鐘以下跑到8公里,咁佢入頭十名的機會又會少咗DD。 條數都幾難 ...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-3-22 12:33 發表

天外有天,人外有人,如果只得長跑網的十幾位Ching  參加,我都仲有機會,但當日高手如雲..... 。另外,請教Ching 有冇方法可以令比賽前一晚冇咁大壓力,可以睡得易D?

我試啪過安眠藥都無用,唯有去盡量忘記明天的比賽!

升級   13.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-3-22 12:16 發表
dexpakado兄, 以馬鞍山8k成績作為藍本如有高手在場, 以我推斷時間:
男子A組(頭10名):28' - 32'
男子B組(頭8名):27' - 30'
男子C組(頭10名):29' - 30'

嗯嗯... 明白晒
唔該師兄!你實在太有經驗....一個字強!
嗯...時間上還差多少
似乎要多加練習
睇下聽日個10km咩時間先至決定

btw,gills 兄係咪有參加聽日個比賽?

升級   13.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-3-22 12:33 發表

天外有天,人外有人,如果只得長跑網的十幾位Ching  參加,我都仲有機會,但當日高手如雲..... 。另外,請教Ching 有冇方法可以令比賽前一晚冇咁大壓力,可以睡得易D?

e幾個星期加緊練習,call齊師兄出黎練到夠。

我既諗法係
信心係從練習累積的;信心就係壓力既剋星。

升級   0%

該用戶從未簽到

原來有賽前壓力, 我對每次比賽都以平常心面對, 只係一場遊戲, 一場熱熱鬧鬧,開心既遊戲, 雖然唔識身邊既跑友, 一大班人柴娃娃, 你追我趕, 從比賽中互相進步, 過終點後又有傾有講, 所以用玩樂既心態看代. 特別今次一班C兄弟鼎力支持, 抱玩樂及大夥兒操練既心態, 已經係難得既機會, 因為平時各有各忙, 好困難召集咁多C兄弟操練. 唔知咁諗幫唔幫到C兄.

原帖由 kennethwat 於 22-3-2008 12:33 發表

升級   73.7%

該用戶從未簽到

有冇方法可以令比賽前一晚冇咁大壓力,可以睡得易D?

多D參加比賽,若真的有一兩場比賽成績強差人意,但仍在很多比賽等你去平反,咁慢慢就會覺得比賽同平時練習無分別,相對黎講壓力亦都無咁大。

升級   0%

該用戶從未簽到

dexpakado兄, 強就唔敢當, 只係玩得多比賽, 分享下咁解, 聽日沙田比賽有玩呀, 近近地不過而家外面落雨, 聽日唔知會唔會打水戰, BTW 小心路面濕滑, 免得受傷就馬煩啦.

原帖由 dexpakado 於 22-3-2008 12:55 發表

嗯嗯... 明白晒
唔該師兄!你實在太有經驗....一個字強!
嗯...時間上還差多少
似乎要多加練習
睇下聽日個10km咩時間先至決定

btw,gills 兄係咪有參加聽日個比賽?

升級   0%

該用戶從未簽到

好句, 方向正確

原帖由 dexpakado 於 22-3-2008 12:58 發表

e幾個星期加緊練習,call齊師兄出黎練到夠。

我既諗法係
信心係從練習累積的;信心就係壓力既剋星。

升級   0%

該用戶從未簽到

有時要克服壓力都好有壓力架!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

May be I joined too many races already.  Running races is only another "formal" running practice to me.  I only feel stress of 2 races now (SCM & Nike 10 Km)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   13.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-3-22 13:10 發表
    dexpakado兄, 強就唔敢當, 只係玩得多比賽, 分享下咁解, 聽日沙田比賽有玩呀, 近近地不過而家外面落雨, 聽日唔知會唔會打水戰, BTW 小心路面濕滑, 免得受傷就馬煩啦.

咁期望大家都做出好時間!明天加油